12-06-09

Stefaan van den Broeck geklopt!

Echt waar! Ik ben daarjuist een 10km wedstrijd gaan lopen in Sint-Katelijne-Waver en ik klopte de Stefaan! En neen, hij heeft mij niet eerst gedubbeld. Nochtans het waren 4 rondes van ongeveer 2.5km, dus het had gekund. Ok, ik zal het toegeven, hij heeft niet echt doorgelopen want hij was haas voor een loopmakker met als doel was 42'. Hij zei dat hij eindigde rond de 42'30 en ik ben een paar seconden voor hem geeïndigd. Ik moet voorlopig wel op hem verdergaan want mijn garmin is stuk, een horloge heb ik niet, er was geen tijdsaanduiding en de uitslag staat nog niet online. De afstand zou trouwens 10.2km zijn en dus mag ik er nog zowat 50 seconden afdoen gerekend aan het tempo dat ik liep om een 10km tijd te hebben. Ik had als doel om ergens tussen de 43' en de 44' te lopen. M.a.w. mijn doel meer dan bereikt.

De wedstrijd op zich ging wel goed. Het was dan ook super loopweer met een lekker zonnetje, 20 graden en amper wind bij de start. Er waren rond de 300 starters op de 10km. Het parcours was niet spectaculair te noemen, maar ook niet vervelend hoor. Er zat wel een bocht in van 180 graden wat niet leuk is want daar sta je dus echt bijna stil en dan moet het tempo terug omhoog, niet eenvoudig. Ik startte vlotjes, maar niet voluit. In ronde 2 ben ik versneld, ook en vooral omdat 2 clubmakkers een paar meters voor mij liepen en ik er naartoe gelopen ben. Ook Stefaan van den Broeck ging ik toen voorbij. Toen ik erbij kwam voelde ik wel dat ik tegen mijn limiet aan het lopen was. Ik kreeg dan ook een dipje in ronde 3, waarop ik die clubmakkers en haas Stefaan ook weer moest laten gaan verdorie! Maar ik kon het verval toch enigszins beperken. De laatste ronde vond ik toch de kracht om het tempo terug wat omhoog te krikken en in de laatste lange rechte lijn effe alles eruit geperst. Dik 100m voor de meet had ik 1 clubmakker en de Stefaan terug bij de lurven, nice. Al bij al ben ik erg tevreden met mijn wedstrijd en mijn tijd. Iets minder met de manier waarop want ik zou wat vlotter en gemakkelijker moeten kunnen lopen. Maar dat komt wel in het najaar.

Volgende week vrijdag wederom een 10km. Nu in Ramsel, de thuishaven van onze beste vrienden. Ook hoop ik daar een pint te kunnen drinken met blogger Dirk, want ook hij woont in Ramsel en heeft beloofd om af te komen en als het hem lukt, ook om mee te lopen.

Greetz, Gert

Update: uitslag al online! Ik eindigde 79ste op 375 finishers in 42'33". Op 10km  betekent dit zowat 41'40" wat maar 20 seconden boven mijn pr is. Content :)

23:26 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Dat PR gaat er een dezer dagen wel eens aan. Overtuigd!

Gepost door: Tiny | 13-06-09

Je mag inderdaad tevreden zijn hé over uw tijd...de goeie conditie heb je duidelijk te pakken. Op naar een PR in Ramsel.

Gepost door: natalie | 13-06-09

Je bent straf bezig Gert! De goesting en de vorm is terug helemaal aanwezig, veel succes in Ramsel!

Gepost door: Wendy | 13-06-09

Een mooie en snelle tijd en alvast sucses volgende week.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 13-06-09

Wat een tijd en dan de Stefaan nog voorbij vlammen, mooi werk, het komt allemaal goed, nog even en je staat weer superscherp

Gepost door: Stofke | 13-06-09

Toch wel speciaal die thuiswedstrijden, en dan zo'n knappe tijd. Proficiat. Doe da goed volgende week.

Gepost door: Edith | 13-06-09

ja Gert ik heb ook mee gelopen aan deze wedstrijd, en eindigde op plaats 72 met een tijd van 42'29" maar heb vandaag weer veel last van de kuit. Toch een dikke proficiat met je tijd, sorry van die laatste meters.

Gepost door: steven | 13-06-09

't zijn daar wel straffe mannen in de clubke van u zene ;-) (en daar gade gij dan training aan moeten geven ooit hé ;-))

Gepost door: Ruthje | 14-06-09

/ sterk gelopen, als jij trainingen gaat geven zal je nogal wat volgelingen hebben !!

Gepost door: wim | 14-06-09

Routeloop Hey Gert, Ik zal er zijn ze vrijdag !!! Nu aan uw tempo, zal jij al half zat zijn, tegen ik ga aankomen ... Ik ben absoluut niet in vorm met al dat gepoespas met mijn gezondheid. Ik ga toch proberen hoor !!! Tot vrijdag : Zet dus maar ne Leffe gereed he !

Gepost door: Dirk De Groof | 15-06-09

mooie prestatie Daar mag je zeker content mee zijn, prima prestatie, en de volgende keer een PR op de 10 km!

Gepost door: Rik | 15-06-09

Proficiat met deze prestatie!!
Groetjes layla

Gepost door: Layla | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.