29-06-09

Blog vakantie en najaarsplannen.

Zoals eerder aangekondigd was ll zaterdag in Geel mijn laatste wedstrijd voor de vakantie. Officiële tijd was trouwens 42'19" en daarmee was ik 134ste op 701 finishers. Met deze tijd, en zeker met de warmte van afgelopen zaterdag, ben ik heel tevreden. Nu is het tijd om het lichaam even wat rust te geven en de training wordt dan ook op een laag pitje gezet de volgende 3 tot 4 weken. In die tijd ga ik 2 tot maximum 3 keer per week de loopschoentjes aandoen maar dan alleen voor een rustig en traag duurloopje zonder te forceren. De koersfiets en de mountainbike staan volledig inorde te blinken om bereden te worden, wat dus ook zal gebeuren. Helemaal stoppen met sporten is sowieso niets voor mij. Maar nu is het motto alles mag, niets moet, als het maar traag, ontspannend en leuk is. De laatste week van juli hoop ik dan goed uitgerust en hopelijk verlost van alle pijntjes de draad weer op te pikken en ga ik terug gerichter trainen. In augustus ga ik dan in samenspraak met Mario een schema uitwerken dat moet leiden naar de marathon van Amsterdam op zondag 18 oktober. Daar ga ik nog eens een poging wagen om mijn pr te verbreken. Ook op de Leie marathon zal ik aanwezig zijn maar dan als fietser en bevoorrader van eigen drank, gel en snacks voor zoveel mogelijk lopende bloggers. Hoe? Dat zullen Mario en ik nog wel uitwerken.

Dit betekent ook dat ik mijn blog in tussentijd even op non-actief zet. Ik ben sowieso geen groot dichter en beperk mijn interventies hier dan ook meestal tot een update wat het lopen betreft.

Wat mij betreft wens ik iedereen een zeer prettige en deugdoende vakantie. Afspraak op deze blog ergens einde juli of begin augustus.

Gert

19:59 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

28-06-09

Dwars door Geel

Nog even heel kort voor het slapengaan. Het was warm, gezellig en alle aanwezig webbloglopers, Dirk, Jess, Stefke, Kaat en supporters Mario en Peggy (en dochters) zagen er erg tevreden uit na de 10km op het terras in Geel, ik inbegrepen. Geen PR maar dat zat er ook niet echt in. Mijn tijd was in de lijn van de voorbije wedstrijden rond 42'20" vandaag. Beetje te snel vertrokken en dat heb ik gevoeld de laatste 2km toen het energievaatje leeg was. Iedereen verdient weeral een dikke proficiat met de geleverde prestatie, zoals altijd. Maar 1 webblogloper heeft vandaag de sterren van de hemel gelopen. Maar dat zal je wel lezen op de blogjes morgen.

Slaapwel, Gert

00:45 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-06-09

Lactaat test

Mensen vragen mij wel eens waarom ik zulke test absoluut wil afleggen. Wel, ik ben nu 47 jaar en dus geen tiener meer. Ik denk toch dat ik mag zeggen dat 5 keer per week lopen en af en toe nog een spinning daarbij toch vrij intensief sporten is. Mijn vrouw en ik vinden het dan ook absoluut noodzakelijk om af en toe toch eens alles goed te laten nakijken. Daarom dus die lactaat test in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden waar na de looptest ook nog eens een echo van het hart wordt genomen. De definitieve uitslag krijg ik pas binnen 2 weken met de post opgestuurd. Maar zowel de cardioloog als de dame die de test afnam waren unaniem: jij wordt precies jonger! (refererende naar mijn vorige test exact 1 jaar en 8 maanden geleden) leuk om te horen uiteraard. Bij de cardioloog was alles inorde, geen enkele opmerking. Voor de kenners onder de bloggers: Mijn VO2max is gestegen van 46.2 naar iets boven de 50 en mijn maximum hartslag van 171 naar ergens tussen de 176 en de 180. Zoals ik al zei moest men de cijfers nog in detail bekijken. Zodra ik deze heb ga ik Mario nog eens vriendelijk aanspreken om vanaf augustus terug met een schema te kunnen lopen. Nu weet ik weer heel goed in welke hartslagzones ik de verschillende trainingen mag afwerken. Ik hoop dat dit me ook zal helpen om sommige blessures te vermijden. Daarna ben ik nog 11km gaan loslopen met een paar masters op de club. Wederom heel gezellig en ik ben echt blij dat ik nu echt kan afwissellen. Soms een tochtje alleen, soms met de club. Praatje vooraf, praatje tijdens en wat blijven napraten. Meer moet dat niet zijn.

