06-05-10

Voorjaar in functie van het najaar.

Ik loop dus ik leef. Of hoe gaat dat spreekwoord? Met mij gaat alles nog goed. Ik loop nog steeds 4 keer per week, of 3 keer als ik te moe ben. Ik heb, zoals steeds eigenlijk, wel eens wat last aan de hamstring, soms de kuit, soms de knie, maar niets ernstig. Gewoonlijk is het de dag nadien al voorbij. Dat is dan ook de reden waarom ik me houd aan 4 trainingen per week i.p.v. 5.  Die extra dag recuperatie doet mijn lichaam nog steeds goed. Ik blijf zo doortrainen tot en met einde juni met tussendoor nog 4 wedstrijden. De abdijentocht in Averbode (15.5km) op 13/5, de 20km van Brussel op 30/5; 5 of 10km in Katelijne op 04/06 en 10 km op 26/6 in Geel. Op 18/6 zal ik ook 5 of 10km meelopen in Ramsel, maar dat zal niet sneller zijn dan zowat 6min/km. Daar begeleid ik mijn best maatje die daar woont. Voel ik me goed in een wedstrijd, dan ga ik er vol voor, loopt het wat minder, dan gaat het tempo naar beneden en gaat de nadruk nog meer op genieten. Einde juni gaat de riem er voor 2 weken af.  Die dagen staan er andere zaken op mijn trainingsschema zoals dit . Maar daar train ik op andere dingen. ;)

Daarna ga ik terug vol over op een schema van Mario. Een schema dat anders is dan eerdere schema's die ik van Mario heb gekregen. De reden is eigenlijk simpel. Ik ben door het ouder worden blijkbaar ook blessuregevoeliger geworden. Ik heb mijn ganse leven intens gesport maar was vroeger nooit gekwetst. De leeftijd heeft dit veranderd spijtig genoeg, en daar moet ik rekening mee houden. Op het schema staan vooral veel lange, trage duurlopen, veel wissellopen, tempo trainingen, en 1 fietstraining per week. Maar vooral, geen korte intervallen meer. Niet dat ik deze niet graag doe of niet aan kan, integendeel. Maar de blessures staken dikwijls de kop op bij deze trainingen.Het schema is op mijn vraag ook volledig op hartslag afgestemd. Ook dat voorkomt blessures omdat ik anders al wel eens durf forceren om het voorgeschreven tempo toch te halen ook als het niet lukt vanwege te snel of gewoon een slechte dag.

Maar waarom eigenlijk een schema? Awel, voor dit evenement in het najaar. :)

klikken met die muis

Daarna zal ik nog wel eens een foto laten nemen van de knietjes om te kijken hoe het met het kraakbeen staat. Maar dit heb ik dan toch nog gehad. Ik zie er nu al naar uit. :)

Tot de volgende, Gert

 

21:31 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Je gaat naar Berlijn!!! How very cool is that! En Wetchter ook......wazaaaaaaa

Gepost door: Léonie | 06-05-10

Veel succes met het nieuwe doel. En ja interval is mss wel blessuregevoelig maar dat zijn tempolopen en wedstrijden ook hoor, hopelijk blessurevrij deze keer...

Gepost door: Stofke | 07-05-10

Knap!! Berlijn, naar het schijnt een heeeeeeele mooie!

Gepost door: Wendy | 07-05-10

Endlösung eindelijk is mijn zwijgplicht voorbij ;-) Succes in Berlin, mein Freund!

Gepost door: geert | 07-05-10

mooie plannen ! Eindhoven staat er voorlopig nog niet op ? ;-)
Ben content voor jou dat het je weer voor de wind gaat in 't lopen. Super ! We zien elkaar dan allicht nog es terug ergens op een (hopelijk droge) koeienweide !!

Gepost door: Chris | 07-05-10

Hier lopen we ook nog maar juist voor de fun. Gisteren de nacht definitief afgeschreven. Dit jaar juist de dijkenmarathon in Holland begin September ! Samen met de vrienden van mijn gastronomische loopclub ! Zie er al naar uit !

Gepost door: wim | 12-05-10

De commentaren zijn gesloten.