16-08-09

Week van 10-08-2009

Weekje om en dus tijd om het blogje te updaten. Vermits er vanalles is gebeurd zal ik er maar aan beginnen. ;) Het is een loopblogje en dus eerst alles i.v.m. de training.

  • Maandag: rust
  • Dinsdag: Wisselloop 12km met stukken van 500m aan 4.45 -->perfect
  • Woensdag: 12km aan 5.15 -->perfect
  • Donderdag: 10km à 5.30 met 20/40 -->beetje 't zotteke uitgehangen, maar ok. ;)
  • Vrijdag: rust
  • Zaterdag: wedstrijd 5km i.p.v. 10km want veel te heet! (verslag verder)
  • Zondag: 20km à 5.00 --> zalig, cijfertjes volgen.

Donderdag had ik eigenlijk niet goed gekeken vooraf. Ik dacht dat ik maar moest loslopen met die 20/40 tussenin, maar die garmin altijd maar piepen. Dat spel kan toch al niet stuk zijn hé! Halfweg had ik door dat ik eigenlijk rond de 5.30 moest lopen en dat ook zo had geprogrammeerd. Ik was dus te traag bezig, maar erg is dat nu ook niet. Tot er een andere loper juist voor mij uit een andere straat kwam. Ik liet hem weglopen, en weglopen en weglopen, tot ik het niet meer kon aanzien. Heb ik daar zo ergens een 2km aan 4.00 tussengesmeten. Ik kon het niet laten. Daarna wel terug braaf hoor. Zaterdag was er dan 10km wedstrijd in Duffel gepland. Raf, mijne jongste, had ik meegenomen omdat hij binnen 10 dagen zijn herexamen... atletiek moet doen waarbij een loop van 7.5km die hij aan 35' moet afwerken om 5/10 te halen. Dat is toch aan 4.40 hoor! Zijn uitslag weet ik nog niet maar zal zo ergens tussen de 24 en de 25 zijn vermoed ik. Daar aangekomen direct besloten om ook de 5km te doen want 31 graden vond ik net iets te heet om een 10km te doen. Ik was er wel niet voor getraind maar dat is nu niet zo belangrijk met zicht op de marathon later. We vertrokken met de wind licht schuin in de rug. Eerste km aan 3.45, dikke zot! Tweede kilometer aan 3.55, zot, dat kunt gij niet houden! Even later moesten we draaien en kwamen we langs de nete pal met de wind op kop. Derde kilometer 4.20, 4de 4.28 en de vijfde aan 4.26, dat zal u leren zo te starten. Ondertussen was ik al een paar keer gestorven omwille van de warmte. Al bij al dik content met 21' als eindtijd in deze temperaturen en zonder specifieke voorbereiding. Vandaag dan 20km aan 6.00. Ik heb deze nog afgewerkt met bewolking en dat was achteraf gezien een goede keuze. Zalig loopje, heel goed gedronken en vet content.

16-08-2009

Ik ben echt blij dat ik deze trainingen terug kan en mag lopen. Dat heb ik gemist. Daarna vlug een boterhammetje gegeten en met het fietske naar Haacht gereden om ons Wendy en wat clubmakkers te gaan aanmoedigen in Haacht. De facebookers kennen het wederom fantastische resultaat al van dit rastalentje. Nogmaals dikke proficiat Wendy! De papa was fier hoor! ;) Daarmee kom ik op 60km deze week. Volgende week is een recuperatieweek en nadien zie ik dat de kilometers stilletjesaan de hoogte ingaan. Laat maar komen Grietje. Dat wat het lopen betreft.

