26-04-09

Stevige week met een leuke opsteker in Antwerpen

Het was op sportgebied eigenlijk een zeer leuke en tegelijkertijd hoopgevende week. Het leuke is natuurlijk dat mijn ploeg, KV Mechelen dinsdagavond na een schitterende maar even zenuwslopende wedstrijd de finale van de beker van Belgie heeft bereikt. Op 23 Mei zal het aan de Heyzel geel en rood kleuren! Het was er gisterenavond in Standard aan te zien dat ook sommige spelers zo erg hadden gefeest dat ze hun bed zelfs niet hadden gezien. Btw 247 Vatten bier zijn er in het stadion afgezopen, jawadde!  Maar het moet hier over het lopen gaan zeker hé? ;)

In mijn planning staat nog altijd een marathon in Visé op 10 mei en dus zitten we in de zware trainingsweken. Vorige week eindigde ik op 101km, deze week was het niet veel minder met ...100km. ;) Wat heb ik deze week afgewerkt.

Maandag: rust

Dinsdag: 10 x 1km. Afgewerkt tussen de 4.20 en de 4.25. Het moest maar aan 4.35 maar het loopt gewoon lekker.

Woensdag: 20km wisselloop met stukken van 4km aan 5.00. Ik was moe bij het begin maar ik heb doorgezet.

Donderdag: 27km aan 5.45. Ria heeft de eerste 12km meegefietst omdat ik het echt niet zag zitten, zo moe was ik. Na die 12km kwam ik een paar jongens van de club tegen die rustig aan een toertje bezig waren en daar heb ik dan 11km mee meegelopen en de laatste 4km was ik alleen tot thuis. Gemiddeld 5.44, perfect dus.

Vrijdag rustdag; oef!

Zaterdag: 4x4km tegen 4.40. Ietske te snel. 4.33, 4.30 en 2 keer 4.34, met daarbij mooie hartslagen netjes rond de 150 aan. Het liep lekker.

Zondag: 10 miles in Antwerpen om 15u30 met als opdracht van de coach lopen aan 5.00min/km.

Maar de dag begon heel wat vroeger, namelijk om 06u30 liep de wekker af. Ik had aan mijne maat van de KV, Peter Maes, ook trainende met de schema's van Mario en Steve beloofd om ze 's morgens wat goede moed te komen inpraten voor hun marathon. Vanwege de verwachtte verkeersproblemen had ik voor trein en tram gekozen om me naar daar te verplaatsen en dat was een dikke meevaller. Alleen moet je dan uiteraard vroeg opstaan. Om 8u30 stond ik al aan de expo tent en Peter had ik snel gevonden, net als Steve even later. Voor de start liep ik ook nog Jan Schockaert tegen het lijf waar ik nog een praatje mee heb geslagen. Ook hij ging voor de volle marathon, net als Harmsie die ik even later zag.  Ook Dirk zag ik even in de expo tent. Hij ging voor de aflossingsmarathon. Iets na 9u30 klonk een stevig schot en ging de "toeter" van een boot op de schelde. De marathon was vertrokken. Ik vlug te voet de voetgangerstunnel door want daar was het 6km punt. Peter die de pacers van 3u15 ging volgen passeerde daar een dikke 200m achter. Oei slechte dag of slimme wedstrijd gelopen? Jan zag er ook nog goed uit en ook Joeri passeerde plots. Steve, die voor uitlopen ging na veel blessureleed, kwam door dik voor de pacers van 4u15, terwijl zijn pr rond de 4u30 ligt! Een goede dag of was hij zich aan het verbrandden? Na die doortocht was het echt veel te ver om ze nog ergens op het parcours te kruisen en dus ging ik met de zondgskrant in mijn sportzak een taverne binnen. Het was buiten ook al de hele tijd aan het druil regenen, niet aangenaam. 1 Uur en 2 koffies later beloot ik om naar de grote markt te wandelen die daar tot mijn grote verbazing maar 5 minuten vandaan was. Op een terrasje gezeten had ik zicht op de aankomst. Mmmmm lekkere dagsoep en appeltaart op dat terras. Peter Maes had wel degelijk een zeer slimme wedstrijd gelopen. Hij verbrijzelde zijn PR van vorig jaar, ergens rond de 3u25 en bracht het op net 3u10!! Zegt hij mij direct na de aankomst dat hij eigenlijk amper of niet in het rood is geweest en op hartslag heeft gelopen, heel sterk! De anderen heb ik spijtig genoeg niet zien aankomen want het was tijd om terug naar linkeroever te wandelen om me voor te bereiden op mijn 10 miles. Van Steve heb ik nog een sms gekregen. Hoe hij het gedaan heeft? Ik weet het! :)

