02-08-09

Weekoverzicht

Et voilà, mijn eerste week met het nieuwe schema van Mario zit er op. Spijtig genoeg ook mijne congé na vandaag. Wat hebben we zoal gedaan in deze eerste schema week?

  • Maandag: rust
  • Dinsdag: 12km à 5.40 --> op schema
  • Woensdag: 9km à 5.30 --> 1km te veel
  • Donderdag: 10km à 5.04 --> 10 sec/km te snel
  • Vrijdag: rust
  • Zaterdag: 3x (500-1000-1500) aan 4.15 ( en niet sneller had Mario gezegd!) Resultaat hieronder.
  • Zondag: 15km à 5.40 --> op schema

De fietstcht naar de Ardennen van vandaag met marathon Geert is dus niet doorgegaan wegens privé redenen, niets ernstig hoor. Eigenlijk een geluk bij een ongeluk want het goot gewoon bakken water zondagmorgen! Daarom dus gewoon mijn schema verder afgewerkt.

Deze eerste week is prima gegaan. Alleen donderdag had ik een dipje en ik was eigenlijk van plan om de tempoloop van donderdag naar vrijdag te verplaatsen tot plots een pakketje werd geleverd van TNT. Mijn splinternieuwe garmin 310XT was er! Ik kreeg op de laptop niet direct alles in orde, problemen met de Garmin trainings center, maar het toestel zelf was snel gebruiksklaar. Die moest dus worden uitgetest, ah ja! :) Dat spul heeft verdorie 10km gepiept en gevibreerd aan mijne pols! Oops, te snel.

Wat uitleg over de 310XT.

Mijn eerste indrukken van de 310XT zijn positief. Het vindt inderdaad zeer snel de sateliet en de biepjes zijn zeer duidelijk. Wat de programmatie van de trainingen betreft is er eigenlijk weinig veranderd want nog steeds via Garmin training center. Dat hoefde wat mij betreft ook niet te veranderen want dat ging perfect. Het toestel zelf ziet er mooi uit en ik heb de indruk dat het ook wat lichter is. De functionaliteit benadert zeer erg deze van de 305. De menu's zijn even duidelijk als deze van de 305 naar mijn mening. Het inlezen van de geplande trainingen van Garmin trainingcenter naar de 310XT gebeurt raar genoeg trager als met de 305 vroeger. Nu heb je daar ook dat stickje dat bijgeleverd is bij nodig. Ook die automatische connectie naar de laptop voor het overbrengen van de afgewerkte trainingen waarvan sprake is, is blijkbaar nog niet operationeel. Maar ach, daar zat ik niet echt op te wachten. Dat ene klikje zal ik nog wel kunnen doen. Ook wel raar, edoch niet storend, is dat je geen software krijgt bijgeleverd. Alleen een cd-tje met een manual zit er bij waar je dan de instructie krijgt om de software van de Garmin website af te halen. Op zich eigenlijk heel goed bekeken want nu ben je altijd zeker dat je de laatste software download. Vroeger gebeurde het al wel eens dat je een toestel kocht met een cd-tje erbij waarbij de software ondertussen achterhaald was en er zich een latere update op de site bevond, waar je uiteraard niet aan denkt bij een installatie. Goed gezien dus van Garmin. Ik heb wel problemen gehad met de trainingcenter en dit werd pas gisteren opgelost door de Garmin support uit de US en dit via email. De support uit Belgie is nog aan het zoeken denk ik... Wat me wel enorm stoort is dat je de support uit Belgie ook kan bellen, maar dan wel op een zeer duur betaal nummer. Soms moet je gewoon effe de telefoon kunnen nemen omdat je anders ellenlange emails moet schrijven om het probleem uitgelegd te krijgen. Je betaalt dan al veel centjes voor het horloge en dan nog eens zulke dure telefoonsupport! Zeer slechte punten voor Garmin van mij hiervoor! Tot zover mijn eerste indrukken van de 310XT. Terug naar de training.

Gisteren stond er zoals eerder gemeld een eerste pittige training op. Mario had er terecht op gedrukt om zeker niet sneller te gaan dan de voorgeschreven 4.15 en dat is me aardig gelukt. Een paar versnellingen waren wat trager, maar dat was dan weer omdat ik echt niet te snel wou gaan. Nog even meegeven dat het echt heet was toen ik deze training gisteren afwerkte.

