08-08-09

Week van 03-08-2009

De eerst werkweek zit er op en het was zwaar. Niet alleen op het werk, maar vanwege het vroege opstaans uur en de intense training heb ik het deze week fysiek toch moeilijk gehad. Ik heb deze week dan ook extra goed naar mijn lichaam geluisterd en de donderdag training heb ik geschrapt. Ik was echt te moe, en het was dan ook nog eens pokkeheet om te lopen. Het weekoverzicht.

  • Maandag: rust
  • Dinsdag: wissel loop 12km met 500m aan 5.00. Perfect afgewerkt.
  • Woensdag: 14km à 5.15. --> afgewerkt 5.07/km iets te snel dus.
  • Donderdag: extra dag rust
  • Vbrijdag: rust
  • Zaterdag: wedstrijd 7km in Holsbeek.
  • Zondag: 15km loslopen (morgen dus)

Ik ben juist terug van dat wedstrijdje in Holsbeek en ik moet zeggen een echte aanrader. Niet zozeer om snel te lopen, maar omwille van het schitterende, edoch super zware parcours. Ik herinnerde me Holsbeek nog van de tijd dat ik meer met de koertsfiets onderweg was. De Chartreuse is een gevreesde helling in de buurt en het is daar constant op en neer, en dus was dat ook zo in deze loopwedstrijd. De keuze was 3km, 7.3km of 14.5km. Ik koos voor de 7km. Ambitie had ik helemaal niet. Ik train niet specifiek voor deze toch relatief korte wedstrijden, maar deze wedstrijd kadert in het regelmatigheidscriterium van de atletiek club van Bonheiden, en ik hoop daar toch binnen de tot 12, misschien top 10, te eindigen. Voor vandaag stond ik 13de, na vandaag 10de denk ik. Maar, er staan er nog 3 na mij die sowieso nog over mij gaan springen, en voor mij ziet het er niet uit dat ik er nog veel kan terugpakken. Top 12 (op 37) is denk het hoogst haalbare. De concurrentie is dan ook zwaar hoor. Om jullie een idee te geven. De winnaar van de 7km vandaag staat bij ons eerste in het klassement en de 2de op de 15km staat bij ons ook 2de. Dat zijn gasten die onder de 34 lopen op de 10km. De top 10 bij ons loopt allemaal onder de 40' op de 10K, en daar moet ik dan tegenop! ;) Maar terug naar de wedstrijd.

Men had mij gewaarschuwd dat het een zeer zwaar parcours was en dat bleek ook bij de opwarming. Na 400m begint het al te stijgen en even verder rechts het bos in. Daar moet je echt bijna tegen een muur oplopen op een bospaadje en dit een paar 100 meter, echt steil! Hieronder zie je dat ook aan de kilometertijden. Eigenlijk is het een ganse wedstrijd op en neer, bos in, bos uit. Echt, het is zwaar, maar ook zeer mooi en daarenboven goed georganiseerd. Diegene die de dubbele afstand lopen moeten zowaar door een tent lopen waar het volk zit te kijken, super! Ik heb dan ook nooit naar mijn kilometertijden gekenen tijdens de wedstrijd, dat heeft toch geen zin, maar heb de ganse wedstrijd afgestemd op mijn clubmakkers. De hierarchie was bijna geëerbiedigd. 1 Clubmakker van mijn niveau kon ik juist niet meer terugpakken en ik strandde op zowat 10 seconden van hem. Vandaag was hij ietske te sterk voor me, wat ook niet abnormaal is want zoals gezegd train ik helemaal niet voor deze kortere wedstrijden. Ik doe bvb geen enkele korte interval. Het was ook zeer warm, 26 graden, en volle zon tijdens de wedstrijd. Al bij al, zeer tevreden. Het was leuk, het was een leuk parcours en tevreden over de prestatie. Wat moet een mens meer hebben? Morgen 15km loslopen en dat ga ik doen op de club. De jongens hebben gezegd dat ze een recuperatie duurloop gaan doen en dus dan kan ik meegaan.

Volgende week ga ik terug proberen om de 5 trainingen van het schema van Mario, correctie, 4 trainingen en 1 wedstrijdje zaterdag in Duffel (10km), af te werken. Daarna is het even gedaan met de wedstrijdjes tot half september. Alhoewel ik Mario toch iets moet vragen... ;)

De cijfertjes van de wedstrijd van zojuist. Oh ja, ik was mijn hartslagmeter thuis vergeten. Niet erg want hij zou op dit parcours toch in het rood gegaan zijn. ;)

Tot de volgende, Gert

Holsbeek 07-08-2009

18:46 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Je hebt alle redenen om tevreden te zijn, mooi tempo gelopen en opt einde nog een serieuze versnelling gedaan!!

Gepost door: Wendy | 08-08-09

dat wedstrijdje in Holsbeek ga ik toch wel in mijn achterhoofd houden voor volgend jaar, ziet er leuk uit! Knap gelopen en getraind de afgelopen week Gert! (oh ja, maandag kom ik waarschijnlijk niet naar de spinning, mss wel gewoon wat krachttraining doen, maar na 100 km fietsen is spinning mss wat te veel van het goeie ;-)).

Gepost door: Ruthje | 08-08-09

knappe wedstrijd gelopen hoor na uw eerste werkweek...altijd moeilijk om terug in je ritme te komen . Je hebt het prima gedaan. Proficiat.

Gepost door: natalie | 08-08-09

Goeie wedstrijd Gert

Gepost door: Tiny | 09-08-09

knappe wedstrijd hoor Tlijkt me inderdaad wel een mooi parcours. En yep, kga ook voor de triatlon, was er vorig jaar al over aan het twijfelen en toen alles uitgesteld maar dit jaar was er geen houden meer aan. Mijn beste kameraad doet het ook vandaar de interesse. En hoe zit het met de KV? Wordt dat dit jaar mijn zwaarste concurrent? Ik heb de wedstrijd dit jaar al aangeduid hoor. Grtz

Gepost door: Steve | 09-08-09

wedstrijd Knappe wedstrijd .. Trainen de eerste werkweek en met die hitte was idd niet simpel ..

Gepost door: Edith | 09-08-09

lay out Jawadde Gert, neem ik even een blogpauze en als ik terugkom heb jij een hele nieuwe lay-out. Flashy! Amai, zoals jij aan het trainen bent, ik ga je op 18/10 niet kunnen bijhouden ;-)

Gepost door: Julie | 09-08-09

Veel succes met de voorbereidigen voor Amsterdam Gert. Tot in Mol of in Eindhoven.

Gepost door: Yves | 11-08-09

... Veel succes met de voorbereidingen van je wedstrijd!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 12-08-09

De commentaren zijn gesloten.