Al snel liep ik Homer tegen het lijf. Ook Christophe kwam er bij met zijn vrouwke en even later was ook Elastimam er. Zij ging haar man proberen onder de 1u45' te hazen. Of het gelukt is lees je op hun blog.

Ik ging met de jongens van de atletiekclub van Bonheiden naar de startboxen. Oops, die hebben allemaal een nummer onder de 1000, daar mag ik niet binnen. Dan maar vlug over de omheining klimmen en ik zette me in het 2de startvak. Het weer was ondertussen helemaal opgeklaard en rond 15u30 waren we weg met meer dan 18.000 lopers. Opstroppingen? Niet gezien hoor. Over de matten en direct was er plaats genoeg om te lopen. Ik had besloten om net zoals Peter op hartslag te lopen. Na de pitigge training van gisteren was dat beter dan een tempo van 5.00min na te streven. De hartslag moest onder de 150 blijven. Eerste blok van 4km aan 4.47 met hartslag 143. Hmm, ik was toch vermoeid? Tweede blok van 4km aan 4.47 met hartslag aan 146. Niet verwondelijk dat hij even omhoog ging want dat was het blok met de Kennedytunnel in. Maar ik liep zo soepel en stilletjesaan begon ik meer en meer lopers in te halen, het begon te jeuken. ;) Na 10km had ik er genoeg van en daar gingen mijn goede voornemens. Even testen of ik nog kon versnellen. Blok 3 van 4km aan 4.34 en hartslag 150. Hmmm dat gaat goed. Ach die laatste 4km nog even aanzetten. Die Waaslandtunnel is dan wel een serieus stuk bergop, het is eerst bergaf ook hé. Laatse blok van 4km aan 4.23 en ook dan nog hartslag nog steeds niet in overslag met 158. De laatste 500 meter heb ik denk ik nog 100 man voorbijgestoken met een vette spurt aan 20km/u, toen wel eventjes in het rood. ;) Netto eindtijd van de 16.11km aan 1u14'39" (4.38/km)en een negatieve split om u tegen te zeggen. 2 Minuten na de aankomst zat ik terug rond de 100 hartslag. Hoeft het gezegd dat ik zeer tevreden ben? Nog 2 weken tot Visé, heel blijven Gert!

Btw, ook Wendy nog gezien na het lopen. Zij had ook weer zeer sterk gelopen!

21:48 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

19-04-09

Weektotaal 101km

Ik verschoot er zelf van toen ik daarjuist even alle trainingen van de afgelopen week en uiteraard de halve marathon ll maandag in Utrecht naast elkaar legde. 101Km dat duidt er op dat er een marathon aankomt zeker? Dat duidt er ook op dat ik alles heb kunnen afwerken zonder noemenswaardige pijntjes, yipieyayé! :)

Na Utrecht kreg ik 2 dagen rust van Mario en die waren ook nodig. Niet zozeer fysiek, maar de knieën kunnen de rust tussenin verdragen. Donderdag dan een wisselloop van 20km met stukken van 3km aan 5.00min/km. Ik was toen gewoon geweldig moe van de drukke werkweek en begon zowaar met tegenzin aan de training, dat overkomt me niet vaak. Maar al bij al ging dat eigenlijk vrij vlotjes, zelfs beter en beter naargelang de training vorderde. Ik wou binnen zijn op 1u45' en moest daarvoor de laatste kilometer serieus gas geven, maar wel gelukt. Heel raar nadien was dat de laatste blok van 3km niet geregistreerd was in de garmin alhoewel ik 200% zeker heb gezien dat de garmin liep. Na 20km gaf hij ook aan workoud finished, maar die laatste 3km niet te vinden, heel bizar! Het wordt tijd dat de 305XT uitkomt! ;)) Vrijdag normaal gezien rustdag stond er nu uitzonderlijk 10km loslopen met wat lichte versnellingen op. Ik denk dat mijn lichaam ook protesteerde en dat het niet akkoord was dat ik zijn rustdag niet respecteerde. Na dik 8km gaf ik er de brui aan want het liep om zo te zeggen voor geen meter! Elke stap die ik moest zetten was er 1 teveel! Mijn eindpunt was de sauna waar Ria al wachtte en waar we de avond dan ook hebben rondgemaakt.

