22-05-09

De abdijentocht in Tongerlo

Wie deze blog een beetje volgt en/of mij kent weet dat ik een fervent supporter ben van KV Mechelen. Wie dan ook nog eens het sportnieuws volgt weet waarschijnlijk ook dat dit KV Mechelen nu zaterdag de finale van de Belgische voetbalbeker speelt tegen dat fusieclubje uit Genk. ;) Om deze bekerfinale zeker goed te laten aflopen hadden een 6-tal supporters het plan opgevat om naar Scherpenheuvel te lopen om wat kaarsjes te branden, onze vlag te laten weiden en wat wensen in de basiliek af te geven. Het waren wel allemaal KV supporters die ook graag, sommige zelfs zeer hard, kunnen lopen. De looptocht liep niet van Mechelen naar Scherpenheuvel hoor. Ultra loper zijn we nog niet. Neen, we zijn met ons 6-en eerst gaan meedoen aan de Abdijentocht, een wedstrijd van 15.3km die gaat van Tongerlo naar Averbode en voor 80% door de mooie bossen loopt daar in de omgeving. Ieder liep op zijn eigen tempo. Ikzelf had pas gisterenavond beslist om mee te lopen en had er dus ook niet echt voor getraind. Dinsdag had ik voor de eerste keer terug kortere intervallen gedaan en de woensdag training heb ik dan overgeslagen om toch niet volledig uitgeblust aan de start te verschijnen. In de plaats zijn Ria en ik gisterenavond een keertje extra naar de sauna geweest en daar ook nog lekker gegeten trouwens. We moeten sterk staan hé! ;).

Om 15u stonden we aan de start, vrij goed vooraan. Peter Maes, die ook met schema's van Mario loopt, stond naast mij. Dat was dan ook de enige moment dat ik hem kon volgen. Peter haalde een prachtige 35ste plaats op meer dan 2100 aankomers in een tijd net onder het uur, namelijk 59'57". Knap gelopen Pé! Mijn plan was om rond de 4.30/km te lopen wat op dit moment vrij pittig is voor mij. De eerste 4km gingen veel en veel te snel met een gemiddelde van 4.15/km. De rem moest er op want ik was mij aan het opbranden. Dat ging goed en op km 10 had ik nog ongeveer 20 seconden voorsprong om die 4.30/km te halen. Maar ik kreeg het wel moeilijker en moeilijker en de weg liep ook regelmatig omhoog. Tot km 12 kon ik het tempo nog enigszins rond de 4.40 houden, maar toen kwam de laatste bevoorrading. Ik vertraagde een beetje om goed te drinken, het was dan ook echt warm, maar toen ik terug wou aanzetten om die km tijd terug naar de 4.30/4.35 te brengen kreeg ik het tempo niet meer omhoog. Om mij te pesten liep de straat dan nog eens echt stijl naar boven. Het gevolg was dat ik de laatste 3km juist geteld 1 minuut heb toegegeven op 4.30min/km. Als je dat uitrekent naar 15km betekent dit 4sec/km. Mijn eindtijd was 1u09'29" (garmin) met een gemiddelde van...4.34. Ik heb het dus verspeeld de laatste 3km. Pas op, ik vind het niet erg hoor. Ik heb goed gelopen, soms wel wat afgezien, en ik heb me tof geamuseerd. Ik eindigde dacht ik 247ste op dus dik 2100 finishers, niet slecht. Het parcours van deze wedstrijd is echt prachtig! Heel veel bos en bos dat goed te belopen is. De mensen vertelden me wel dat het echt goed weer moet zijn anders is het echt modderig. Maar vandaag lag het parcours er schitterend bij. Deze abdijentocht is een echte aanrader, genieten! Volgend jaar kom ik waarschijnlijk terug. Dan zou het trouwens gemakkelijker moeten gaan want dan loopt men van Averbode naar Tongerlo, bergaf dus. ;)

Zowat 3 kwartier later zijn we dan met z'n 10-en, er hadden een paar andere KV supporters aangesloten, van Averbode naar Scherpenheuvel gelopen. Allemaal met een bloesje van KV, net zoals in de abdijentocht trouwens, en met een KV vlag! Heel veel getoeter en aanmoedigen gehad hoor op die 6.6km. Die 6.6km werden wel zeeeerr rustig gelopen hoor aan een tempo trager dan 7min/km. Lekker uitlopen dus alhoewel de laatste 2.5km lekker omhoog liepen. Bij die 10 was ook een meisje dat zondag haar finale van start-to-run ging lopen, 5km dus. Dat zal geen probleem zijn vermits ze er nu 6.6 deed en geen makkelijke. Ik ben na dik 4km wel wat naast haar gaan lopen aan de kop en ben wat beginnen praten tegen haar zodat ze wat afgeleid werd. Ik zag namelijk dat ze het moeilijk kreeg toen we constant aan het klimmen waren. Gelukt want voor ze er erg in had stonden we aan de basiliek! :)

Na de plichtpleging met de kaarsjes en zo, zijn we dan snel op een terras gaan zitten. Eerst wat bijdrinken en dan eens die Jupiler Tauro geprobeerd. Straf spul 9.3% alcohol, maar vrij flets van smaak vind ik. De Gouden Carolus daarna op de markt in Mechelen smaakte veel beter! :)

Oh ja, heel onze groep is geinterviewd door de GVA voor de wedstrijd. In Scherpenheuvel hebben ze dan foto's genomen. Morgen of overmorgen de GVA in het oog houden. :)

Greetz, Gert

00:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Om op een mooi parcours te mogen lopen moet je zo spits zijn op je tijd.

Gepost door: Tiny | 22-05-09

Malinois Na het mirakel van KV Kortrijk moet ik ook dringend te voet naar Scherpenheuvel :-).

Prima prestatie en blik die Genkenaren maar in en maak er zaterdagavond maar een leuk feestje van !

Veel plezier !

Gepost door: frank spencer | 22-05-09

Mooi gelopen en veel succes zaterdagavond...

Gepost door: Stofke | 22-05-09

Knap gedaan hoor...en zaterdagavond...dat wordt Vleminckx avond denk ik. Succes.

Gepost door: natalie | 22-05-09

Knap gelopen, vorig jaar was het daar een ware modderpoel (ook best leuk).
Succes voor de ploeg zaterdag en maak er een leuk feestje van.

Gepost door: Edith | 22-05-09

Voetbal intereseert me aar weinig , maar dat de beste mogen winnen !
Jij hebt een mooie tijd gelopen . I heb hier de voorbije 4 jaar telkens aan meegedaan . En in totaal al een 10 tal keer , maar mooie weer ..., da's al lang geleden .
En peter .....die gaat nog verbereren hoor ! En gij ook !! zeker weten !!

Gepost door: coach mario | 22-05-09

Proficiat Goed gelopen ! En veel succes zaterdagavond :-)

Gepost door: Chris | 23-05-09

Knappe prestatie weer!! Veel plezier deze avond!!!

Gepost door: Wendy | 23-05-09

De commentaren zijn gesloten.