06-11-09

Ik leef nog.

Geen nood, onkruid vergaat niet. M.a.w. ik blog dan wel weinig, maar we zijn nog wel bezig hoor. Op loopgebied is het eerder rustig en daarom ook weinig updates. Zoals eerder gezegd plan ik geen wedstrijden meer in 2009, alhoewel ik die Kerstcorrida in Leuven wel aan het overwegen ben, en in november loop ik even zonder schema.

Vorige week ben ik 3 keer gaan trainen, deze week zouden het er 4 kunnen worden. Zou omdat ik me sinds gisteren niet 100% voel. Ik wissel een beetje af met trainingen op de club of alleen. Op de club moet ik altijd oppassen dat ik me niet vergaloppeer aan die snelheidsduivels. Vorige week had ik het weer aan mijne rekker. Als die gasten zeggen 3km aan 4.30 versnellen, doe daar dan maar een hoop seconden af, nietwaar...? (Er zijn er die meelezen :) ) Zo heb ik ze vorige donderdag laten gaan bij de tweede versnelling van 3km want de eerste was ik al danig in het rood gegaan. Maar ik ga graag naar de club want het is er echt plezant en de groep masters groeit nog altijd maar aan. Eergisteren woensdag was er een etentje georganiseerd waar de hoofdtrainer echt wel interessante uitleg gaf over o.a. de spieren, lactaat testen, training, enz. Nadien nog lekker gegeten en een beetje gedronken. ;) De masters zijn trouwens ook aan het overwegen om eens in groep een marathon te gaan doen, weekendje inbegrepen. Ik probeer ze naar Eindhoven te pushen maar velen hebben deze al gedaan. Amsterdam is een naam die ik ook vrij veel hoor vallen, maar die heb ik dan weer net afgewerkt. Die plannen moeten dus nog concreter worden. Gisteren was het een leuke training op de club die ik heb afgewerkt in een groep die niet te snel gaat voor mij op dit moment. Er werden blokken afgewerkt afwisselend recuperatief, extensief , recuperatief, intensief en terug recuperatief. Het intensieve blok van 3 km moest worden afgewerkt aan 4.37/km. Dat zouden we ook exact gelopen hebben, ware het niet dat onze timekeeper zich misrekend had in de tussentijd die we moesten lopen. Btw, ik niet hoor. :) Daarmee waren we zowat 15 seconden te snel zag ik achteraf. Je kan deze training vergelijken met een wisselloop, alleen hebben we aan 3 verschillende tempo's gelopen i.p.v. 2. Vanaf december gaan we dan weer proberen om wat meer snelheid te trainen. Alleen, voor mij liefst vanaf 600-jes, want de hamstrings houden niet van kortere spurtjes. ;). Waarbij we bij het onderwerp blessures beland zijn.

Nu maandag gaan mijne jongste zoon en ik naar de befaamde sportarts, hier in de streek toch, Peter Vervoort. Reden waarom naar hem is omdat ik anderhalve maand moest wachten vooralleer ik terecht kon bij de orthopedist waar ik normaal ga. Vooral voor Raf was dit te lang wachten, want hij sukkelt met beginnende problemen aan het scheenbeen! Vermits hij sport doet als opleidig en nog voetbalt iets wat we kunnen missen als kiespijn. Ik ga nog eens naar mijn beide knieën laten kijken want daar zit het ook nog altijd niet koosjer. Soms heb ik daar echt pijnscheuten in en ik weet ondertussen heel goed waar ik moet duwen om door de grond te gaan van de pijn, niet goed dus. Tijdens het lopen gaat het op uitzonderingen na redelijk goed. Echter, die pijn mag er niet zijn en daar moet ik iets aan doen. Hopelijk geen slecht nieuws voor ons volgende week.

Ondertussen ben ik bezig om mijn plannen voor het eerste deel van 2010 te concretiseren. Maar voorrralleer deze echt in te vullen wil ik toch wachten tot na het onderzoek van nu maandag. Waarschijnlijk kan ik daar meer over vertellen een volgende keer.

 

Greetz, Gert

13:24 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

succes maandag bij Peter Vervoort, beetje zonderlinge kerel maar zeer bekwaam. Hopelijk valt het verdict voor jou en Raf wat mee daar!
Ook sterkte met je vader hé.
Wanneer kom je nog eens spinnen op maandag? De komende twee maandagen kan ik zelf ook niet, maar de 23e nov wel. Nog eens goesting?

Gepost door: Ruthje | 06-11-09

Succes bij Peter Vervoort. Ik heb me eens ooit laten vertellen dat die echt alles van blessures af weet. Dus goed adres.

Gepost door: Tiny | 06-11-09

vervoort Ben benieuwd naar het resultaat ..

Gepost door: Edith | 06-11-09

Ik lees zeker mee !! :-)
je bent god bezig , alleen begrijp ik nooit hoe iemand beter een 600 m versnelleng verteerd dan een 100 m . 100 m sprinten zeg je dan . Maar ikvermoed dat dit bij velen het probleem is .
Ze staaan aan het 100 m punt en vlam ......vertrekken zo snel ze kunnen , waar er niet gekeken wordt op 1 of 2 sec terwijl er een verschil is op een km van 10 of 20 sec/km Als je de rust afstand of de rust tijd zo neemt dat je de laatste 10 m ervan al lichtjes begint te lopen en dan op het 100 m punt hoef je niet meer van stilstaande te vertrekken , gewoon een beetje maar meer versnellen om het voorgeschreven tempo te halen . Bij het stoppen is het net hetzelfde. Stop niet te plots , maar bol rustig uit . Want daar zit de oorzaak van de blessuren bij versnellingen ( vertrekken stoppen en de snelheid )
Als je benen een 600 m verdragen , dan moeten ze een 100 of 200 m op de juiste manier ook verdragen .
iemand die zijn wedstrijd tempo 4 min/km is , die doet zijn korte intervallen 10 sec sneller dus 3.50 min/km en korte versnellingen zijn in de opbouw naar een 5 - 10 - 15 km max. 1000 m
lange versnellingen worden meestal gedaan vanaf een 10 mijl tot (halve) marathon en gebeuren aan het tempo van de beoogde wedstrijd !
Een wisselloop heeft geen rusttijden maar er word loslgelopen tussen de versnellingen , die dan ook weer een 15 sec trager gelopen worden dan de lange versnellingen . De gemiddelde hartslag zal ong. evenhoog zijn als die bij lange versnellingen ! ong. he !!
Ik geloof best dat je gekwetst kan geraken van versnellingen ! gewoon omdat trainingen zijn die je grenzen aftasten en die je de vooruitgang bezorgen ! Maar dat je alleen maar gekwetst geraakt van de 100 of 200 m en niet van 600 m aan dezelfde snelheid ....Hier heb ik mijn twijfels over !!

Gepost door: coach mario | 07-11-09

Succes bij de dokter, zowel voor jou als je zoon. Leuk dat hij een sportopleiding doet! En we blijven gewoon braaf wachten tot de volgende update hihi......

Gepost door: Léonie | 07-11-09

Duimen en afwachten op een goed resultaat veel succes bij de dokter xxx

Gepost door: Katrien | 07-11-09

OEF!!! Blij dat je er nog bent hoor ;-). Hopelijk krijg je morgen een antwoord op al je vragen!
Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 08-11-09

Dr. Vervoort Peter is écht een krak, dus wat ook het verdict is, hou je maar aan wat hij je te vertellen heeft. En Leuven, ik ga daar gewoon op 't gemakske lopen (+ 1u!!) ... feel free to join!

Gepost door: geert | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.