25-04-10

Een dagje Antwaaaarpen.

Vandaag stond in Antwerpen de 25ste 10 miles op het programma voorafgegaan door de marathon. De 10 miles zou mijn tweede wedstrijd worden voor mij na mijn lange loopstop van meer dan 2 maanden. Ik zag er dan ook erg naar uit, evenwel zonder enige ambitie wat tijd betreft. Vooral genieten is voor mij de boodschap dit voorjaar en blessurevrij blijven.

Vorige week zondag zag er dat niet zo goed uit want na de pittige zaterdag training speelde de linkerkuit wel erg op. Een overbelasting en de trage duurloop van 1.5uur van zondag werd vervangen door een mountainbike tochtje van net iets langer. Dinsdag dan terug hervat met een iets voorzichtiger training dan op het programma stond en ook donderdag was het eerder wat loslopen met 10 rustige en korte versnellingen tussenin. Gisteren zaterdag had ik dan echt geen tijd om even los te lopen, maar 's avonds wel om een paar pintjes te drinken op het voetbal ;) M.a.w. verre van een optimale voorbereiding. Daar waar ik eerder nog goed dacht door te gaan vandaag, was dat plan al lang veranderd in gecontroleerd en op hartslag lopen.Ook had ik nog een ander plan bedacht en mijn fietske zou meegaan om misschien wat mee te fietsen met Peter Maes, ook een discipel van Mario, die de 3u wou aanvallen. Zijn pr nu 3u10. Zogezegd zo gedaan en vanmorgen om 7u30 was ik op weg naar Antwerpen.

Daar aangekomen een praatje gedaan met ons Wendy en den Benny, lekker rijsttaartje trouwens Benny, even ook met Jess en ook heel even met den Yves. Maar al snel begaven zij zich naar de start. Dat was voor mij het moment om mijn nummer af te halen en wat rond te keuvelen in de kleine expo. Neen, niets gekocht! Alhoewel ik heel lang staan twijfelen heb om die compressiekousen te kopen. Dan fietske op en op zoek gaan waar ik de lopers kon onderscheppen. Dat punt was net voorbij km 9. Peter zat nog goed alhoewel hij gemiddeld 2 seconden trager liep dan de opgedragen 4.20/km in deze fase van de marathon. Maar hij kon niet sneller omdat hij dan te hoog in hartslag ging. Dat ging zo kilometers door en halverwege had hij 1u32'30" wat toch iets te traag was. Ik had toen al stilletjes door dat het moeilijk zou worden en moest hem regelmatig tegenhouden om nu al te versnellen. Ondertussen was ik druk aan het overleggen met Mario hoe het nu verder moest. Op zowat 25km mocht de hartslag iets omhoog en het groepje van zowat 10man waar hij in zat werd gehalveerd. Maar even verder moest hij ze laten gaan omdat de hartslag weer te hoog ging. Op dik km 30 mocht de gaskraan al wat verder open, zonder direct tegen het rood aan te gaan. Peter voelde zich nog goed zei hij en toch kon hij het verhoogde tempo eigenlijk maar een paar kilometer omhoog jagen om dan terug te vallen op zijn begintempo. Geen goed teken en ik wist dat hij nu eerder moest gaan focussen om zoveel mgelijk van zijn PR af te halen. Op km 35 zat er nog een zeer sterke 3u02 in, maar ik zag zijn licht langzaam maar zeker uit gaan. De laatste 5km heb ik, en ook 2 andere kameraden fietsers die net hadden aangepikt, constant op hem moeten inpraten want hij zag af. Nochtans, tot km 39 bleef hij mensen voorbijsteken, daarna kwamen er enkelen terug. Afzien, en nog eens afzien en de finish werd bereikt in een toch zeer sterke 3u06, 4 minuten onder zijn PR! Het moet gezegd, Peter was heel moe, maar ook zeer tevreden. Pée ferm gelopen maat! Die 3u gaat er nog wel aan, jij bent nog jong genoeg.

