25-06-09

Lactaat test

Mensen vragen mij wel eens waarom ik zulke test absoluut wil afleggen. Wel, ik ben nu 47 jaar en dus geen tiener meer. Ik denk toch dat ik mag zeggen dat 5 keer per week lopen en af en toe nog een spinning daarbij toch vrij intensief sporten is. Mijn vrouw en ik vinden het dan ook absoluut noodzakelijk om af en toe toch eens alles goed te laten nakijken. Daarom dus die lactaat test in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden waar na de looptest ook nog eens een echo van het hart wordt genomen. De definitieve uitslag krijg ik pas binnen 2 weken met de post opgestuurd. Maar zowel de cardioloog als de dame die de test afnam waren unaniem: jij wordt precies jonger! (refererende naar mijn vorige test exact 1 jaar en 8 maanden geleden) leuk om te horen uiteraard. Bij de cardioloog was alles inorde, geen enkele opmerking. Voor de kenners onder de bloggers: Mijn VO2max is gestegen van 46.2 naar iets boven de 50 en mijn maximum hartslag van 171 naar ergens tussen de 176 en de 180. Zoals ik al zei moest men de cijfers nog in detail bekijken. Zodra ik deze heb ga ik Mario nog eens vriendelijk aanspreken om vanaf augustus terug met een schema te kunnen lopen. Nu weet ik weer heel goed in welke hartslagzones ik de verschillende trainingen mag afwerken. Ik hoop dat dit me ook zal helpen om sommige blessures te vermijden. Daarna ben ik nog 11km gaan loslopen met een paar masters op de club. Wederom heel gezellig en ik ben echt blij dat ik nu echt kan afwissellen. Soms een tochtje alleen, soms met de club. Praatje vooraf, praatje tijdens en wat blijven napraten. Meer moet dat niet zijn.

Morgen vrijdag een rustdag en zaterdag ga ik er nog eens een laatste keer voor het verlof proberen een lap op te geven en dat op de 10km in Geel. De spiertjes zijn niet 100%, maar het voelt wel goed en met nog 48u rust ertussen moet ik fit aan de start kunnen staan. Een eindtijd stel ik niet meer voorop. Ten eerste heb ik nog steeds geen garmin om te weten welk tempo ik loop. Ten tweede, de vorm van de dag is o zo belangrijk. Ten derde, als ik me maar amuseer. Uiteraard ga ik mijn best doen om zo snel mogelijk te gaan. Ik zie er ook naar uit om eindelijk nog eens wat bloggers te zien. Ik heb de laatste weken toch al verschillende wedstrijdjes afgewerkt, maar eigenlijk ben ik nog niemand tegengekomen. Vorige vrijdag in Ramsel is het wel misgelopen op dat gebied. Maar dus aan de bloggers die zaterdag in Geel aanwezig gaan zijn, tot zaterdag.

Gert

23:22 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Jonger worden? Een kalender liegt niet. Proces van achteruitgang zien te vertragen lukt nog wel even.

Gepost door: Tiny | 26-06-09

nog ne test of 2 en ik mag je weer terecht 'snotneus' noemen ;-)
Succes in Geel!!

Gepost door: geert | 26-06-09

Tot morgen!!!!!! jij doet mij denken aan die film met brad pitt, the curieus case of Benjamin Button, die werd ook altijd jonger en is als baby gestorven ;-).

Gepost door: Wendy | 26-06-09

he klenne ... Tot zaterdag he !!! Zal voor mij een Kalvarietocht worden vrees ik. Heb mijne voet gisteren serieus pijn gedaan ze. Ruzie met paard-ezel en hond. Mijne voet heeft verloren ... En dan is er nog zo iets als mijn kuit ! Ga toch proberen er een lap op te geven, indien nodig. Is het niet tijdens het lopen, mss. achterna he Gert ! Tot zaterdag

Gepost door: Dirk De Groof | 26-06-09

De commentaren zijn gesloten.