07-05-09

Zondag Maasmarathon in Visé.

Et voilà, na vandaag zit alle training erop. Dinsdag heb ik 7km gedaan met daartussen 2x 2km aan marathontempo. Ik was nog steeds moe en dus geen goed gevoel. Daarjuist 8km met 1x 2km aan marathontempo. Het gevoel was al terug iets beter.

Als ik terugkijk naar vooral de laatste 3 maanden moet ik eigenlijk vrij tevreden zijn. Ik heb dan wel vrij veel gesukkeld met hamstrings en kuiten, maar eigenlijk heb ik heel weinig trainingen echt moeten overslaan. De laatste maand tot anderhalve maand bijna geen enkele. Ik heb in volle training dan ook nog 2 bevredigende tests afgelegd op de halve marathon in Utrecht en de 10 miles in Antwerpen. Het waren geen toptijden, maar het gevoel was telkens zeer goed nadien en zoals ik al zei, ik had er niet specifiek naartoe getraind. Vooral de laatste maand had ik ook zelden of nooit problemen met de voorgeschreven snelheden van de trainingen en de harstlagen zitten perfect. Eigenlijk zijn er maar 2 zaken die iets tegenzaten. Ik loop sinds 3 weken terug met een pathellabrace vanwege de tendinitis aan de knie, en de laatste 10 dagen ben ik wel vermoeid. Nu met die brace heb ik weinig tot geen knieklachten, en het is niet ongewoon dat ik naar het einde van de voorbereiding vermoeid ben. Normaal gezien zou dat tegen zondag helemaal verdwenen moeten zijn. M.a.w. ik hoop er klaar voor te zijn! :)

Wat is nu mijn doel? Simpel, maar niet eenvoudig, een PR lopen en als het even kan onder de 3u20'. Ik ga nu niet tot in detail uit de doeken doen hoe ik dat ga proberen, maar ik heb me voorgenomen, en dit met de volledige goedkeuring van Mario, om op hartslag te lopen eerder dan een bepaald tempo na te streven. Uit mijn 2 laatste wedstrijden en mijn trainingen heb ik genoeg informatie verzameld om deze strategie toe te passen. Op deze manier hoop ik de verzuring zo lang mogelijk uit te stellen, liefst te vermijden natuurlijk, en mijn doel te bereiken. Sinds vandaag ben ik ook volop aan het carboloaden. Gisterenavond al 2 pannekoeken binnengesmikkeld met peresiroop, vandaag...5! Maar ik heb wel wat boterhammetjes minder gegeten hoor, no worries. Tussendoor veel gezonde noten, de carbo drank van Leppin, pudding, ontbijtgranen, fruit, groenten, mager vlees en yoghurt. M.a.w. ik ben een gezond manneke dezer dagen, nog meer dan anders. Man, man, die frit nu maandag en die duvel(s) gaan smaken! Niet dat wat ik nu eet slecht is, integendeel zelfs, ik vind dat allemaal heel lekker. Maar mijne frit en duvel of Carolus begin ik nu toch echt te missen.

Zondagmorgen om 7u30 vertrek ik naar Visé om daar rond 9u aan te komen. De marathon begint om 10u. Ria pikt aan met de fiets na 13km. Dat is daar toegelaten en uiteraard heel gemakkelijk voor de bevoorrading. Hopelijk valt het weer een beetje mee en heb ik een goede dag. Duim een beetje voor me aub. :) Uiteraard mag er gepronostikeerd worden. ;)

Tot zondagnamiddag met het verslag.

Gert

20:59 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

succes!! Gert ik wens je alle succes van de wereld! Loop de sterren maar van de hemel.

Gepost door: Tiny | 07-05-09

hééél véél succes Gert!! en amuseer je hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 07-05-09

Pronostiekje Ik gok op een pr: 3u21'07" (3 x 7 = 21, maar dan in een andere volgorde).
Veel suc6!

Gepost door: Spencerwoman | 08-05-09

Succes! Misschien zien we elkaar wel zondag! Die vermoeidheid in de laatste week is overigens héél normaal, ons lichaam neemt een beetje wraak voor alle opgelegde 'folteringen'. Succes!

Gepost door: Sven | 08-05-09

Gert, heeeeel veel succes in Visé hé, ik hoop dat je met zo'n smile kunt aankomen als in Antwerpen! Je trainingen verliepen prima dus het gaat je lukken!!!!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 08-05-09

Super veel succes! 3u18m23s en als je het lastig krijgt, denk dan aan een Royal Flush ;) Pain is temporary, glory...

Gepost door: Fré | 08-05-09

3.21.21 en dan duvel, carolus, duvel carolus en dit maal 37 ! Santé ! Veel succes, ik duim voor je !

Gepost door: wim | 08-05-09

3:19:55 Veel succes in Visé Gert ! Monteer op Ria's fiets een Carolus? ;-)

Gepost door: Chris | 08-05-09

Dit gaat een top marathon worden !! Ik wil hier geen tijd op plakken ! Ik wil er geen druk op leggen of een streeftijd op plakken ! Een pr. ja dat ga je lopen ! al is het maar 1 luttele sec. Maar je gaat deze marathon vooral lopen met een goed gevoel . En daar gaat die hartslag voor zorgen !! Lig je vooral niet op te jagen aan een tijd ! Hou je in bij het vertrek , want het vertrek is de éérste 500 m in dalende lijn en hier wordt altijd zeer snel gelopen ! Veel te snel voor velen !! Hier is weinig volk en toch redelijk goed beloopbare brede wegen . Ga achter de éérste helft staan bij de start om jezelf er toe te dwingen niette snel te starten !
Ik kom morgen ook hoor , mar dan voor de halve marathon die omp 9.10 u start en me dus toch de gelegenheid geeft om op het schoolfeest aanwezig te zijn . Dus misschien zie je me nog starten ! Ik ga er geen gekke dingen doen hoor ! Ik heb hier niks voor getraint door de late beslising ! :-) Maar we zullen wel aankomen zeker ?
Ik wens je heel veel succes ! En ook groetjes aan Ria en Rafke !!

Gepost door: coach mario | 09-05-09

smakelijk ... alle ingrediënten zijn aanwezig; maak er maar een lekkere hutsepot van met als dessert een schitterend PR!

Gepost door: geert | 09-05-09

Je bent nu druk aan het rennen en veel sucses natuurlijk, benieuwd naar het verslag.
Grioet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.