Morgen vrijdag een rustdag en zaterdag ga ik er nog eens een laatste keer voor het verlof proberen een lap op te geven en dat op de 10km in Geel. De spiertjes zijn niet 100%, maar het voelt wel goed en met nog 48u rust ertussen moet ik fit aan de start kunnen staan. Een eindtijd stel ik niet meer voorop. Ten eerste heb ik nog steeds geen garmin om te weten welk tempo ik loop. Ten tweede, de vorm van de dag is o zo belangrijk. Ten derde, als ik me maar amuseer. Uiteraard ga ik mijn best doen om zo snel mogelijk te gaan. Ik zie er ook naar uit om eindelijk nog eens wat bloggers te zien. Ik heb de laatste weken toch al verschillende wedstrijdjes afgewerkt, maar eigenlijk ben ik nog niemand tegengekomen. Vorige vrijdag in Ramsel is het wel misgelopen op dat gebied. Maar dus aan de bloggers die zaterdag in Geel aanwezig gaan zijn, tot zaterdag.

Gert

23:22 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-06-09

Nog 1 wedstrijdje en dan vakantie.

Interpreteer de titel hierboven nu niet alsof ik die wedstrijdjes niet graag loop hé. Integendeel, ik heb er de laatste weken echt van genoten. Vooral ook omdat ik er niet echt veel van verwachtte en het toch nog behoorlijk ging. Het is vooral dat ik snak naar de vakantie. Ik ben er echt aan toe. Op mijn werk is het me de laatste paar weken allemaal wat teveel aan het worden, ook daarom. Maar terug naar de wedstrijdjes.

Vorige vrijdag heb ik dus samen met mijn beste kameraad de 5km gelopen in de thuishaven van blogger Dirk. Door een samenloop van omstandigheden heb ik Dirk spijtig genoeg niet gezien. Zonde, zonde want ik had graag een pint met hem gedronken, ok, of nen duvel! ;) Vermits ik een lichte verrekking had aan mijn rechterbil zat snel lopen er sowieso niet in. Maar toch heb ik mijne maat nog een beetje kunnen helpen. Hij wou graag de 30 minuten halen, en hij eindigde in 29'08 officieel. Hij dik tevreden en ik dus ook. Leuk gelopen met mijne maat en ook geen verdere pijn opgelopen. De fritten nadien smaakten ook, njammie. ;)

Zaterdag wou ik een stukje gaan fietsen, maar ik was gewoon lui en het is er niet van gekomen. 's Avonds dan nog lekker relax een saunatje gedaan met Ria i.p.v. vrijdag uiteraard.

Zondagnamiddag terug geprobeerd om een rustig duurloopje te doen. Ik was bewust niet naar de club gaan lopen omdat die toch altijd ergens rond de 12km/u lopen op zondagmorgen. Ik weet niet hoelang ik over de 9.5km heb gedaan, maar het was zalig. Muziek lekker hard op de oortjes, zalig zonnetje zondagnamiddag, zalig rustig tempootje en niet echt last gehad van de bil.