01-08-09

Ik had de hartslagen graag onder de 160 gehouden, maar de laatste 2 versnellingen gingen er iets over. Ik was dan ook mijn water... vergeten en dat met zulk heet weer, foei Gert. Blijkbaar had ik dus ook mijn 500-jes fout geprogrammeerd wegens 500.5m zag ik nadien. ;)

Toen ik vorige week zaterdagmorgen op de weegschaal ging staan bleef teller staan op 82.5kg!! De lekkere chianti en het lekkere eten hadden hun werk gedaan in Italie. Deze morgen stond de weegschaal stil op...78.5kg! 4 Kg eraf op 8 dagen is echt wel heel veel. Nochtans het enige wat ik heb gedaan is terugvallen op mijn normale, gezonde voedingspatroon en de training is opgedreven. Heel mooi dat het zo gemakkelijk gaat, maar ik ga er mij wel voor behouden dat ik veel blijf eten want anders heb ik echt niet voldoende energie. Eigenlijk zit ik nu al terug op gewicht om een marathonvoorbereiding te starten waar ik traditioneel ook nog eens een paar kg kwijtspeel.

Als afsluiter nog even meegeven dat ik ook echt werk heb gemaakt om mijn weg verder te zoeken in de atletiek wereld. Ik ben ingeschreven op een cursus sportvoeding aan de hogeschool in Antwerpen. Ook heb ik me ingeschreven voor de cursus initiator atletiek van de VAL, Vlaamse Atletiek Liga. Deze cursus loopt een maand of 3, telkens op zaterdag morgen. Ik moet er verdorie wel telkens voor naar West Vlaanderen, Zwevegem, voor rijden. Na deze cursus hoop ik de trainer B cursus te kunnen afwerken voor fond en halve fond lopers. Als je hiervoor slaagt en uiteraard de bijbehorende stages afwerkt op een atletiekclub, is men een volwaardig atletiek trainer. Ik kan niet wachten om deze opleidingen te starten. :)

Voilà, dit was een hele boterham. Tot de volgende., Gert

13:02 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Je bent echt wel prima bezig ! je doel zal gehaald worden ! zeker weten !

Gepost door: coach mario | 02-08-09

Amsterdam wordt vast een succes .. nu al zo intensief trainen !!!

Gepost door: Edith | 02-08-09

Je eerst week heel serieus afgewerkt.

Gepost door: Tiny | 02-08-09

proficiat met je nieuwe speeltje. Ik had destijds ook problemen met Training Center met de 305 en heb uiteindelijk beroep gedaan op het Running Ronald-helpdeskcenter ;-) want zowel bij Garmin België of Garmin US ving ik bot...

Gepost door: Ruthje | 02-08-09

goeie trainingen volbracht!! Je doet mij hier nogal watertanden hoor met die nieuwe garmin, maar hopelijk houdt de mijne het nog lang vol, t'is toch duur speelgoed hé, maar ik kan niet meer zonder ;-). Grt

Gepost door: Wendy | 02-08-09

Zwevegem... is heel dicht bij ons in de buurt, misschien kom ik je wel eens tegen op de piste:-)
Ik zal eens kijken of ze in Kortrijk iets dergelijks geven over sportvoeding want dit zou ik zeker ook nog willen volgen... als ik ooit eens 5 minuutjes tijd heb.
En wat was dat allemaal gisteren achter de kazerne?

Gepost door: Spencerwoman | 02-08-09

Ja die 310XT lijkt mij wel wat, loop voorlopig nog met de 305 maar als ik deze gebruik voor mijn fietstoerkes dan geeft hij onder een reeks bomen niet de juiste snelheid aan op het moment zelf, de 310XT zou dat probleem niet meer hebben las ik, mss een ideetje voor volgend jaar. Je trainingen zien er ook terug in orde uit, mooi op schema dus, goe bezig

Gepost door: Stofke | 03-08-09

Prachtige planningen zeg en gaaf die nieuwe Garmin.
En volgens mij val je af door dat gepiep en gebibber van de nieuwe Garmin ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-08-09

Zwevegem Sukses met je marathonvoorbereiding en je trainerscursus in Zwevegem.
Dat is hier vlak in de buurt.
We lopen er elkaar misschien wel eens tegen het lijf.
Afspraak op 31/10 voor Kortrijk - Mechelen ?
Zaterdag mogen we een bezoekje brengen in Westerlo, hopelijk zijn die nog niet bekomen van jullie pandoering.

Gepost door: frank spencer | 04-08-09

Amai ! inderdaad een hele boterham ! sterk bezig Gertje !! ps succes dit jaar met je ploegske !!

Gepost door: Katrien | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.