27-07-09

Van start

Gisterenvond viel het schema van Mario in mijn inbox. Zoals altijd ziet het er weer picco bello uit! Ik had Mario de wedstrijden doorgegeven die ik graag wou lopen in de voorbereiding en hem ook gevraagd om alle intervallen minder dan 600m te schrappen. Ik voel toch dat ondanks het feit dat deze trainingen me gewoonlijk zeer goed afgaan, het me toch dikwijls zuur opbreekt wat kwetsuren betreft. Het spierstelsel van een 47-jarige is niet meer zo soepel als deze van een -40-jarige denk ik dan maar. Dit wil nu niet zeggen dat ik deze kortere intervallen nooit meer ga doen hoor. Maar in de voorbereiding van een marathon ga ik toch proberen deze te herleiden tot een minimum. Dat dit dan ten koste van de voorbereidingswedstrijdjes van 5km en 10km gaat is niet erg want voor mij zijn deze sowieso geen doel op zich. Daarom dus meer tempo duurlopen en langere versnellingen in het schema i.p.v. kortere intervallen. De basis blijft wel dezelfde namelijk 5 looptraingen per week met maandag en vrijdag als rustdag. De wedstrijden die ik zonder tegenslag ga lopen staan op mijn blog links bovenaan. Daar is nu ook de halve marathon van Eindhoven bijgekomen die ik ga lopen als duurloop. Het is daar zo gezellig dat ik daar gewoon wil bijzijn met alle bloggers. De apotheose moet dan de week daarna plaatsvinden met de marathon van Amsterdam. Daar ga ik het nog eens proberen om de 3u20' te halen. Ik moet zeggen, ik kan al niet meer wachten om morgen van start te gaan. Spijtig genoeg is de levering van mijn nieuwe garmin 310XT al 3 keer uitgesteld. Nu is deze bevestigd voor levering deze week, maar ik twijfel of dat wel goed komt. De trainingen deze week zal ik nog wel op gevoel kunnen lopen want een stopwatch heb ik ook niet. Alleen de lange versnellingen van zaterdag wordt wat moeilijker, maar dat zien we daartegen wel. Zondag moet ik trouwens mijn duurloop van 15km schrappen. Maar geen nood want er komt een fietstochtje van bijna 160km naar de Ardennen in de plaats samen met deze jongen.  Onze kinderen, bij mij alleen nog de jongste, gaan namelijk naar dezelfde chiro en deze zondag is het breng-dag. De normale mensen gaan daar met de auto naartoe, wij met de koersfiets. :) Het zal niet simpel worden want mijn kilometers op de koersfiets zijn beperkt gebleven tot...0 (= nul). Het vertrek uur zal ten laatste 7u 's morgens zijn en we hopen daar aan te komen ergens tussen 14u en 15u. Nu maar bidden dat het zondag niet regent.

Vorig weekend werd er ook nog gelopen en dit nog zonder schema. Zaterdag een kleine 15km, snelheid denk ik rond de 5.40/km. Zondag bijna 10km, snelheid ergens tussen de 5.00 en de 5.05/km. Sinds de thuiskomst van vakantie 1kg afgetraind, 4 to go. Ik heb er heel veel zin in! :)

Gert

19:15 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-07-09

Terug van vakantie.

Iets na 17u deze namiddag zijn we terug thuisgekomen van een  2 weken zeer deugddoende en zonovergoten vakantie in Toscane. Terwijl Belgie naar ik vernam kreunde onder het minder goede weer, hebben wij daar van de 14 dagen 3 dagen minder dan 30 graden gehad, 1 nachtje wat regen en 10 minuten regen de 2de dag. Voor de rest elke dag een knalblauwe hemel en zalige, soms te hete, temperaturen. Vooral de laatste 4 dagen was het echt pokkeheet met als record gisteren donderdag met temperaturen van bijna 40 graden!!! Lang leve het zwembad!!

Toscane betekent natuurlijk ook cultuur. Nu eerlijk, ik neig erg naar een cultuurbarbaar, maar de kerken, pleintjes en locale winkeltjes en bezienswaardigheden zijn natuurlijk prachtig. Sienna, Firenze en Lucca werden dan ook zeer erg gesmaakt en we kwamen eigenlijk niet toe met 1 dag in deze steden. We zaten ook midden in de Chianti streek, en ons verblijf lag op de befaamde Chianti wijn-route. We hebben dan ook een lokale wijnbouwer bezocht en uiteraard wijn gekocht. Waarmee ik beland ben bij de andere geneugtes van deze vakantie namelijk, (veel) eten en (wijn)drinken. Ik vrees dat ik de eerste weken niet op snelheid zal moeten werken, maar op vetverbranding! :(  Maar vanaf morgen ga ik sowieso al op mijn eten letten. Terug lekkere, gezonde kost en vooral, met mate!

Gelukkig was er ook een zeer mooie fitness op de Eurocamp camping waar wij verbleven. Lopen in die hitte buiten was echt niet te doen, maar er stonden 3 mooie loopbanden te wachten om gebruikt te worden, wat ik dan ook heb gedaan. Ik mag er niet aan denken hoeveel extra kilootjes er nog zouden zijn bijgeweest moest ik dat niet hebben gedaan. 6 loopsessies heb ik afgewerkt met een totaal van 56km aan snelheden tussen de 9.5km/u en de 13km/u. Dus rustig aan en ik dan ook dat mijn lichaam wat gerecupereerd is. Soms heb ik nog een heel klein beetje last aan die linkerbil, maar te verwaarlozen

Vanaf dit weekend zou ik terug graag starten met de trainingsopbouw met als einddoel de marathon van Amsterdam op 18/10. Vanaf het moment dat ik terug met een schema train zal ik deze blog dan ook terug wat meer updaten. En nu blogjes lezen, want die feedreader geeft toch bijna 100 updates aan!

Tot blogs, Gert

 

19:41 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |