06-06-10

Mei afgesloten.

De maand mei zit er al een paar dagen op, tijd om even terug te blikken. (Slechts) 196km deze maand wat ongeveer evenveel is als maart, maar toch nog 40 km meer dan april. Die 196km werden verdeeld over 15 trainingen wat dus neer komt om 3 of 4 per week en een gemiddelde van iets meer dan 13km/training. M.a.w. ik loop nog steeds weinig en zoals eerder gemeld is dit bewust. Ik wil mijn lichaam noch de knieën kapot maken want ik zou nog graag heel lang lopen. Daarom dus deze rustige opbouw. Ook werden er 2 wedstrijden gelopen en t.o.v. van vorig jaar was ik 6 seconden per kilometer sneller in de abdijentocht over 16km en in de 20km van Brussel slechts 25 seconden langzamer over de ganse afstand. Ondanks die weinig kilometers, of moet ik zeggen, dankzij, ben ik uitermate tevreden met dit reultaat.Op naar juni!

Deze maand staan er 3 wedstrijden op het programma, maar dat zullen er maar 2 worden. Eergisteren vrijdag zou ik in Katelijne, daar waar ik gans mijn jeugd heb doorgebracht en waar mijn ouders nu nog wonen, een 10km gaan meedoen, weliswaar met de handrem op, samen met toch een 20-tal schat ik lopers van de club hier in Bonheiden. Helaas, mijn rechterknie besliste er anders over. Na Brussel kon ik pas woensdag een eerste keer gaan loslopen, maar dat viel geweldig tegen! Vanaf de eerste stap die ik zette tot de laatste was het afzien, overal kleine pijntjes en te hoge hartslagen. Nadien kreeg ik dan nog geweldige pijn rond de rechterknie. Zelfs 's nachts deed het pijn en ook donderdag moest ik erg oppassen hoe ik stapte. Pas vrijdag werd het beter en verdween de pijn langzaamaan. De pezen rond de knie waren wat overbelast van het toch wel heuvelachtige parcours in Brussel. Daarom dus wijselijk, edoch met veel pijn in het hart, geen Kaddoder loop in Katelijne voor mij.

Gisteren zaterdag terug mijn rondje van 9.5km gelopen en kijk, alle pijn weg, verswunden! :) In de hitte een lekkere training afgewerkt aan 5.30/km. Daarjuist dan nog eens 16km. Eerst 5km droog, dan 2km gedruppel, vervolgens 6km zeiknat geworden tot ik in mijn schoen stond te zwemmen, om te eindigen met een zonnetje. Van alles wat en vooral, 1u34 zalig genoten. Hartslagen rond de 120-122 en een traag tempootje van 6min/km, dat deed deugd.

Vrijdag 18/6 zal dit zowat het tempo worden in Ramsel samen met mijn beste maat op de 5km of de 10km, dat moet hij nog beslissen. Op 26/6 ga ik dan naar Geel waar ook enkele bloggers aanwezig zullen zijn, hoe meer hoe liever! Ondertussen blijf ik rustig verder trainen. De 2 laatste weken van juni zullen zelfs nog kalmer worden want ik wil uitgerust kunnen beginnen aan het trainingsschema van Mario voor de marathon van Berlijn einde september. Dan mag het terug iets meer zijn.

Tot de volgende en hopelijk tot in Geel!

Gert

 

17:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Toch weer een ambitieus plan om Berlijn te lopen. Succes met je voorbereiding!

Gepost door: Tiny | 06-06-10

uit de grond van mijn hart ... wens ik je een top marathon in Berlijn ! succes alvast met de voorbereidingen !

Gepost door: Katrien | 06-06-10

Hopelijk blijf je gespaart van blessures richting Berlijn...succes met de voorbereidingen.

Gepost door: natalie | 06-06-10

Je bent zeer goed bezig , maar vooral ook verstandig ! Wat ik graag lees . " De trage opbouw " Die werkt bijna altijd ! En Berlijn ,................dat wordt een makkie . Gewoon genieten en mogelijk nog een prima tijd lopen !
Tot in Geel he !! We praten zeker daar verder , over ...........??????, Lopen misschien ? :-)

Gepost door: coach mario | 06-06-10

Ik zie je in Geel!! Toch knap dat je met minder trainen dezelfde en zelfs nog betere resultaten behaald.

Gepost door: Wendy | 06-06-10

huh? Geen sneeuw gehad tijdens je 16k? Ook niet een héél klein beetje??
Ben allang blij dat je gewoon terug aan 't lopen bent. Weinig? Misschien. Efficiënter? Zeker!

Gepost door: geert | 07-06-10

Heel leuk je hier weer af en toe te kunnen lezen. Het lopen gaat je weer goed af en je zit boordevol plannen! We zien elkaar dan allicht op Werchterzondag ergens voor het hoofdpodium ? ;-))

Gepost door: Chris | 07-06-10

Rustig opbouwen is de enige juiste beslissing Gert. En de conditie ziet er toch al redelijk goed uit toch ?

Gepost door: Yves | 09-06-10

yep ik ga er ook zijn in geel! tot dan!!!

Gepost door: Jess | 12-06-10

De commentaren zijn gesloten.