13-05-10

Abdijentocht

Na de 10km in Mechelen en de de 10 miles in Antwerpen stond vandaag mijn derde wedstrijd van het voorjaar op de agenda. Een wedstrijd waar ik altijd erg naar uitkijk wegens, wat mij betreft dan toch, de wedstrijd met het mooiste parcours. Vorig jaar nam ik hier de eerste keer aan deel en toen al had ik besloten dat ik dit jaar terug zou komen. Toen liep de wedstrijd van Tongerlo naar Averbode, dit jaar was het andersom en was er zowat 600m bijgekomen tot 15.8km. De wedstrijd loopt grotendeels door zeer goede en zeer mooie beloopbare weggetjes in het bos.

Samen met zowat een 20-tal clubmakkers van Bonheiden waren we zowat 30 minuutjes voor de start opgewarmd. Ik had een zeer laag startnummer,76, en mocht dan ook in de box starten net na de eerste 50, de elite. Daar stonden er wel maar een 10-tal, maar bon.Volledig ontspannen stond ik dan ook echt bijna op de eerste rij. Een minuutje of 5 voor de start sprak er mij iemand aan met de vraag voor welke tijd ik ging. "Ach mijnheer, dat weet ik gewoonlijk na een kilometer of 3. Dan weet ik zo ongeveer of ik goede benen heb." Antwoord die man mij dat op een stratenparcours zijn kilometer tijden op de 10km rond de 3u30 lagen. Ik heb hem heel vriendelijk het plaatske voor mij aangeboden, slik. Even had ik nog het plan om eens echt gek te doen en als een spurtbom van start te gaan en de kop te nemen. Zowat 3000 atleten in mijn kielzog in een echte wedstrijd, al was het dan maar voor 100m, hmm dat zei me wel iets. ;) Ik heb het toch maar niet gedaan! :) Op voorhand was ik tevreden met alles tussen de 1u15 en de 1u20, sneller als het kon en hartslag maximum rond de 90%.

De eerste 3 kilometers gingen snel, te snel voor wat ik train, namelijk aan zowat 4.11 gemiddeld. Gas terug nemen Gert want de hartslag zat toen op 161 pal op de 90%. Na een vierde kilometer rond de 4.20 had ik na kilometer 5 mijn tempo gevonden, namelijk rond de 4.30. De hartslagen bleven ook stabiel rond de 160. Dit ging zo door tot en met kilometer 12. Tussentijd op de kilometer 10 was 43'35" wat op 3 seconden na de tijd was van mijn 10km in Mechelen zowat een maand geleden. Alleen ben ik daar echt wel diep gegaan en was ik moe na de aankomst. Nu moesten er nog 6km bij. Maar dat lukte en ik kwam eigenlijk nooit in de problemen, zonder nu te zeggen dat ik eventjes 15 seconden per kilometer snellen had kunnen lopen, maar er zat nog wel een beetje rek op. Km 13 en 14 waren ietsje trager om dan weer te versnellen de 2 laatste kilometers. De laatste 200m meter zag ik dat de 1u10 er nog in zat en ben ik nog stevig versneld. Ik klokte af met 1u09:58" op de garmin, yes! Gemiddelde hartslag 162 en tempo zowat 4.25/km. Ik ben hier echt super tevreden mee. Ik train maar 3 of 4 keer per week met daarbij maximum 1 keer versnellingen en haal zelden de 40km, behalve vorige week toen ik 51km haaldde. Deze week had ik zelfs nog geen meter gelopen. Maar vooral, geen noemenwaardige pijntjes buiten wat gevoelige spieren na een stevige training. M.a.w. ik geniet en ik maak vooruitgang, nice. :)

Morgen vrijdag rustdag. Zaterdag 45min tot 1 uur maximum loslopen en zondag 17km met PR breker Geert. Ik heb hem wel gezegd dat het traag moet zijn, en traag naar MIJN normen. ;) Volgende week zou ik dan toch aan 55km moeten komen met daarbij 2 pittige trainingen. Dat alles in voorbereiding van de 20km van Brussel op 30/05 waar ik een laatste keer dit voorjaar eens echt het onderste uit de kan zou willen halen. De wedstrijden daarna worden met een stevige handrem op gelopen... zeer waarschijnlijk; ;)

Oh ja, de tussentijd na 15km was een PR verbetering met 1'05", leuk. :)

greetz, Gert

Abdijentocht 130510

20:51 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

woooow, goe gelopen Gert ! Net als bij geert hebben die maanden blessure je precies niet veel nadeel opgeleverd ! Tot in Brussel !

Gepost door: Chris | 13-05-10

Das ferm gelopen, dikke proficiat zeg, het gaat weer volledig de goede kant uit

Gepost door: Stofke | 13-05-10

geweldig goed gelopen ! Op deze manier trainen werkt he !!? :-)
Ben ik echt blij om ! Op naar die 20 km nu !!

Gepost door: coach mario | 14-05-10

Knappe wedstrijd. Proficiat :-)

Gepost door: Herman | 15-05-10

proficiat Gert, knap gelopen hoor, en een PR er boven op. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 16-05-10

astemblieft er zit iets goed in de lucht bij ons, makker! ;-)
sorry voor het forfait van zondag; volgende week dan maar??

Gepost door: geert | 17-05-10

wauw! proficiat hoor; gaat hier goed! ik dacht da je ni meer kon lopen? :-)

en seeeg we hebben wel mannenkleren hoor :-) maar ik was idd thuis :-)

Gepost door: Jess | 17-05-10

Averbode Sjiek, man.
Je bent helemaal terug van weggeweest.
Tot in Brussel!

Gepost door: frank spencer | 17-05-10

miledjuuuuuuuuu heb hier wat gemist !! hooo dikke proficiat !! ferm jong , ge zit terug goed é manneke ,ben echt blij voor je dikke kus X

Gepost door: Katrien | 18-05-10

Proficiat met je tijd Gert. Knap gelopen. Hopelijk tot zondag.

Gepost door: Yves | 26-05-10

De commentaren zijn gesloten.