07-04-10

Ik geniet.

Zoals de titel van dit stukje aangeeft gaat het lopen nog steeds vrij goed. Ik ben nog steeds niet gekwetst en ik geniet nog steeds met volle teugen van (bijna) elke training. Meer moet dat niet zijn, toch? Het aantal trainingen is nog steeds 4/week, maar de intensiteit wordt toch langzamerhand wat opgedreven. In samenspraak met coach Mario heb ik voor mezelf een schema opgesteld dat loopt tot einde juni. Het is een schema wat zo goed als volledig op hartslag is opgebouwd omdat ik me daar me echt reuze bij voel. Zoals gezegd heb ik de fundering gelegd maar de input van Mario is ook nog aanzielijk. Btw, het is niet dat ik de schema's van Mario niet vertrouw, wel integendeel, maar ik doe dit nu éénmaal graag en daarom heb ik me er nu ook eens aan gewaagd. Links bovenaan zien jullie ook wat extra wedstrijden staan. Geen paniek hoor, ik ga zeker niet voluit in deze 7 wedstrijden. Net zoals de trainingen staat bij mij genieten op nummer 1. Eigenlijk plan ik om alleen in Brussel om echt voluit te gaan. Andere wedstrijden zijn puur als training of zal het er van afhangen hoe ik me het moment voel hoe ik ga lopen.

Wendy vroeg in een vorige reactie hoe het nu met mijn trainer cursus zat. Wel, niet goed eigenlijk, maar dat heeft wel een reden. De week voor de eerste examens kreeg ik het bericht dat ik waarschijnlijk niet meer mocht lopen. Daar was ik echt wel down van en de motivatie om nog te studeren was totaal niet meer aanwezig. Ook stelde ik me de vraag of ik het wel zou aankunnen om training te geven en zelf niet meer te kunnen lopen. Gevolg, zonder studeren toch naar de examen getrokken en ingevuld wat kon. Toen de hemel wat opklaarde wat lopen betreft en in mijn hoofd kwam de strenge winter er aan en ben ik 2 keer niet tot in Kortrijk geraakt vanwege de sneeuw. 1 Van die 2 was de dag van een praktische test op punten. Al surfende op de site van de VAL zag ik dan dat dezelfde cursus in Leuven werd georganiseerd, 20km van mijn deur. Die zou in februari starten en het zou toch veel beter en vooral gemakkelijker zijn om de cursus, met eventuele herexamen uiteraard, daar verder af te maken. Wat over en weer gemaild met de organisatoren van het BLOSO en deze mensen hadden positief advies gegeven bij de Vlaamse Trainersschool. Groot was dan ook mijn ongeloof als ik nog geen week later een email kreeg dat het toch niet kon omdat het lerarenkorps niet helemaal hetzelfde was. Ik mocht wel inschrijven als bisser en... voor de helft van de prijs. Ik ben het even gaan nakijken en van de zowat 7 leerkrachten was er 1 iemand anders. 1 Iemand die een paar uurtjes les gaf! Nochtans ze geven allemaal dezelfde leerstof gebaseerd op dezelfde cursussen, maakt dit dan zo een verschil?? Kwam er nog bij dat ik op dat moment ook niet wist voor welke vakken ik dan wel een vrijstelling zou hebben n.a.v. mijn eerste examen. Dat weet ik trouwens pas sinds... gisteren toen ik de uitslag per post kreeg. M.a.w. ik was serieus pissed en heb me niet ingeschreven voor Leuven. Ik ga ook geen herexamen doen in Kortrijk. Heb het even gehad met deze mentaliteit. Dan klaagt men dat men een tekort heeft aan geschoolde en gemotiveerde trainers! Wel, ik was gemotiveerd en de scholing zou ik wel hebben voleind. Nu gaat de cursus voorlopig even in de ijskast.

LL Paasweekend wanneer er enkele bloggers schitterende prestaties in Utrecht hebben neergezet waren mijn vrouw en ik, samen met onze beste vrienden op een citytrip in Praag. Je moet weten dat het woord "cultuur" nu niet echt kan geasocieerd kan worden met mij. Maar eerlijk is eerlijk, het was leuk en Praag is echt een mooie stad. Betaalbaal ook nog alhoewel dit wel zal vervlakken de volgende jaren. Vooral zeer veel mooie gebouwen gezien en Praag is ook best een zeer levendige stad. Het eten is er relatief goedkoop, maar loop wel niet het eerste het beste restaurantje binnen. Laat je informeren want het kan soms wel eens een vettige maaltijd worden. Als je vanavond of morgen naar het nieuws kijkt zal je Obama wel een toespraak zien doen op het kasteel dat uittorend boven de stad, indrukwekkend! Hij is daar nu om samen met zijn Russische collega wat dingen te ondertekenen, net zoals hij dat vorig jaar deed deze tijd. Die speech was trouwens gisteren terug te zien op het één nieuws en was vanop hetzelfde indrukwekkende plein van de burcht.

Tot de volgende, Gert

17:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk om nog ééns iets van je te laten horen, maar vooral dat je terug zo aant genieten bent van het lopen. Misschien kunnen we na de 10M in Anwerpen ergens samen afspreken, ik loop er de marathon samen met Jess en Carmen! Erg hoe de val een gemotiveerd iemand op zo'n korte tijd gedemotiveerd krijgt hé, ik vind je nochtans een geboren trainer!! Grt

Gepost door: Wendy | 07-04-10

Ik ga er in antwerpen ook proberen te zijn . Mogelijk als suporter . Kinderen he !! :-)
succes verder met je schema !!

Gepost door: coach mario | 09-04-10

Je hebt blijkbaar genoten van je citytrip. En geniet eerst maar van je eigen lopen...die curcus loopt niet weg hé...

Gepost door: natalie | 09-04-10

De commentaren zijn gesloten.