27-09-09

10Km van Mechelen: Ik ben een kieken!

Zou ik niet beter stoppen met mooie wedstrijdtaktieken te maken? Ik luister toch nooit naar...mezelf. Zo ook vandaag in Mechelen.

De eerste keer dat ik vandaag bij mezelf dacht: kieken, is toen ik daar kwam en besefte dat mijn gsm niet meenemen geen goed idee was. Wendy ging komen kijken en we hadden niet echt afgesproken waar ze ging staan. Vindt elkaar dan maar eens tussen een paar duizend mensen! Voor de 10km alleen al waren er 2 weken op voorhand al meer dan 2000 ingeschreven en dan was er nog een 5km en een kidsrun. Samen met marathon Geert, die ik wonder boven wonder wel tegen het lijf was gelopen, heb ik nog gezocht naar bekende gezichten, maar helaas. Sorry Wendy. Ik liep dan ook nog eens in mijn clubtruitje van atletiek Bonheiden, dus geen rood bloggers shirtje.

Als opwarming was ik naar de start gejogd, zowat 3.5km. Het beengevoel was eigenlijk wel goed, maar de hartslag eigenlijk toen al veel te hoog. De warmte? Na het afhalen van de startnummer, Geert dus ontmoet en met hem ben ik blijven leuteren tot we ons naar de start begaven. Oops, helemaal vooraan moesten we niet staan, maar zover achteraan was nu ook niet de bedoeling. Ik had dan wel geen ambitie, Geert wou wel zijn beste beentje voorzetten, sorry Geert. Mijn fenomenaal plan was starten aan 5.00/km en elke kilometer wat versnellen. Pang, daar gingen we, allé na dik 4 minuten waren we over de startmat, en Geert stoof weg, ik heb hem niet meer teruggezien en ik ben benieuwd naar zijn tijd. Ik dacht dat ik een lekker rustig tempootje te pakken had maar keek bewust niet op de garmin. Het buikgevoel en mijn tempogevoel zouden mij wel niet in de steek laten. Mis poes, eerste kilometer, 4.36, shit dat is veel te rap. Aha, maar nu komen we op den dijk en daar is toch geen doorkomen aan. Het tempo zal wel omlaag gaan nu. Dat zou inderdaad wel zo geweest zijn, moest ik niet van de ene moment op de andere van een asfaltloper getransformeerd zijn naar een perfecte gras-en kantjesloper! Tientallen, wat zeg ik, honderden mensen ging ik voorbij, het liep dan ook zo vlotjes. Km2, 4.22! Fuck Gert, trager!! Km3, 4.25, zie ge wel dat ik mezelf kan bedwingen! Km4 4.33, aha, ik ben goed bezig. Ondertussen had ik al een kilometer ofzo iemand achter mij horen lopen. Neen, niet die honderden, maar 1 iemand die net als ik in het gras dook, om vervolgens weer op het asfalt te belanden. Na de brug aan het werelberoemde "brughuis" komt die iemand naast mij lopen. "Goed tempo joh, vind jij het erg als ik blijf aanpikken?" "Maar nee joh, integendeel, mijn naam is haas, zet u maar achter mij. Ik blijf dit tempo ongeveer lopen en als ik nog iets over heb versnel ik de laatste 2km". Zo gezegd zo gedaan. Km5 4.28, km 6 4.25, km 7 4.30. Heb ik nog iets over? Bwa ja, effe achterom gekeken en ik deed teken naar mijne nieuwe vriend. Km 8 in 4.18. Iets voor het einde van deze km vraagt hij hoe lang nog (er stonden nochtans km aanduidingen??). Hij wou afhaken omdat hij volledig stuk zat. Nu niet hé makker, meegaan begot! Hij pikt terug zijn wagentje aan en wordt zowaar overmoedig en gaat versnellen waarop ik een gaatje laat. Km 9 aan 4.21. Dan de laatste (lange) rechte lijn in, den bruul, efkes nog een paar tientallen lopers voorbijsprinten. Eerst mijne vriend terug opgeraapt, kom maat meegaan verdorie. Doet hij dat toch zeker en we zijn mooi naast elkaar over de meet gegaan. De laatste 600 à 700m aan 4.09. Netjes. Netto tijd 42:35 en een gemiddelde van 4.25/km. Mijne maat me maar bedanken achteraf. Maar 5 minuten na de aankomst begon ik toch een beetje spijt te krijgen dat ik hem zo had opgejaagd. Die had nog geen 2 meter bewogen en stond nog altijd met de kop naar beneden te hijgen. Tja, mijn naam is dan ook haas hé en het was zijn eigen keuze, nah. ;)

Conclusie 1: Van mijn mooie taktisch plannetje klopte achteraf gene zak! Als ik mijn hartslagen bekijk, ok, het was echt wel warm, ben ik een dik kieken. Net terug wat beter zijn en dan zo overdrijven! Maar, het was plezant, en is dat niet veel belangrijker?