Gisteren zaterdag wederom voetbal dag. Raf 2 wedstrijden na elkaar sjotten en 's avonds KV Mechelen. Tussenin moest ik dan nog koken en ongeveer 1u30' trainen. Het paste allemaal netjes in elkaar. Hoe slecht de training vrijdag liep, hoe perfect en lekker gisteren. 3 x 4Km aan een tempo van rond de 4.40min/km. Zelden ging dit zo gemakkelijk en ontspannen ondanks dat ik wat te snel was.

18-04-2009

Die hartslagen van 152 tijdens de versnellingen zijn wat mij betreft echt perfect. Na zulke trainingen kan mijn dag normaal gezien niet meer stuk. Tot je dan 's avonds naar KV Mechelen-Cercle gaat kijken en verliest tegen een ploeg die zegge en schrijve 0 (nul) kansen heeft gehad, geen enkele deftige aanval heeft gemaakt en stampte op alles wat bewoog. De 0-1 kwam er dan ook na een vrije trap, prachtig binnengeschoten dat wel, die er eigenlijk geen was. Niet dat wij nu zo goed waren hoor, maar we kregen toch een stuk of 5 halve doelkansen en probeerden tenminste aan te vallen. Van zulk negatief voetbal geraak ik echt gedégouteerd. Ik hoop dat we dat dinsdag tegen datzelfde cercle even recht zetten en de finale van de beker van Belgie kunnen halen.

Vandaag dan de langste training, 35km aan 6.00min/km! Ik had Ria voorgesteld om naar de sauna stevig te gaan ontbijten, daar nog anderhalf uur wat te lezen en 1 sauna beurt doen. Daarna vertrok ik van daaruit voor die 35km. 6 Busjes sportdrank aan de riem (=1liter), 2 gelletjes en 1 reep had ik bij en Ria ging me water bezorgen na een kilometer of 19 als ik aan het brughuis passeerde in Muizen. Voor ik vertrok nog snel een flesje water gedronken en hop weg voor 35km. Wederom het liep echt schitterend. Nergens pijn, niks moe en het temo steeds rond de 5.55min/km zowat en de hartslagen gemiddeld aan 124, perfect. Na 19km stond Ria aan het brughuis en kon ik ze 4 lege busjes geven die gevuld werden met water. Nadien fietste ze dan de volgende 7km met me mee tot ik thuis passeerde. Op km 25 kreeg ik plots een serieuze dip. Die kon ik wegwerken met de reep en wat drinken, maar het verval was ingezet en stilletjesaan liepen de hartslagen een beetje op tot 128 gemiddeld. Op km 30 begon ik zowaar af te tellen want ik kreeg het echt moeilijk. Het tempo was ok, maar de hartslagen gingen boven de 130 en mijn benen waren precies van elastiek. Ik was dan ook heel blij dat precies aan ons huisje, hoe reken ik het toch altijd uit, de beep ging en de 35km rond waren. Even recupereren op een tuinstoel buiten, nadien een lekker relaxed badje om de beentjes te ontspannen en daarna goed bijgedronken en goed gegeten. Het was echt nodig want die laatste 7 à 8km hadden dan toch kracht gekost. Maar nu zowat anderhalf uur later ben ik al bijna helemaal opgeknapt hoor :).

19-04-2009blog

Morgen rustdag, oeffffff. Het zal nodig zijn want de rest van de week is niet van de poes.

