24-05-09

Het was toch een super dag!

De kaarsjes in Scherpenheuvel hebben niet mogen baten gisteren in de finale van de Belgische voetbalbeker. Mellemans had de sleutel van de match in handen toen hij een fatale flater en dus een terechte rode kaart pakte. Jammer maar helaas want met 11 tegen 11 zat er veel meer in. Zelfs met 10 hebben we de smurfen nog minstens een kwartier na de rust vastgezet, maar de bal tegen de paal was er teveel aan. Maar niet geweend hoor want het was een prachtige dag in en rond het atomium met 20.000 kakkers. Weer iets dat ik nooit in mijn leven meer vergeet.

Voetbal of geen voetbal, er moest nog getraind worden ook, en zelfs vrij pittig! Vrijdag was het de traditionele rustdag. Gisteren moest ik dan 6x2km doen tegen 4.20/km. Na de wedstrijd van donderdag, die ik niet voorzien had toen ik een schema vroeg aan Mario, was ik aan het twijfelen om deze training wel te lopen. Maar kom, normaal gezien stond er donderdag toch ook 20km op, en wel in een wisselloop met in totaal 12km aan 4.40. Die wedstrijd waren er maar 15, maar dan wel iets sneller. Dus Mario maar niet geambeteerd en gewoon de training begonnen. Ik zou dan wel 1 of 2 versnellingen laten vallen als het echt te zwaar zou worden. Het was warm, net als vanmorgen trouwens, om te lopen en echt fris zit ik niet meer. maar de training werd netjes afgewerkt. De oneven versnellingen had ik de wind lichtjes in de rug, de even telkens op kop, en dat voelde ik wel.

23-05-2009

Quasi perfecte snelheden dus, maar nogmaals, ik zit niet fris meer in lichaam en benen. Het wordt tijd dat ik er even de riem kan afleggen.

Vanmorgen om 10u30 ben ik dan met de jongens van de atletiekclub meegelopen. Ik moest normaal gezien 18km aan 5.30 afwerken van Mario. Maar ik had echt geen zin om vandaag alleen te lopen. Het werden er dan maar 16 maar tegen een gemiddelde van 5.11.

Deze week nog even doortrainen voor de 20km van Brussel volgende zondag. Ik start echter zonder ambitie want zoals ik al eerder zei, ik ben wat vermoeid. Ik ben dan ook al sinds midden februari deftig aan het trainen en dit na die buikoperatie en buikontsteking. Het vatje is bijna leeg.

Vanaf volgende week, wanneer het schema is afgelopen, ga ik dan ook effe zonder lopen. Ik zal wel zien wat ze in de club trainen. Als het teveel of te snel is train ik wel alleen. In ieder geval zal ik maximaal 4 keer trainen in de week. Na Brussel loop ik nog zeker 2, misschien 3 wedstrijdjes. Namelijk een 10km in het dorp waar ik mijn ganse jeugd heb doorgebracht, namelijk de Kadodderloop in St Katelijne Waver op 12/06. De week daarna een 5 of 10km in het dorp waar onze beste kameraden wonnen, namelijk in Ramsel. Of ik daarna nog aan Dwars door Geel meedoe hangt helemaal van de goesting af. De drie wedstrijden kan je vinden in de links, links van de blog. Daarna bouw ik verder af naar 2 of 3 keer rustig loslopen per week. Daartegen zitten we zo goed als in juli wanneer ik eerst 4 dagen ga genieten op Rock Werchter en even daarna 14 dagen naar Toscane trek met de familie en die vrienden uit Ramsel. Pas daarna, dat is zowat half juli, mag er terug een schemaatje bijkomen. Dan kijken we weeral uit naar een najaarsmarathon. Welke? Nog helemaal niet zeker, maar ik ken nu al een paar mensen die Amsterdam gaan doen op 18/10. Dit is zeker het overwegen waard.

Gert

14:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

prima planning !
Welke marathon ? De leie marathon is door vele bloggers gekozen als " de marathon voor de bloggers " . Misschien daar interessen voor ? k ga zeker ook naar amsterdam , maar niet om door te lopen ! wel om te hazen ! Ook op de leie marathon ga ik hazen , maar dat zal zeker niet om te genieten zijn . Da ga zware toebak worden , maar kijk er zeker naar uit !
Ik beantwoord dadelijk je mailtje wel met nog eer uitleg !

Gepost door: coach mario | 24-05-09

Ja Gert, kom naar de leiemarathon, het gaat er heel plezant worden ;-?
Grt

Gepost door: Wendy | 24-05-09

Spijtig van KVM, maar ze hebben een schitterend seizoen achter de rug hé.

Gepost door: natalie | 24-05-09

Planning zit goed vol. Misschien tot zondag. Maar dat wordt moeilijk in dat mierennest in Brussel.

Gepost door: Yves | 25-05-09

wat stond er vrijdag in de GVA? Die hadden ze niet in Luxemburg helaas. Vanavond geen spinning voor mij hé, moet helaas werken.

Gepost door: Ruthje | 25-05-09

jammer van de beker maar niet getreurd hé. Doe ik wel... ;-)
Hoe ga je naar daar? Ik dacht de auto te nemen tot aan den Heizel (via E19) en dan de metro of zijn er betere alternatieven? Grtz, Steve.

Gepost door: Steve | 27-05-09

KVM !!! is toch een sterke ploeg moet ik toegeven (als Cercle Lady) jullie heeben het heel goe gedaan , zeg veel plezier zondag ik ben er niet bij dit jaar maar ik duim dikke knuffel en tot gauw eens hoop ik grtjesssssssss

Gepost door: Katrien | 29-05-09

De commentaren zijn gesloten.