Eerder deze week is mijn familie eindelijk terug compleet. Raf keerde donderdagnamiddag terug van 14 dagen chirobivak, die hebben heel goed weer gehad, en gisteren zaterdag landde mijn dochter Katrien samen met een vriendin terug in Zaventem na 6 weken vrijwillgerswerk met weeskinderen in Ghana. Heb ik al gezegd dat ik zo fier ben op haar? Bij deze dan maar. ;) Maar aan die thuiskomst is een heel verhaal aan vooraf gegaan. Vooreerst zijn ze in Ghana na een paar dagen overvallen geweest door iemand met een gigantisch mes. Gelukkig was hij alleen op hun geld uit en de gsm, evenwel zonder sim card. Spijtig genoeg heeft dit wel een domper gezet op het vervolg van hun reis vermits ze niet meer durfden buitenkomen als het donker werd. Die gasten hebben dubbel voordeel hé! Daar is geen straatverlichring, en ge ziet ze zo moeilijk als het donker is als ze niet lachen. Een week later werden ze dan geconfronteerd met een hongerige baviaan die hun eten kwam pikken. Ook hier weer geluk gehad want deze had alleen oog voor het eten. Als ge van zulk beest een klop krijgt of die bijt mag je van geluk spreken als je het overleeft. De klap op de vuurpijl kwam dan nog de dag voor ze naar huis kwam en als ze al in de luchthaven in Accra, hoofdstad van Ghana, stond. Air Maroc staakt en i.p.v. vrijdag avond zijn we pas... zondagmiddag thuis. Helaba, maar niet met mij hé. Het internet erbij genomen en daar zag ik dat ze zaterdagmorgen konden thuis zijn als ze de vlucht naar Rome konden krijgen en van daaruit naar Brussel. Eerste telefoon vrijdagvoormiddag naar Air Maroc in Brussel, daarna Air Maroc Cassablanca en vervolgens diezelfde Air Maroc in Accra. Ook Alitalia even gebeld om bevestiging te krijgen dat deze zetels wel degelijk beschikbaar waren. Die man in Ghana was ondertussen al gek van mijn gesmeek en argumentering. Uiteraard moest ook de gevoelige snaar worden beroerd. ;) Maar eureka, rond 15u gaven ze toe en ik mocht mijn dochter naar daar sturen om alles te laten overboeken. Groot was mijn verbazing als ze even later meldde dat de vlucht naar Rome ok was, maar dat ze in Rome 8 uur moesten wachten op een namiddag vlucht, dat terwijl er een andere 's morgens perfect aansloot op hun eerste vlucht. Die pipo had dat niet gezien, grrrr. Terug bellen en nu moest de hele trukkendoos open. 20 Minuten met die gast gebeld, maar het kon niet meer worden gewijzigd volgens hem. Ik voelde hem aarzelen nochtans. Katrien even gebeld en haar terug naar daar gestuurd om het af te maken, hij was er rijp voor. Na 10 minuten een sms van haar met de woorden: Die man aan de desk zag mij komen en voor ik iets kon zeggen zei hij: "Don't even talk, I know why you are here!", en hij boekte hen op de juist vlucht. :) Zaterdagvoormiddag hadden we onze dochter terug! :)

Tot de volgende :)

21:26 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

weer een knappe sportweek en straffe verhalen ivm je dochter, die gaat er nog jaren over kunnen vertellen! En ferm dat ze dat vrijwilligerswerk doet zeg, met dat ik zelf met zoveel vrijwilligers samenwerk heb ik gewoon enorm veel respect voor elke vrijwilliger! chapeau!!

Gepost door: Ruthje | 16-08-09

Mooie sportweek, maar ben wel even onder de indruk van je dochter hoor, knap om zo vrijwilligerswerk te doen, moet ongelofelijk eng zijn om overvallen te worden met een mes, om nog maar te zwijgen van die baviaan. Je hebt een moedige dochter, echt ééntje om fier op te zijn!

Gepost door: Wendy | 16-08-09

superpapa Geweldige zet Gert! Haha, ik zie het die kerel zo zeggen tegen je dochter. Met zo"n lekker Italiaans sappig gedoe en met twee vingers tegeneen... lol. Schrik voor wie??? Wij moeten daar nog iets rechtzetten op de KV hé. Wij steken er dit seizoen bovenuit, denk ik wel. BTW: kan ik nog aan 2 ticketjes geraken? Plaatske van vorig jaar, zo onder u. Was best wel fijn. Grtz en tot de 6e

Gepost door: Steve | 17-08-09

trots Daar mag je terecht trots op zijn .. vrijwilligerswerk .. knap !! Geniet maar van jullie samenzijn !!!

Gepost door: Edith | 17-08-09

Dik content, kan dat geloven ! Het lopen gaat precies weer super bij jou, het is je heeeeel erg gegund! En fier op je dochter, de mijne doet ook vrijwilligerswerk, weliswaar dichter bij huis, maar chapeau voor die jonge mensen dat ze zich met hart en ziel inzetten voor hun medemensen :-)

Gepost door: Chris | 18-08-09

De commentaren zijn gesloten.