11-04-10

10 Km van Mechelen

Zo blij als een jong veulentje stond ik vandaag aan de start van de 10km van Mechelen. Blij omdat het er enkele maanden geleden niet echt goed uit zag en er van lopen misschien geen sprake meer was.

Bij aankomst was mijn verbazing groot toen ik Geert in de tribune zag zitten. Die gaat 5 dagen na zijn knappe marathon in Utrecht toch niet meedoen zeker? Wel dus. Zot zijn doet ni zeer zeggen ze dan bij ons. Na de wedstrijd bleek echter nog zo zot niet, wel integendeel! Maar dat lees je wel op zijn blog.

Mijn plan was dus een test wedstrijd lopen om te kijken waar ik na goed 2 maanden vooral trage trainingen en slechts 1keer interval sta. Lopen op hartslag tot 90% de eerste 8 km en dan nog alles uit de kast, dat zou het worden. Maar ach, plannen zijn er om gewijzigd te worden, toch? Het begon nochtans perfect met na 1km hartslag op 85% en 4.13/km mooi. Bij km 2 zat het echter al serieus fout! Hartslag zwaar over de 90% en 4.11/km. Het rare was dat het zo niet aanvoelde, ik hield me zelfs in. Ach, gewoon doorlopen en we zien wel waar het schip strand. Km 3 ging nog in 4.13, maar daarna moest ik het tempo toch wat laten zakken. 4.19 op km 4 en 4.24 km 5. De hartslagen bleven wel stabiel. Op het 5km punt moesten we draaien en kregen we de wind regelmatig pal op kop. Het tempo zakte op km 6 en 7 naar 4.30.Toen kwam er een clubmakker uit de achtergrond bij me aansluiten en dat was juist wat ik nodig had. Het temo ging terug omhoog naar 4.24 en ik nam mijn clubmakker mee. Hij bleef in mijn spoor hangen tot hij op 800m van de meet een gaatje moest laten. Ik dreef het tempo nog een beetje op want er waren nog gasten aan het terugkomen. De laatste 50 meter dacht er mij nog ene te pakken, maar niet met mij hé! Achter was hij en achter bleef hij. Ik moet mijne spurt testen he want ik heb Mario uitgedaagd dat ik hem pak als we samen naar de meet gaan. Het probleem is alleen dat hij dan wel moet wachten anders zal ik nooit spurten tegen hem. :) Ik klokte af op 43.38 en deze is ook bevestigd officieel. De afstand was volgens mijn garmin 10.01 km! Knap gedaan organisatie! Ik moet zeggen dat ik super blij ben met deze tijd na deze toch zeer basic voorbereiding. Ik ben nog blijer omdat ik echt volledig pijnloos heb kunnen lopen. M.a.w. heel content. Volgende afspraak: 10 miles in Antwerpen. Ik ga op hartslag lopen! :)

Na de wedstrijd gezellig naar huis gefietst met Geert. Allé, ik nog 10 minuutjes voetbal meegepikt van mijne jongste. Daarjuist KV Mechelen dan nog gewonnen met 1-0 tegen Cercletje (Katrientjeuu :ppppppp ) en bij deze sluit ik dus een zeer leuke zaterdag af.

Gert

00:15 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

hartslag volgens mij zal jij op E-Bay nog veel geld kunnen vangen voor je hartslagband, want die is nog zo goed als niet gebruikt ;-)
't Was goed je nog eens gezien te hebben, en vooral omdat 't terug in hardloopkledij was!

Gepost door: geert | 11-04-10

Zo....weer volledig terug aan het loopfront. Goed om te lezen!!

Gepost door: Tiny | 11-04-10

jiehaa, weer volledig in de running!! Super gelopen Gert!
'k Was rats vergeten dat het die 10 km was, anders waren we zeker eventjes komen supporteren!

Gepost door: Ruthje | 11-04-10

Mooi gedaan hoor Gert!! Hopelijk zie ik je in Anwerpen, anders komen we elkaar nog wel ergens anders tegen hé!

Gepost door: Wendy | 11-04-10

Heel goed om te lezen dat je er terug staat Gert. En vooral zonder pijntjes.

Gepost door: Yves | 11-04-10

See you in Brussels zou ik zo zeggen

Gepost door: Wim | 11-04-10

Heel blij dat je weer kunt 'meespelen' Gert, en als 't je niet lukt als trainer kun je nog altijd je diensten aanbieden als 'haas'. Succes gegarandeerd ! ;-)

Gepost door: Chris | 11-04-10

goe nieuws se schitterende gelopen en vooral pijnvrij!

Gepost door: Koen | 12-04-10

die sprint van je moet iers bizonder zijn ! Ik kijk er al naar uit !! :-)

Gepost door: coach mario | 13-04-10

Schitterend !! doet deugd dat hier allemaal zo te lezen , dikke vette proficiat !! (wat het lopen betreft toch hihi) nee grapje proficiat met je ploegske tis je gejeunt :-)

Gepost door: Katrien | 13-04-10

leuk om te lezen dat je terug vlotjes loopt. We zien elkaar in de massa in Antwerpen? Ik heb mij vlak voor vertrek naar Parijs nog vlug ingeschreven. Stuur je wel een sms daar, moet nog eerst een kameraad met de fiets begeleiden tijdens de marathon (heb vd organisatie nochtans een verbod gekregen om dat te doen).

Gepost door: Steve | 13-04-10

Malinois Uw ploegske doet het intussen schitterend – eigenlijk zitten jullie wel in de verkeerde playoffs – en daarenboven kunnen jullie nog op twee paarden wedden.
Hopelijk blijven jullie niet met lege handen achter.

Blij dat je weer helemaal terug en bent en bovendien pijnvrij.
Houden zo !

Gepost door: frank spencer | 14-04-10

Daarvoor doen wij het hé ! PLEZIER ! Ja, gezellig lopen, een wedstrijdje meepikken en daarna e goe pinke drinken... Zalig. Zeg Gert, kom je dit jaar ook naar Ramsel (Routeloop) ? Ben ook zuiver op hs aan het trainen. Verwacht eerstdaags nieuw schemake van de Mario.

Gepost door: Dirk De Groof | 15-04-10

Sterke tijd en vooral pijnvrij, houden zo Gert, vooral genieten nu

Gepost door: Stofke | 16-04-10

De commentaren zijn gesloten.