Iets anders. Volgende week zondag is het marathon in Antwerpen en de 10 miles uiteraard. Ik weet dat Steve, Frank en Edith en Wendy er zeker gaan zijn. Wie nog en waar spreken we af? Ik ga er 's morgens al zijn voor de start van de marathon om Steve en Peter Maes, iemand die ook met de schema's van Mario traint maar niet blogt, even dag te zeggen en moed in te spreken. Voor 's morgens best ergens in de buurt van de tenten aan de start zeker? Maar waar voor de start van de 10 miles? Ik ga niet voor een scherpe tijd dus het interesseert mij niet echt om vooraan te staan en sta dus open voor eender waar en wanneer; Als ik maar op tijd aan de start sta. Ik loop gewoon mijn tempoduurloop aan 5.00min zoals voorgeschreven door Mario want ik moet veel te zwaar trainen deze week en wil me niet overbelasten. Ik lees het dan wel waar we afspreken.

Groetjes, Gert

17:44 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13-04-09

Wie het kleine niet eert is het grote niet waard

Deze morgen om 8u liep de wekker af want er moest gelopen worden, de halve marathon in Utrecht. De sportzak stond sinds gisterenavond al helemaal klaar, dus ik moest alleen nog ontbijten en mijn boterhammetjes maken voor de middag. De halve marathon vertrok dan wel pas om 14u, maar ik wou de marathon ook wel zien en vooral, ik wou iedereen gaan groeten op het webloggerssteunpunt.

Toen ik uit de auto stapte op de parking van de Jaarbeurs in Utrecht klonk 2 minuten later het startschot van de grote marathon. Niet erg want ik zou iedereen wel zien passeren aan het weblogsteunpunt. Eerst even nummertje afhalen en opspelden, me omkleden en daarna de sportzak terug lekker handig in de auto kunnen zetten die op 1 minuut wandelafstand geparkeerd stond. Ondertussen was het ook een lekkere 18 graden zowat. Zalig loopweertje wat mij betreft.

Met de parcourskaart in de hand vroeg ik wat mensen hoe ik aan De Meern zou kunnen komen, te voet weliswaar. 4 Keer kreeg ik hetzelfde antwoord: "Mijnheer, dat is een heel eind stappen hoor, ben je gek"? Nou ja, gek genoeg om een halve marathon te lopen en dat zou dan ook nog wel lukken, het was tenslotte nog maar net 11u15 geweest. Spijtig genoeg kon niemand me echt goed in de juiste richting zetten. Dan maar zelf op pad gegaan ondertussen de lopers van de 10km bekijkende die voorbij kwamen, een bende van 3400 lopers! Al na een dikke kilometer begon ik te vermoeden dat ik de foute richting uitliep, nog maar eens vragen dus. Bijna hetzellfde antwoord als even tevoren: "Dat is wel ver hoor, zou je dat wel doen als je zelf nog moet lopen?" Pfff, na al dat gepalaver was het al bijna 12u. Daar gingen mijn plannen om Petra en Ronald een hart onder de riem te steken en ze vooruit te schreeuwen. Sorry hoor, maar ik heb geprobeerd. :( Ik zou ze dan wel ontmoeten na mijn halve marathon in de hal bij het punt van Ronald.

Ik heb me dan aan de aankomst op een bankje gezet in het heerlijke zonnetje. Daar heb ik mijn boterhammetjes en mijn banaan opgegeten en heb ik genoten van het gebeuren op zich. Daar zijn alleen al maakt me gelukkig, hoe verslaafd kan een mens zijn? Het was daar ook ideaal om de marathon te volgen op het grote scherm. Al waar ik plots Koen in beeld kreeg bij het groepje pacers van de 4u15'. Hij is zeker 1 minuut vol in beeld geweest, leuk! De eerste loper eindigde in 2u09'40", een Keniaan uiteraard. De eerste 3 zaten onder het wedstrijdrecord wat aangaf dat het best aangenaam loopweer was. Ik zette me vlak voor de aankomst achter de dranghekkens. Als Ronald zijn 3u10' zou halen had ik nog 20 minuten om aan de start te gaan staan voor mijn halve. Helaas, de brutto tijd wees zowat 3u12' aan en ik had Ronald nog niet gezien. Wel Snelle Rik, ik vind even de link niet, die vrij ontspannen aankwam in zowat 3u01', maar ik had op zijn blog gelezen dat hij als doel had 2u45-2u50. Waarschijnlijk was dat toch wat scherp Rik. Maar de progressie dat die man heeft gemaakt het laatste jaar is wel fenomenaal hoor.

