27-07-09

Van start

Gisterenvond viel het schema van Mario in mijn inbox. Zoals altijd ziet het er weer picco bello uit! Ik had Mario de wedstrijden doorgegeven die ik graag wou lopen in de voorbereiding en hem ook gevraagd om alle intervallen minder dan 600m te schrappen. Ik voel toch dat ondanks het feit dat deze trainingen me gewoonlijk zeer goed afgaan, het me toch dikwijls zuur opbreekt wat kwetsuren betreft. Het spierstelsel van een 47-jarige is niet meer zo soepel als deze van een -40-jarige denk ik dan maar. Dit wil nu niet zeggen dat ik deze kortere intervallen nooit meer ga doen hoor. Maar in de voorbereiding van een marathon ga ik toch proberen deze te herleiden tot een minimum. Dat dit dan ten koste van de voorbereidingswedstrijdjes van 5km en 10km gaat is niet erg want voor mij zijn deze sowieso geen doel op zich. Daarom dus meer tempo duurlopen en langere versnellingen in het schema i.p.v. kortere intervallen. De basis blijft wel dezelfde namelijk 5 looptraingen per week met maandag en vrijdag als rustdag. De wedstrijden die ik zonder tegenslag ga lopen staan op mijn blog links bovenaan. Daar is nu ook de halve marathon van Eindhoven bijgekomen die ik ga lopen als duurloop. Het is daar zo gezellig dat ik daar gewoon wil bijzijn met alle bloggers. De apotheose moet dan de week daarna plaatsvinden met de marathon van Amsterdam. Daar ga ik het nog eens proberen om de 3u20' te halen. Ik moet zeggen, ik kan al niet meer wachten om morgen van start te gaan. Spijtig genoeg is de levering van mijn nieuwe garmin 310XT al 3 keer uitgesteld. Nu is deze bevestigd voor levering deze week, maar ik twijfel of dat wel goed komt. De trainingen deze week zal ik nog wel op gevoel kunnen lopen want een stopwatch heb ik ook niet. Alleen de lange versnellingen van zaterdag wordt wat moeilijker, maar dat zien we daartegen wel. Zondag moet ik trouwens mijn duurloop van 15km schrappen. Maar geen nood want er komt een fietstochtje van bijna 160km naar de Ardennen in de plaats samen met deze jongen.  Onze kinderen, bij mij alleen nog de jongste, gaan namelijk naar dezelfde chiro en deze zondag is het breng-dag. De normale mensen gaan daar met de auto naartoe, wij met de koersfiets. :) Het zal niet simpel worden want mijn kilometers op de koersfiets zijn beperkt gebleven tot...0 (= nul). Het vertrek uur zal ten laatste 7u 's morgens zijn en we hopen daar aan te komen ergens tussen 14u en 15u. Nu maar bidden dat het zondag niet regent.

Vorig weekend werd er ook nog gelopen en dit nog zonder schema. Zaterdag een kleine 15km, snelheid denk ik rond de 5.40/km. Zondag bijna 10km, snelheid ergens tussen de 5.00 en de 5.05/km. Sinds de thuiskomst van vakantie 1kg afgetraind, 4 to go. Ik heb er heel veel zin in! :)

Gert

19:15 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ooh, ik wil dat horloge ook.... Erg benieuwd straks naar je bevindingen zodra je hem in huis hebt!

Gepost door: Pieter de Boer | 27-07-09

ne normale mens start terug met fietsen met een toerke van zo'n 30 km, jullie doen ineens 160 km en dan nog de heuvelkes op...zottekes! Maar amuseer jullie hé!! 'k zal duimen!

Gepost door: Ruthje | 27-07-09

Da's meteen wel hel pittig 160 km. Zitvlees kweken!

Gepost door: Tiny | 27-07-09

Ik wil dat horloge ook , maar zal nog wat moeten zagen aan ons peggy !

Gepost door: coach mario | 28-07-09

Amaai, heel veel succes tijdens je fietstocht! 160 km op de fiets lijkt mij heel veel, maar je hebt natuurlijk een prima conditie hé, de halve marathon van Eindhoven wou ik ook niet missen, dus ik ben ook van de partij!

Gepost door: Wendy | 29-07-09

De commentaren zijn gesloten.