25-10-09

Einde wedstrijden 2009, maar wat in 2010?

Na de najaarsmarathon zie je op verschillende blogjes de plannen voor het jaar nadien verschijnen. Ook ik ben daar mee bezig geweest maar spijtig genoeg weet ik het nog helemaal niet. Op 4 november hebben we met de club een etentje met de masters. Daar wordt dan ook teruggekeken naar het voorbije jaar en wordt dacht ik ook de wedstrijden besproken die volgend jaar in het regelmatigheids criterium worden opgenomen. Dat zijn 20 wedstrijden verdeelt over de periode februari t/m einde september. De meeste van deze wedstrijden zijn allemaal in een straal van zowat 20km rond de regio Mechelen. Dwars door Geel is denk ik zo wat de enige uitzondering daarop. Ik pik daar dan een paar wedstrijden uit en dan hoop ik dat Mario dat weer in een schemaatje kan gieten. Ik ga wel proberen om de zondagtraining op de club te doen met de jongens, gewoonlijk een duurloop, en hopelijk lukt het om ofwel de dinsdag of de donderdag training ook met hen af te werken. Maar dat zal er van afhangen van hoe en wat de jongens trainen. Maar terug naar de wedstrijden. Mario wil me in december en januari eerst wat op de korte afstand doen trainen en uiteraard ook wedstrijdjes inbouwen. Korte afstand is tussen de 5 en de 10km. Eerlijk gezegd, ik loop liever langere wedstrijden maar ik besef ook wel dat mijn snelheid omhoog moet als ik op de langere afstand beter wil worden. Ook heb ik altijd wat bang voor kwetsuren als er kortere intervallen moeten worden getraind want de kwetsuren of ziekte ben ik zo beu als koude pap. Na die kortere wedstrijden ga ik zeker overgaan naar afstanden tussen de 10km tot de halve marathon. Maar de grote vraag, loop ik een voorjaarsmarathon, die heb ik voor mezelf nog niet beantwoord. Ik zou dolgraag Rotterdam doen maar net als dit jaar valt deze in mijn skivakantie. Niet dus. Misschien focus in het voorjaar wel op de 10 miles, de halve marathon en de 20km van Brussel. Ik heb nog wel even tijd om te beslissen.

De recuperatie na Amsterdam is eigenlijk heel vlot verlopen. De maandagmorgen kon ik al heel vlot de trap af. Toen ik thuiskwam na Amsterdam ben ik een half uur in een heet bad gaan liggen en dat heeft echt zeer goed gedaan aan de spieren. Ik heb zelfs geen enkele kramp gehad, wat ook vrij uitzonderlijk is voor mij. Eergisteren vrijdag heb ik een eerste keer wat losgelopen, een kleine 6km. Vandaag dan heb ik 11km afgewerkt. Ik had er zo ongelooflijk veel goesting in en het weer was zo super dat ik een beetje gek heb gelopen. Niet echt recuperatief wat de bedoeling was, maar ik heb mij geamuseerd.

Nu lekker in de zetel wat genieten van de zondag en vanavond naar de topper KV Mechelen - Anderlecht. Ik zie er al naar uit.

15:38 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Goed om te horen dat je herstel goed doorzet na Amsterdam.

Gepost door: Tiny | 25-10-09

plannen Iedereen maakt al plannen voor volgend jaar !! Terug lopen moet wel deugd gedaan hebben ..

Gepost door: Edith | 25-10-09

Topper Ik zag ook uit naar die topper ... maar 't resultaat valt wat tegen ... jammer!

Gepost door: Koen | 26-10-09

plannen Ik zie dat mijn reactie op je Amsterdam verslag er niet op sta ! Daarom hier nog eens. So What, prachtig geschreven. Ik hoop van volgend jaar onder de 3.40 te lopen, lukt het des te beter, lukt het niet : so what ! Dan is het voor altijd afgelopen met een marathon voor tijd te lopen. Ik loop er dan zeker nog maar voor de fun ! Jammer dat K.V. geen punten van Anderlecht heeft afgenomen. Brugge moet kampioen worden en KV kon daarmee geholpen hebben !

Gepost door: wim | 26-10-09

Sja, plannen voor 2010. Dat kan nog een heel jaar lang.. :)

Gepost door: Pieter de Boer | 26-10-09

Plannen maken is ooh zo leuk!! tot komt wel in orde!

Gepost door: Wendy | 26-10-09

plannen voor 2010 kan nog hé...ik doe dat al lang niet meer...van dag tot dag...

Gepost door: natalie | 26-10-09

Mooie plannen en er zijn genoeg marathons in het voorjaar.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 31-10-09

Eens je terug op dreef bent met het lopen , en de pr's er weer aankomen n zal je snel beslist hebben om in het voorjaar een marathon te lopen ! :-) Het is een drang waar jij niet onderuit kan ! Een echte verslaving om deel uit te maken van het marathonlopend bloggerswereldje dan ! Het kan niet altijd tegen zitten he ! Anders zijn we beiden de klos . Mijn najaars sezoen was ook maar belabberd , maar het voorjaar was weer schitterend geweest , maar wordt snel vergeten !
Plan er eentje , en ga ervoor !

Gepost door: coach mario | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.