Gisteren dan weer lui geweest en de spinning ook maar overgeslagen. Vandaag dinsdag is het training op de club. De grote groep deed weer 10 x 400m, maar daar paste ik voor. Samen met 2 andere jongens een duurloop van 16km afgewerkt. Toevallig lopen we alledrie zowat op eenzelfde niveau en we schieten ook goed op met elkaar. Leuk dus! :) Deze training diende als test voor de bil want overmorgen donderdag staat er een lactaattest op mijn programma en dan moet ik voluit kunnen gaan. Het liep in het begin wat stroef, maar de laatste 5km moest ik echt met de rem op lopen. Kilometer na km liep het lekkerder en lekkerder, dit in tegenstelling met mijn loopmakkers die erdoor zaten. Maar samen uit, samen thuis hé. We waren terug na exact 1u20' en dat voor 16km en dus 5min/km. Maar vooral, ik heb geen last gehad aan de bil en dus kan ik donderdag de lactaattest afleggen. Hopelijk schiet er niets in aan hoge snelheden, maar ja, dat kan natuurlijk altijd gebeuren.

Nog even terug naar de wedstijd in Ramsel. Toen ik daarstraks op de club kwam vertelde een clubmakker me dat ik te vroeg naar huis was gegaan na de wedstrijd. Wat was er nu gebeurd? Na de wedstrijd waren ze blijven plakken en op een bepaald ogenblik was er daar een aanwezigheidstombola op je startnummer blijkbaar. De derde naam die afgeroepen werd was, yep Gert Schroons. Ik die nooit of te nooit iets win met tombola's! Mijne maat naar voor, maar hij kreeg de pijs niet mee dedju. Het was dan ook een aanwezigheidstombola en alle prijzen moesten weg. Wat was nu mijn prijs hoor ik jullie vragen? Een senseo begot!!! Ik heb wel ene, maar mijn dochter had dit goed kunnen gebruiken op haar kot.

Tot zaterdag in Geel voor veel bloggers.

Gert

22:28 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-06-09

Leuk en minder leuk nieuws.

We gaan beginnen met het minder leuke nieuws. Gisteren tijdens de training (10x400m) schoot er bij aanvang van de 5de 400m plots iets in mijn rechterbil, zomaar zonder enige voorafgaande waarschuwing. Nochtans, ik was zeer gedisciplineerd en zeker niet te snel aan het trainen en liet bewust de snelle mannen gaan bij elke 400m. Ook de opwarming werd gerespecteerd. Het probleem op dat moment was dat ik zowat 5km van de atletiekclub was en ik dus dat heel stuk terug moest stappen/stilletjes joggen. Dat heeft de blessure natuurlijk geen goed gedaan. Sinds gisterenavond ben ik dan ook vollen bak ijs aan het leggen en spierzalf aan het smeren. Het voelt al iets beter aan, maar naar vrijdag toe, wedstrijd in Ramsel, ga ik geen risico's nemen. Ik denk wel dat ik kan starten, maar ik ga mijn beste kameraad begeleiden aan maximum 10km/u. Uiteraard alleen als ik geen pijn meer voel, anders stop ik meteen. Daarna hoop ik blogger Dirk te ontmoeten na zijn 10km om een goei pint, ik lust gene Leffe Dirk, te drinken samen.

Dan het leuke nieuws. Ik heb mezelf daarjuist een cadootje gedaan. Vermits mijn Forerunner 305 niet meer tot leven te wekken is ben ik spijtig genoeg toe aan een nieuw speeltje. Ik heb lang getwijfeld of ik dezelfde zou kopen of de nieuwe 310XT. Het is deze geworden.

Forerunner 310XT

De levering zou gebeuren week 27. Pfff, wel duur speelgoed hoor.

Het laatste nieuws is dat ik volgende week donderdag een nieuwe lactaattest ga doen. Het was ondertussen meer dan een jaar geleden en ik wil dat toch bijhouden zodat ik zeer goed in mijn harslagzones kan trainen. De uitslag wordt uiteraard naar coach Mario gestuurd zodanig dat hij daar rekening kan mee houden bij het opstellen van een nieuw schema later in de zomer.

Dat was het. Tot de volgende.

Gert

20:11 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |