03-05-09

Lopen als een metronoom.

De voorbereiding voor de Maasmarathon zit er bijna op. Dinsdag nog een vrij pittige training en donderdag een laatste keer loslopen. Een resumé van de afgelopen week.

Het herstel na de 10 miles was gemakkelijk ll maandag want eigenlijk was ik niet diep gegaan. Maar de rustdag kwam zoals steeds net op tijd. Mijn lichaam is gewoon moe van de voorbije weken. Dat merkte ik ook nog dinsdag toen ik aan mijn 12 x 1km begon. Het weer was super en eigenlijk moet ik zeggen dat het ook super liep. 4.35 Was het doel en eigenlijk was alleen de eerste perfect met 4.34. De rest zat allemaal tussen de 4.21 en de 4.29 met hartslagen netjes rond de 140. Woensdag weer rustdag gekregen van de coach. Donderdag een wisselloop van 20km met stukken van 4km aan 5.00min. Geen probleem. Vrijdag rustdag. Niks van! Mijn schoonzus had een fietstochtje van 52 km gepland met een andere schoonzus en mijn vrouw...MET partner. Maar ok, ik weet dat het tempo dan heel laag ligt en tussenin wordt er ook gestopt om een hapje te eten. In ieder geval, beter fietsweer had ze niet kunnen uitkiezen, prachtig. Voor de mensen van deze streek, we deden de witloofroute met wat extra's erbij. Zeer aangename fietsroute. 's Avonds dan nog naar de sauna geweest. Ik wou best blijven zitten in de tuin, maar Ria kon haar avondje sauna niet missen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zowel al lezende als in de sauna constant in slaap viel. Ik was dan ook pompaf.

Bleef over gisteren zaterdag en vandaag. Zaterdag 3 x 5km aan marathon tempo. Dat marathon tempo moet zo rond de 4.40/km gaan liggen. Net zoals dinsdag en donderdag en ook vandaag haal ik perfect mijn training, maar het lichaam en de benen zijn moe. Desondanks gingen de 3 x 5km aan 4.31; 4.34 en 4.36. Vooral de tweede 5km was het echt harken maar ook nu bleven de hartslag zeer goed en nu rond de 150. Vandaag de laatste langere duurloop, namelijk 25km aan 5.45. Ik schreef in de titel lopen als een metronoom. Kijk hieronder en denk de eerste blok van 5km even weg. Tussen de snelste en de traagste blok van 5km daarna zitten welgeteld 4 seconden. Als ik zondag hetzelfde zou kunnen, maar dan 1 minuut/km sneller, zou ik heel content zijn. ;)

03-05-2009

Dat was het zo een beetje. Ik hoop dat ik deze week veel energie kan bijtanken want dat heb ik echt nodig voor volgende zondag. Op dit moment is het energievatje bijna leeg. Hopelijk zit er nog genoeg in voor de dinsdag training. Carboloaden doe ik vanaf donderdag, maar mezelf uithongeren de volgende 3 dagen ga ik niet doen. Ten eerste heb ik dat nog nooit gedaan en ten tweede, ik ben al zwak genoeg en mijn gewicht is ook op marathon niveau. Ik moet tenslotte nog wat energie hebben om mijn job te doen. Daar heb ik ook een verantwoordelijkheid. Na de training donderdag een laatste berichtje voor de marathon.

Gert

PS: geen pijntjes behalve die ik al had (knie) en die zijn niet echt belemmerend tijdens het lopen.

19:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

hopelijk word het een knaller van een marathon. Héél véél succes.

Gepost door: natalie | 03-05-09

marathonweekend Ik hoop dat het zowel voor jou als voor mij een supermarathonweekend gaat worden!! Succes zondag!

Gepost door: Rik | 03-05-09

Het zit erop !! Je trainingen zitten erop ! Al wat je deze week nog doet is in mindere maten belangrijk ! Verbeteren gaat niet mee nu ! Dinsdag je is nog een beetje van belang , maar belangrijkere dan dat is nu dat je voldoende rust . Vervang eventueel die training door een 8 km loslopen met 2 x 1 km tegen marathontempo !! Doot dit te vervangen ga je zeker geen minuuut, verlies boeken . Dat je lichaam nu moe is , is normaal , maar de combinatie loen - werken is bij iedereen verschillend en zal zeker de laatste week voor iedereen verschillend te verwerken zijn . Daarom luister naar jelichaam en zorg dat het uitgerust aan de start komt ! Geen gekke dingen meer doen , geen ricico's . je gaat zeker scoren nu !! Veel succes zondag !!

Gepost door: coach mario | 04-05-09

je bent er hélemaal klaar voor Gert! niet te gek meer doen dees week hé en dan lekker vlammen a.s zondag!!

Gepost door: Ruthje | 04-05-09

sterk Ik zou het niet kunnen, zoveel km's zo dicht bij je marathon. Ik loop voor de eerste keer met een schema en mijn laatste 32 is 3 weken voor de marathon, 2 weken ervoor nog 20 en 1 week ervoor 13. Tijdens mijn zwaarste weken loop ik max 80 km en voor mij is dit ideaal. Ik heb dan ook geen zo'n grote motor als jij hé. Je kan zo'n voorbereiding aan en zal een super marathon lopen ! Veel rust deze week en een super marathon toegewenst !

Gepost door: wim | 04-05-09

Suc6... De voorbereiding verliep de laatste weken goed dus je zal er staan. Nu goed rusten is de boodschap.
Ik zal morgen je drinkbusjes op de post doen. Hopelijk heb je ze nog op tijd. We zijn het een beetje uit het oog verloren door de omstandigheden, sorry daarvoor.

Gepost door: Spencerwoman | 04-05-09

Drinkbusjes zijn verstuurd. Volgens de postbediende moet je ze morgen al hebben!

Gepost door: Spencerwoman | 05-05-09

Veel succes zondag. De conditie zit prima dus een mooie tijd zit er aan te komen.

Gepost door: Yves | 05-05-09

Heel veel succes gewenst voor de marathon.
Groetjes Layla

Gepost door: layla | 06-05-09

Laat de maas en de marathon maar komen!.
je gaat goed en benieuwd hoe het gaat lopen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 06-05-09

SUCCES ZONDAG Ik verwacht een prreke ??? Alleszins veel leute, en geef er een lap op he ! SUCCES gewenst !

Gepost door: Dirk De Groof | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.