10-10-10

Eindhoven marathon

Ging ik te hard? Berlijn niet verteerd, of toch gewoon pech? Ik ga voor het laatste.

 

Hoe, gij hebt 2 weken terug toch maar pas Berlijn gelopen. Yep, dat klopt helemaal. De conditie en het gevoel was echter nog zo goed dat ik besloot om in Eindhoven echt eens mijn pr aan te vallen, zijnde 3u22'25". Ik was in Berlijn niet in het rood geweest en had ook geen verzuring, noch kwetsuren er aan over gehouden. Waarom dan niet? Ik ging toch naar daar? Mario had het niet graag, en ik geef hem 100% gelijk, maar hij verstond me wel. Als ge maar geen kwetsuren oploopt zei hij....oops. Niet gelukt coach.

 

10Km aan 46.34. Halfweg 1u39.00, wat 4.41/km betekent. Ik ging, voor mijn doen dan, als een speer. Na mijn traditioneel moeilijke kms tussen 21 en 25 was dat teruggelopen tot 4.43/km. Ik zat nog goed en besloot terug beetje te verdapperen en naar die 4.40/4.41 te gaan. Maar even voor km 26 sloeg het noodlot toe. Pats, zonder enige waarschuwing een harde pijnscheut in mijn rechterkuit en over and out. Geen risico meer genomen, tempo direct er uit gehaald en regelmatig gestapt als het te erg pijn begon te doen. Uitgelopen in 3u35.10. Nadien verzuring in de benen? Heel moe? 2 Keer: nope. Alleen een stekende pijn aan die kuit.

 

Ben ik nu ontgoocheld? Ah bah neen. Integendeel, ik loop weer en het ging super goed. Het is een beetje spijtig, meer niet. Ik ben vooral blij dat ik slim geweest ben en die kuit niet naar de zak heb gelopen door toch hard te blijven doorgaan, als dat sowieso al gelukt zou zijn met die stekende pijn. Op een bepaald moment probeerde ik zo anders te gaan lopen om de kuit te ontlasten dat ik pijn aan mijn hamstring begon te krijgen. Daar ben ik dan maar mee opgehouden en ben een paar keer meer gestopt. Nu alles echt laten genezen en stilletjes terug beginnen in november.

 

Oh ja, noch 1 anecdote die gebeurde rond km 38.

 

Voor mij was er een man heel raar aan het lopen. Hij zwalpte van links naar rechts en had een heel scheve loophouding. Eerst had ik nog zoiets van, amaai die is echt wel kapot, maar toen hij even later bijna tegen de nadars liep en bijna viel vond ik het al zo koosjer niet meer. Mensen langs de kant riepen de man al toe dat hij moest stoppen, maar hij liep, nu ja liep, verder. Toen ik er bij kwam en hij weer bijna viel heb ik hem snel vastgegrepen en op een stoel geduwd die daar juist stond. Toen ik hem bekeek was ik wat blij dat ik dat had gedaan. Die man zag krijtwit! Echt onverantwoord dat hij doorging. Hij wou na 15-tal seconden terug rechtstaan maar heb hem dat belemmerd. Jij blijft zitten mijnheer! Even later kwam er iemand van de organisatie en wat toeschouwers helpen. Ben nog even blijven staan maar ben dan toch maar verder gelopen. Mensen toch, hou er toch je verstand bij!!!

 

Voilà, en bij deze sluit ik het loopjaar af. Het was een jaar van twijfel, mocht ik nog en kon het nog, maar desondanks een jaar van veel voldoending. Leuk getraind, leuke wedstrijden gelopen in het voorjaar, weliswaar zonder echt scherpe tijden, maar dat kon ook niet. Maar vooral een super gevoel Berlijn gelopen en vandaag toch ook het gevoel gekregen dat ik ook nog sneller kan. Het moet niet, maar laat ons zeggen dat het soms het peper en zout is van het lopen.