Rond 13u45 kwam ik aangewandeld aan de start. Ojee, wat een massa volk staat daar al!!!! Damn, dat had ik niet verwacht en dus moest ik ver achteraan postvatten. Na het missen van het bloggerssteunpunt eerder een tweede tegenslag vandaag. Klokslag 14u hoorde ik het startschot gaan en zowat 4 minuten later ging ik over de vertrekmat en werd de garmin opgeduwd. Ik had het plan opgevat om volledig op gevoel te lopen en ik zou wel zien waar het schip strandde. M.a.w. ik keek zo eens af en toe op de garmin om te kijken welk tempo ik liep. Ook sommige kilometer punten keek ik even op om te zien hoe het ging. Al snel werd duidelijk dat zo ver achteraan starten weinig voordelen bied. Regelmatig op de stoep of in het gras lopen om te kunnen voorbijsteken, of stoep op en af springen, het was er allemaal bij de eerste 4 to 5 kilometer. Maar kijk eens aan op de doorkomst na 5km gaf de garmin 21'48" an oftewel 4.21/km. Verdorie Gert, dat is wel wat te snel! Ik bleef koppig volharden en bleef op gevoel verder lopen, dat was dan ook het plan. Rond zowat kilometer 8 hoorde ik plots hey Gert, roepen! Ik was blijkbaar Maurice voorbijgelopen zonder het te zien, maar ik was dan ook naar rode t-shirts aan het kijken, niet naar het witte dat Maurice aanhad. ;) Na 10km liep het nog steeds vrij lekker, alhoewel er toch een beetje verval inzat. Die tweede 5km gingen aan 22'09" oftewel 4'25", wederom zeer netjes, maar te snel. Even later passeerde ik het webloggersteunpunt alwaar Tiny me herkende en een paar 10-tallen meters meeliep. Ik zei hem dat ik liep aan zowat 4'25" en we zouden elkaar nog treffen na de wedstrijd, tof! :)

Nog een paar kilometer bleef het tempo goed, maar de beentjes begonnen het moeilijk te krijgen en bij een keerpunt langs het water, moesten we terug lichtjes wind op de kop lopen. Ik voelde dat ik gas moest terugnemen maar vertikte het om constant naar de garmin te kijken. Maar toen ik dan al eens keek zag ik regelmatig 4'40" staan en zelfs ietsje meer af en toe. Het was dan ook geen verrassing toen de biep ging op km15 na 23'03" oftewel 4'36". Ouch, dat was in één klap 11 seconden langzamer per kilometer! Niet erg, maar dit wel vasthouden Gert en je haalt misschien zelfs de stilletjes verhoopte 1u35". Helaas, we bleven nog eventjes wind op kop lopen en dan kwamen er naar het einde toe 1 korte en 1 lange brug in het parcours. Dat was kraken en afzien en het tempo daalde verder net als... mijn hartslag. m.a.w. ik kan dit tempo nog niet lang genoeg vasthouden. Op km 20 ging de biep na 24'07 oftewel 4'49", damn nog eens 13 seconden/km erbovenop! Ik zou toch ook niet mijn PR gaan missen zeker! De laatste 800m heb ik er dan bijna alles uitgeperst want het ging kantje boordje worden. Op de mat drukte ik de garmin af na 1u36'47" of juist geteld 8 seconden onder mijn PR! Yeah, toch nog gehaald! :).

