20-08-09

Goe weer geweest.

Vermits ik hier toch maar wat naar tv zit te kijken kan ik evengoed het blogje even bijwerken. Alhoewel, de prestatie van Bolt in Berlijn zojuist was meer dan het kijken waard! 19.19 Op de 200m!!! Hij loopt dus op 1 honderste na 2 x zijn WR van de 100m na elkaar. Is dit dan een heel sterk wr of is dat van de 100m nog voor grote verbetering vatbaar vraag ik me dan af? In ieder geval zijn het buitenaardse prestaties. Ik hoop alleen maar dat het allemaal zuiver gebeurd, zou fijn zijn.

Met mij gaat het ondertussen goed, allé dat denk ik toch. Dan doel ik uiteraard op het lopen. Maandag was rustdag en dinsdag stond er 8km loslopen op het schema. De reden van deze recuperatie was de test die Mario woensdag voor me had geboekt in Mol, een lacaat test op de piste. Hoe Gert, heb jij niet een tijdje geleden een test gedaan? Ja klopt, in Imelda in Bonheiden op de loopband. Die test ging eigenlijk vrij vlot en toch was de uitslag niet goed, of beter, moeilijk te interpreteren. De reden is dat ik bij aanvang van de test aan een te hoog lactaat gehalte zat. Dan kan duiden op een overtraining. Nu moet ik zeggen dat ik rond die periode echt heel moe was en veel wedstrijden aan het lopen was met de club. Om een lang verhaal kort te maken, ik kon niet veel met de uitslag aanvangen. Het was wel goed dat ik net daarna sowieso een rustperiode had ingepland. Maar daarom dus deze re-test.

Woensdag. Het was heet, heel heet. Toen ik om 18u30 aankwam in Mol was het nog 33graden! Voor 1 keer was ik niet ongelukkig dat de sportdokter wat te laat aankwam. Daarmee konden we pas een dik uur later starten en was het toch al een klein beetje afgekoeld. De opdracht was na een rustige opwarming en 1 bloedprik, 4 x 2km aan een voorgeschreven tempo lopen. Dat tempo versnelde elke 2km met 20 seconden. Tussen elke 2km moest er snel bloed worden geprikt en moest ik mijn hartslag opgeven. Mario liep met mij mee en dat heeft er voor gezorgd dat wij elke 2km tot op de seconde correct hebben afgewerkt, echt knap. Na die 4 x 2km moest ik dan 15 minuten rusten en dan 600m vollen bak. Maar zo goed de test ging, die 600m was een pak minder vond ik zelf. 1.57 Haalde ik nog, wat toch nog rond de 3.15/km is, maar toch het ging heel moeizaam. Op die 600m haalde ik natuurlijk mijn hoogste hartslag, namelijk 176. Nu maar afwachten wat de testen geven. Als mijn lactaat bij aanvang van de test nu normaal was, zouden we een goed idee moeten hebben wat er maximaal mogelijk is in Amsterdam op 18/10. Volgende week zou de uitslag er moeten zijn en hopelijk met goed nieuws. In ieder geval, Mario nog eens een dikke merci om dit te regelen en voor het perfecte haaswerk.

Daarstraks stond er 10km op het schema aan 5.15. Vertrokken met op de achtergrond de voorbode van een stevig onweer, maar ik heb het er toch op gewaagd. De laatste kilometer begon het te druppelen en 2 minuten na ik binnen was goot het! Dikke chance gehad. De training zelf ging perfect. Ik had dan ook een goede haas gehad de dag voordien. 5 Seconden was ik te snel na 10km, niet slecht hé. ;) Maar ik heb wel wat moeten bijsturen onderweg om zo kort te eindigen hoor. Mooie hartslag ook met een gemiddelde van zowat 133.

Morgen vrijdag uiteraard rustdag en sauna time 's avonds met Ria. In het weekend dan nog 2 toffe en nog niet te zware trainingen. Vanaf volgende week wordt het serieuzer zie ik met bijna 90km op het programma. De echte marathontraining gaat dan van start.

 

Tot de volgende, Gert

23:17 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Amai z'on lactaattest is precies nog zwaar,heb dat eigenlijk nog nooit gedaan zo met een prikje in mijn oor.

Gepost door: anita | 21-08-09

Leuk!! Ik wou nog even komen piepen, maar het is er niet van gekomen, ben eens benieuwd naar je mogelijkheden ivm Amsterdam!

Gepost door: Wendy | 21-08-09

Beniewd wat de resultaten zullen zijn, aan die schema's te zien wordt het wel een toptijd in Amsterdam

Gepost door: Stofke | 21-08-09

zeker spelen? Je moet er precies zeker van zijn van je lactaattest,is ook normaal,dit is van doorslaggevend belang bij het maken van een juist schema,ook al vind ik persoonlijk dat je resultaten er zeker mogen zijn hoor Gert

Gepost door: Patrick Aerts | 21-08-09

Ik ben ook eens benieuwd hoe de form zit . Maar ik vermoed dat we goed bezig zijn . Er zal altijd wel hier en daar iets gewijzigd moeten worden . Misschien meer uithouding en minder snelheid of omgekeerd . Meer rustdagen ? We zullen wel zien ! Nog even afwachten !
Het was in elk geval voor mij na die lange rustpauze , een stevige training. Die laatste 2 km tegne 4.20 min/km was echt genoeg . Die 600 m dat is spelen he ! :-) Dat doe ik graag , zoalng die Bolt maar niet naast me komt lopen . Zou een belachelijk zicht zijn ! Hij kan maar 200 m en dan moet hij al stoppen ! :-)

Gepost door: coach mario | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.