 

Deze week doe ik echt niets. volgende week ga ik een paar keer op de fitness fiets zitten thuis om de condite, en het lichaam ;) niet te laten verslappen. Vanaf november herbegin ik terug met lopen. Wat en hoe weet ik nog niet. Wat ik wel al weet is dat ik in het voorjaar geen marathon ga lopen. Er geen veel wedstrijdjes worden gelopen met de club, weliswaar bijlange niet allemaal voluit. Ik heb mijn zinnen gezet op de 10miles in Antwerpen en de 20km van Brussel. Daar wil ik voluit gaan. Die 1u30 zou ik in Brussel eens graag breken. In het najaar zoek ik me dan wel weer een marathon uit. Welke dat zien we dan wel weer.

Greetz en loop ze nog, Gert

 

22:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Wij hebben het gezien dat je die man doen stoppen hebt. De politie heeft daarna een ambulancedienst op de motor laten komen (een motorfiets in fluo kleuren zoals een ziekenwagen met een dokter). Die hebben hem een infuus gegeven en daarna is hij afgevoerd met de ziekenwagen. Die kuitblessure kan wel wijzen op wat overbelasting, ik heb net hetzelfde voor gehad in de duatlon in Geel. Proficiat met je prestatie.

Gepost door: Herman | 10-10-10

Chapeau Gert, je hebt die man zijn leven misschien wel gered. Maar 't is zoals je schrijft hé, begin er niet aan zonder te weten wat het voorstelt. Ik ben zoals je weet ook niet de best voorbereide maar ik weet deksels goed waar ik aan begin en wanneer het feestje eindigt. Ik loop constant op hartslag...en na 7 marathons weet ik al wel dat het niet zo evident is maar momenteel lijkt iedereen wel een marathon aan te kunnen. Vanmiddag op de voetbal waren ze er ook mee aan het lachen (gezien ik natuurlijk niet onder de 4 uur geraak). Zo van: tja das ne marathon stappen, kan ik ook. Wel heb heb uitgedaagd om er samen eens ene te doen, maar ik denk niet dat ik ze zal zien. Hoop het voor hen in ieder geval. Ondanks dit alles: toch een leuke tijd gezien de blessure hoor. Grtz, Steve

Gepost door: Steve | 10-10-10

Verzorg je kuit maar goed zodat je volgend jaar terug potten kan breken...

Gepost door: Spencerwoman | 11-10-10

Verstandig gelopen Gert, hopelijk gaan de kuitproblemen over met voldoende rust.
Ik ben voor de eerste keer terechtgekomen in de hulppost (gelukkig maar voor wat blaren) en er werden daar aan de lopende band levende lijken afgeleverd. En dat was dan nog vlak na de halve.

Gepost door: Chris | 11-10-10

Bah, griezelig, voor hetzelfde geld valt hij daar dood neer, goed gedaan hoor! Je hebt een bewogen jaar achter de rug, nu een paar weekjes rust en dan teruh zalig opbouwen!

Gepost door: Wendy | 11-10-10

Een bewogen jaar, dat mag je wel zeggen. Weer een knappe prestatie en dat zo kort na Berlijn. Verzorg die kuit nu maar goed en rust goed uit .. je weet het, je bent mijn voorbeeld .. ik wil volgend jaar ook kunnen zeggen "ik kan terug lopen ... ".

Gepost door: Edith | 11-10-10

Ik zou het Mario eens zijn geweest. En als jij je trainerscursus afgesloten hebt dan ben je het met ons ook eens. na een marathon echt de rust erop! Niettemin heeft het niet zo heel slecht gegaan.

Gepost door: Tiny | 12-10-10

Wete dat ik hier nu al een 10 min zit te denken , wat en hoe ga ik het schrijven . Zeg ik geweldig gert , dan heb ik het volgend jaar vlaggen dat ze allemaal 2 marathons willen lopen . Zeggen verstandig gert .............krijg het niet uit mijn vingers geschud :-)
Wete wa ??? Ge hebt gedaan wat je graag deed !! je hebt genoten ( hoop ik ) en als jij tevrede bent , dan is alles in orde !!
Toch hoop ik dat de volgende keer het verstand de bovenhand krijgt op de goesting !! ( loop goesting bedoel ik he !! ) :-)
Loop nu aub gene meter meer voor dat je geen enkel pijntje meer voelt !

Gepost door: coach mario | 12-10-10

Hopelijk niet te erg met de kuit en nu goed rusten, de riem eraf zou ik zeggen.

Gepost door: wim | 12-10-10

De commentaren zijn gesloten.