24-07-09

Terug van vakantie.

Iets na 17u deze namiddag zijn we terug thuisgekomen van een  2 weken zeer deugddoende en zonovergoten vakantie in Toscane. Terwijl Belgie naar ik vernam kreunde onder het minder goede weer, hebben wij daar van de 14 dagen 3 dagen minder dan 30 graden gehad, 1 nachtje wat regen en 10 minuten regen de 2de dag. Voor de rest elke dag een knalblauwe hemel en zalige, soms te hete, temperaturen. Vooral de laatste 4 dagen was het echt pokkeheet met als record gisteren donderdag met temperaturen van bijna 40 graden!!! Lang leve het zwembad!!

Toscane betekent natuurlijk ook cultuur. Nu eerlijk, ik neig erg naar een cultuurbarbaar, maar de kerken, pleintjes en locale winkeltjes en bezienswaardigheden zijn natuurlijk prachtig. Sienna, Firenze en Lucca werden dan ook zeer erg gesmaakt en we kwamen eigenlijk niet toe met 1 dag in deze steden. We zaten ook midden in de Chianti streek, en ons verblijf lag op de befaamde Chianti wijn-route. We hebben dan ook een lokale wijnbouwer bezocht en uiteraard wijn gekocht. Waarmee ik beland ben bij de andere geneugtes van deze vakantie namelijk, (veel) eten en (wijn)drinken. Ik vrees dat ik de eerste weken niet op snelheid zal moeten werken, maar op vetverbranding! :(  Maar vanaf morgen ga ik sowieso al op mijn eten letten. Terug lekkere, gezonde kost en vooral, met mate!

Gelukkig was er ook een zeer mooie fitness op de Eurocamp camping waar wij verbleven. Lopen in die hitte buiten was echt niet te doen, maar er stonden 3 mooie loopbanden te wachten om gebruikt te worden, wat ik dan ook heb gedaan. Ik mag er niet aan denken hoeveel extra kilootjes er nog zouden zijn bijgeweest moest ik dat niet hebben gedaan. 6 loopsessies heb ik afgewerkt met een totaal van 56km aan snelheden tussen de 9.5km/u en de 13km/u. Dus rustig aan en ik dan ook dat mijn lichaam wat gerecupereerd is. Soms heb ik nog een heel klein beetje last aan die linkerbil, maar te verwaarlozen

Vanaf dit weekend zou ik terug graag starten met de trainingsopbouw met als einddoel de marathon van Amsterdam op 18/10. Vanaf het moment dat ik terug met een schema train zal ik deze blog dan ook terug wat meer updaten. En nu blogjes lezen, want die feedreader geeft toch bijna 100 updates aan!

Tot blogs, Gert

 

19:41 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goed dat je zo genoten hebt van je vakantie. Nu op naar Amsterdam!

Gepost door: Tiny | 24-07-09

Leuke vakantie in Italie...prachtige streek hé...en 40 graden. Warm maar met een zwemkom in de buurt mooi te doen hé.
Succes met uw marathon voorbereidingen.

Gepost door: natalie | 24-07-09

welkom terug! Zo te lezen was het een zeer deugddoende vakantie!!
Ben net een uurtje gaan spinnen, maandag ga ik weer om 19u, ws nog niet voor 2 uur hoor ('t is wel met Danny, want Evi is nog een weekje in verlof, maar hij doet echt zijn best om het wat gevarieerder te maken zene ;-))

Gepost door: Ruthje | 24-07-09

Blij dat je terug bent!!

Gepost door: Wendy | 24-07-09

Een leuke vakantie hebben jullie gehad, en in Belgie was het nog niet zo slecht. Wij zitten al de hele maand aan de kust en alle dagen zon, geen 40 graden maar warm genoeg om te zwemmen, te fietsen, te wandelen en te lopen.
Succes met de voorbereidingen voor Amsterdam.

Gepost door: Edith | 25-07-09

aha
je bent terug ! 40 graden ....da's wel echt warm genoeg . Maar liever dat dan dat verdomde regenweer van hier .
je schema ........is het volgende dat ik maak ! Dus morgen of overmorgen ten laatste heb je het !
Die marathon pr. moet deze keer lukken he!

Gepost door: coach mario | 25-07-09

Goed dat uw vakantie gedaan, nu kan ik eindelijk aftellen naar die van mij.

Gepost door: Marc | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.