Na de wedstrijd heb ik dan Maurice opgewacht zodat ik wist waar de bloggers zouden samenkomen. Ook Petra ontmoette ik aan de andere kant van de dranghekkens. Ik ben me dan vlug gaan opfrissen aan mijn auto met wat water en een washandje en ben dan snel naar het RunningRonald punt gegaan in de hal. Driewerf helaas, niemand gezien die ik kende. Een hele bende van "De Spartaan" als ik het goed heb gelezen waren er wel. Zij waren ook net aangekomen. Na zowat 20 minuten en net toen ik had besloten op naar huis te gaan zag ik Petra en haar man nogmaals. Ook zij ging naar huis en wees me even waar Ronald en Maurice waren in de hal. Ik heb nog net 1 minuut wat woorden gewisseld met Ronald alvorens ook hij doorging, iets wat ik dan ook maar deed.

Besluit: Neen, ik ben helemaal niet ontgoocheld, integendeel. Ik ben het daarjuist nog gaan nakijken en juist geteld 1 maand geleden lag ik nog zo goed als in de lappenmand, om nog maar te zwijgen van de weinige loopkilometers en het blessureleed en ander lichamlijk leed (appendix en buikontsteking nadien) in december, januari en februari. Als je dan 1 maand later met zowat 4kg overgewicht een PR loopt, ok het is maar met 8 seconden, dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat een betere startpositie vandaag en een beter gecontroleerde koers me een beter resultaat zou hebben opgeleverd. Maar eerlijk, dat kan me niet schelen, meer zelfs, ik heb per vandaag besloten dat ik elke wedstrijd op gevoel ga lopen, behalve de marathon dan! Er zal wel een tijd komen dat ik de tempo's op de 10km en de halve marathon langer zal kunnen vasthouden. De marathon is een ander verhaal en net iets te zwaar om je daar total loss te lopen. Neen, hier zit een tevreden burger want een kleine PR en pijnloos een halve marathon gelopen. TOP! Het enige minpuntje is het missen van de Nederlandse blogvrienden voor de wedstrijd en nadien, dat vind ik spijtig. Voor ik het vergeet: Een mooi parcours was het daar in Utrecht, een aanrader.

Mario, erg bedankt om me na die moeilijke periode weer te steunen en me goede raad en schema's te geven. Ik sta (weeral) bij je in het krijt. Btw, mag ik niet vlammen op de 10 miles? ;)

De cijfertjes nog.

halve marathon Utrecht 13-04-2009

 

Gert

20:51 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

10-04-09

Einde skivakantie en de halve marathon in Utrecht

Met het risico om in herhaling te vallen maar zulk een skivakantie gaan we denk ik nooit meer meemaken. De volle 7 dagen hebben we heel af en toe eens een hoge sluierwolk gezien. Voor de rest, blauwe lucht, lekker warm en amper of geen wind. Voor zulk weer teken ik de ganse...zomervakantie! De locals hier vinden het zelf echt uitzonderlijk. We kunnen het maar gehad hebben. Stoer

Vandaag vrijdag ben ik niet meer gaan skiën. Deze morgen na het ontbijt al wat valiezen ingepakt, de skies terug gaan binnendoen, het hotel betaald en iets voor de middag mijn laatste training afgewerkt. 8km loslopen en 2km tegen 4.30. Ik heb bewust gekozen om op een pokkedrukke straat die 2km te doen omdat het daar wat vlakker is. 10 Keer werd ik zo goed als van mijn sokken gereden, maar ik heb het overleefd. De laatste 300m moest ik van die straat af omdat ik anders nog eens 2km op die straat moest lopen en 1 zelfmoordpoging van bijna 2km was al voldoende. Die laatste 300m waren dan wel zo stijl bergop dat ik uitkwam op 4.35/km. De gemiddelde hartslag tijdens die 2km slechts 145. Heel goed dus.

Na een lekker douchke ben ik dan samen met Ria een gezond slaatje gaan eten op het terras van het hotel, in de schaduw wegens veels te heet in de zon. Raf is de skipistes nog onveilig aan het maken. Straks gaan we dan nog een dik uur wandelen in de bergjes. Na de zoveelste Bourgondische maaltijd en hopelijk een goede nachtrust gaan we deze nacht om 5u vertrekken naar huis, alwaar ik hoop tegen 15u aan te komen. Zaterdagavond naar Bergen-KV Mechelen en zondag wordt dan een echte rustdag want op Paasmaandag staat mijn 2de wedstrijd van het jaar gepland, de halve marathon in Utrecht.

