10-07-10

Terugblik voorjaar, Vakantie en najaarsplannen

Met de start van de vakantie begint voor mij het tweede leuk van het loopjaar. Het voorjaar stond in het teken van de rustige opbouw. Aan de kilometers te zien aan de rechterkant van mijn blog is me dat wel gelukt. Het is ook de eerste keer dat ik zelf aan mijn trainingsschema heb gewerkt, met hulp van Mario, waarvoor wederom veel dank. Ik kan zeer tevreden terug blikken. Leuk getraind, afwisselend alleen of in de club, een 6-tal wedstrijden gelopen, allemaal binnen de verwachtingen en zonder noemenswaardige kwetsuren. De laatste 2 wedstrijden waren in Ramsel en Geel, beide een 10km en beide onder een loden hitte. De tijden waren dan ook navenant. 43.35 en 44.20 of daaromtrent. Vooral over Ramsel was ik uitermate content. Gans de wedstrijd zo goed als niet in het rood gegaan en ik haaldde ik op 2 seconden na dezelfde eindtijd als 2 maanden eerder in Mechelen. Daar had ik echter op weinig tijd na constant zwaar in het rood gelopen. Daarenboven had ik in Ramsel juist tevoren de 5km met mijne beste maat meegedaan, weliswaar aan 5.50/km, maar in die hitte en met slechts 5 minuten recuperatie voor de start van de 10km. Dat noemt men vooruitgang boeken. Na Dwars door Geel, gezellig met een groepje bloggers, had ik een loop pauze ingepland, echter geen 8 dagen zoals het is uitgedraaid. Het drukke werk en 4 dagen Rock Werchter zijn hier schuldig aan. Het gebrek aan training en het overmatige (alcoholisch) drank- en junkfood gebruik in Werchter leidden er toe dat ik ll maandag bijna 3kg was bijgekomen op die 8 dagen, aiai. Geen nood hoor...

Maandag terug de loopsloefkes aangetrokken, het etenspatroon terug op peil gebracht en de nodige (zware) stress op het werk en zie daar, die extra 3kg zijn weg :) Nog 3kg te gaan, maar dat zal wat langer duren, zeker omdat mijn vrouw en ik deze nacht de steven richting Italië wenden! :) Eerst nog de vrienden oppikken en dan richting Venetië, via een tussenstop in Bergamo. We hopen ons in de regio Venetië 2 weken tegoed te doen aan de nodige wijn, food en ontspanning!!! Maar, ook de loopsloefen zitten in de valies en zullen regelmatig worden gebruikt. Want, het volgende doel staat op de agenda: marathon Berlijn, einde september!

Aan een marathon schema waag ik me nog niet en dus heb ik weer even bij coach Mario aangeklopt. Het schema is helemaal op hartslag gebaseerd en wijkt af van eerdere schema's. Dit ook en vooral om kwetsuren, waar ik toch zeer gevoelig aan ben, proberen te vermijden. 4 Looptraingen en 1 fiets training per week staan op het programme. De looptraingen bestaan vooral uit lange trage duurlopen, wissellopen en tempo duurlopen, amper of geen versnellingen. De kilometers zullen dan ook zeer snel omhoog gaan de volgende weken. Op vakantie ga ik de fiets training uit noodzaak vervangen door ...zwemmen, bweikkes!! Maar bon, op vakantie en buiten vind ik het al minder erg. Wie weet als ik er mij goed bij voel en nadien met een wekelijkse fietstraining tot 120km naar het einde toe dat ik ook elders ga meedoen. Hier bijvoorbeeld. Maar dat houd ik nog in beraad.

Om te eindigen ook nog mijn excuses om uit te blinken in het negeren van ieders blogje. Toen ik gisteren mijn feedreader open zette zag ik dat anderen niet hadden stilgezeten, in tegenstelling tot mezelf. Na de vakantie beloof ik beterschap.

Greetz en geniet er van iedereen!

Gert

16:26 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Een mooi 2de half jaar toegewenst. Geniet van Berlijn

Gepost door: Tiny | 10-07-10

Nog een geluk dat wij maar 1 dag werchter gedaan hebben dan ;-)))
Geniet nog van je trainingen en prettige vakantie gewenst !!

Gepost door: Chris | 10-07-10

Mooie uitdagingen, Berlijn staat ook op mijn verlanglijstje voor in het jaar 201x.

Prima dat je terug een marathon kan lopen na veel knie-ellende.

Gepost door: frank spencer | 14-07-10

De commentaren zijn gesloten.