Gert zot, nu hebt ge wel al bijna 40km fietsen in de benen in zulke warmte en ge moet zelf nog lopen! DAT was nu ook weer niet het plan, maar het was fun! :)

Op de hoek van de Suikerrui vond ik een mooi terasje waar ik de marathonlopers zag voorbijkomen met nog 400m voor de boeg. Daar heb ik dan een lekkere croque Hawai gegeten en gewacht op den Yves en Jess. Yves zag er wat ontgoocheld uit en deed teken dat het niet goed ging! Komaan Yves, weer ene bij op uw teller, proficiat! Jess, geflankeerd door Wendy en haar liefje op de fiets, was even later ook van de partij en ze zagen er zeer goed uit in een zeer mooie tijd! Ook dikke proficiat voor hen! Den Benny heb ik gemist, dus zijn resultaat weet ik niet.

Hopla fietske op want het was ondertussen toch dik 13u45 en ik moest nog terug naar linkeroever. Op naar de Waaslandtunnel. Miljaarde waar ligt dat weer? Ok, ik zit in de goede richting; Na een kilometertje of 4 toch even gevraagd aan 2 fietsers. Moa menieër, da gade gaa nemieë deu meugen zenne! Gert, snul, je moet de fietserstunnel hebben, niet de Waalandtunnel, daar gaat ge straks doorlopen. Aiai, heel die weg terug, mijn teraske voorbij en 1km verder was ik aan de fietstunnel. Tegen dat ik mijn fiets gestald had terug op linkeroever had ik tegen de 50km gedaan. Nu nog zelf gaan lopen...

De gasten van de club vond ik pas terug in het startvak. Omdat vak 2 doorschoof tot in het eerste vak stond ik relatief ver vooraan. Oops, hier sta ik vandaag niet op mijn plaats. Muziekje in de oren en hop, om klokslag 15u30 begonnen we er aan met z'n 18.000! Over mijn wedstrijd kan ik eigenlijk kort zijn, ik was vooral moe! Kan het ook anders? De hartslag ging door de warmte en de vermoeidheid te snel omhoog en hierdoor moest ik het tempo laag houden. Alhoewel ik erbij moet zeggen dat ik amper naar mjn tempo heb gekeken. Toen bij de laatste bevoorrading op km 12 dan plots ook mijn maag vervelend begon te doen liet ik het tempo nog verder zakken. De tijd was vandaag toch bijzaak. Die zat vandaag rond de 1u21 want de garmin was...gestopt in de Waaslandtunnel en na de Kennedy tunnel na 4km zat hij bijna 1km voorop, nooit meegemaakt.

Conclusie: Het was een zeer leuke en geslaagde dag in Antwerpen! Alleen spijtig dat ik Frank en Edith niet meer heb kunnen opzoeken voor de 10 miles. Daarvoor was ik te laat terug van de marathon. Steve heb ik wel nog gezien voor de start. Nu 2 weken lekker doortrainen en op 13 mei naar een 15km wedstrijd Averbode-Tongerlo op een zeer mooi parcours.

Ooh ja, lekker fritten daarjuist. ;)

Gert

21:56 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Heel leuk verslag en qua sporten niets te kort gekomen vandaag precies :-)
De 2 belangrijkste dingen stonden zelfs al in uw eerste stuk...genieten en blessurevrij blijven...way to go

Gepost door: Stofke | 25-04-10

knap verslagje , net zoals het lopen en het fietsen !
Jullie zijn allen krakken !!

Gepost door: coach mario | 26-04-10

Heel leuk om je nog ééns terug te zien! Het was ook voor mij een heel leuk dagje Antwerpen!

Gepost door: Wendy | 26-04-10

kon je via Schelde en Dijle ook nog niet naar huis zwemmen??
Man man man ... je zoek het ook hé. Nu, die hogere hartslag heeft niets te maken met je gefiets van de voornoen: jij gaat standaard naar de 170 in het startvak ;-)
Knappe 1u21 na een lange opwarming!!

Gepost door: geert | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.