Conclusie 2: Ondanks die weinige trainings kilometers en snelheids trainingen, ben ik amper snelheid verloren t.o.v. de laatste paar maanden als ik dat zo bekijk.

Conclusie 3: Als ik dit en de volgende 2 trainingsweken met daarin minstens 1 dertiger en de halve van Eindhoven, goed verteer start ik in Amsterdam.

Tot de volgende, Gert

PS: sorry Mario, ik heb niet goed geluisterd vandaag.

20:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Amsterdam Heel herkenbaar. Leve de chaos!! Mooi resultaat.

Gepost door: harmsie | 27-09-09

we hebben je inderdaad voor de start gezocht maar niet gevonden. Ik heb dan ook nog gestaan aan km 1 en km 6 en je ook niet zien passeren, maar je liep dan ook zo snel hé. Geert heb ik wel zien voorbijzoeven, die ging loeihard! Proficat met je wedstrijd!!

Gepost door: Ruthje | 27-09-09

eieren leggen kiekes zijn er ook nodig hé; wie zorgt anders voor de grondstoffen voor onze omeletten?? ;-)
Leuk je eindelijk eens op een wedstrijd tegen te komen. Had 't dan gezegd dat je zo ging doorvlammen, dan had je kunnen aanpikken; ik was maar een beetje voor jou hoor (tijd komt morgen om mijn blog ;-) )

Gepost door: geert | 27-09-09

Proficiat. prima gedaan hoor...knap.

Gepost door: natalie | 27-09-09

Zo Gert dat biedt perspectieven voor Amsterdam!

Gepost door: Tiny | 28-09-09

Mario gaat hier natuurlijk een speciale straf training voor maken ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 28-09-09

Mechelen mooi verslagje van een mooie wedstrijd ... see you in Amsterdam! en Eindhoven!

Gepost door: Koen | 28-09-09

We hebben je met zijn allen aant zoeken geweest, Kaat en Ruth heb ik wel gevonden. Goed gedaan hoor, hopelijk blijft alles zo goed gaan !!

Gepost door: Wendy | 28-09-09

Mooi verslag en tgaat weer beter blijkbaar. Tot in Eindhoven Gert.

Gepost door: Yves | 28-09-09

Puike prestatie Gert ! Veel succes in Eindhoven en Amsterdam maar daar toch misschien iets rustiger dan aan 4'25"/km ;-)

Gepost door: philippe | 28-09-09

Mechelen Zie je wel .. niet te veel verwachten en dan gaat het gewoon vanzelf !! Je bent in topconditie .. tot in Eindhoven !!!

Gepost door: Edith | 29-09-09

Jawadde! Wow Gert, dat gaat als een speer. Helemaal fijn dat je zo lekker liep. Keep up the good work. Wie weet tot in Eindhoven, ik kom misschien kijken.

Gepost door: Petra | 29-09-09

Hahaha, ik herken mij zo in dat verhaal, eens ik aan het lopen ben kan ik mij ook niet inhouden, al bij al heel sterk gelopen hoor Gert, af en toe eens uit den bocht gaan kan geen kwaad hé, ik doe da altijd :-)

Gepost door: Stofke | 29-09-09

dat noem ik nu Een terug van weggeweest zene Gert,jij bent in een topconditie, na je leed schijnt de zon gelukkig terug voor deze fanaat!Ik heb ook Wendy haar marathondebuut gelezen, jawadde,goed bezig hoor.

Gepost door: patrick aerts | 29-09-09

we eisen straftraining ! ;-) Nee serieus, je bent weer goed op dreef. Tot in Eindhoven !

Gepost door: Chris | 30-09-09

Toch best een snelle tijd en ik zal je zien in Eindhoven, Amsterdam waarschijnlijk niet.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 30-09-09

een kieken... .. maar wel een wijs kieken ;-) hopelijk lukt het voor a'dam, zou leuk zijn! Proficiat met je wedstrijd.

Gepost door: Julie | 03-10-09

Zo herkenbaar. Gebeurd mij iedere wedstrijd> Bedenk ik HOE ik het wil, en na de wedstrijd blijkt er weer niets op die manier gebeurd te zijn... tikje zullen we maar zeggen.. :)

Gepost door: Pieter de Boer | 03-10-09

herkenbaar maar hier zegt men soepkieken :-) toch heel mooi resultaat Gertje !

Gepost door: Katrien | 04-10-09

De commentaren zijn gesloten.