De hamvraag is natuurlijk: "Ben ik er klaar voor?" Je ne sais pas eerlijk gezegd. Ik heb de laatste paar weken elke training kunnen volbrengen, dat was dan ook al weer even geleden. Maar de trainingen deze week waren eerder recuperatie trainingen en de weinige versnellingen die ik moest doen zijn dan zo moeilijk te beoordelen wegens het zwaar heuvelend parcours hier in Fügen. Als ik op mijn hartslag mag voortgaan zit ik (heel) goed maar als ik dan weer op de weegschaal ga staan begin ik lichtelijk te panikeren. Het moet zowat anderhalf jaar geleden geweest zijn denk ik dat ik zo zwaar heb gestaan. Zoals eerder gemeld is het hoofdzakelijk deze week die de oorzaak hiervan is. Maar kom, ik denk niet dat dit zo bepalend kan en zal zijn. De kwetsuren dan? Ook hier tevredenheid. De pijn aan de kuiten lijkt echt wel verleden tijd en de hamstrings blijven zich op een uitzondering na (fantoompijn?) ook keurig gedragen. Eerder deze week had ik wat overbelasting aan de buitenkant van beide dijen omwille van het heuvelend parcours en het skiën, maar dit is verdwenen. Blijft over de rechterknie, ik noem ze wel eens mijn tendinitisknie. Die is zeker en vast niet genezen maar sinds ik loop met mijn brace heb ik geen last gehad. Kon ook moeilijk omdat ze ook niet echt belast is geweest vanwege de trage kilometers deze week.

Mijn ambitie voor maandag dan? Goh, normaal heb ik daar altijd een duidelijk beeld van voor een wedstrijd maar nu weet ik het echt niet goed. Ik heb dan ook nog nooit een halve marathon op zich gelopen. Mijn PR is dan ook de doorkomst vorig jaar in Visé bij de hele marathon en staat op 1u36'55". Waarchijnlijk ga ik deze tijd als uitgangspunt nemen en heimelijk hoop ik op een tijd onder de 1u35'. In ieder geval ga ik ervan genieten, dat staat vast. Ik hoop ook om wat Nederlandse bloggers te kunnen ontmoeten en zal een poging wagen om het bloggersontmoetingspunt te vinden. De halve marathon start dan wel pas in de namiddag, maar ik wil er op tijd zijn want wil uiteraard de hele marathon zien en alle bloggers aanmoedigen.

Et voilà, dat was het. De volgende update zal maandagavond zijn na Utrecht. Om in de sfeer te komen, DOEI! :)

Gert

 

 

15:05 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

06-04-09

Skivakantie aan +25 graden!

Dat is wat wij hier meemaken in het Oostenrijkse Zillertal. Een staalblauwe hemel en zomerse temperaturen. De sneeuw is dan ook navenant want het blijft 's nachts ook te warm. Tot een uur of 12u is het goed skieën maar daana is het echt pap. Maar zo erg is dat nu ook weer niet want dan kan ik zonder problemen mijn vrouw  gaan vergezellen die niet skiet en zo kan ik ook mijn looptrainingen netjes afwerken. Zo deed ik gisteren zondag de training die ik vorige vrijdag had uitgesteld omwille van pijn aan de knie. De 18km aan 5.45 werden er 20km en uiteraard op een zeer heuvelend parcours. Alle spieren worden hier danig getest, jawadde. Ondanks dat ik het mij had voorgenomen om het niet te doen ben ik de laatste helling van bijna 1km toch omhoog gelopen. Om jullie een idee te geven, als je daar 9km/u op haalt ben je goed bezig. De hartslagen uiteraard dan nog eens los in het rood. Als dat dan de 20ste kilometer is en dit onder een warme zon, leker zweten hoor. ;) Vandaag heb ik dat maar zo gelaten want de bovenbeentjes voelen redelijk stijf aan na de 20km van gisteren. Dat komt uiteraard ook door het skieën. Vandaag was het maar 15km en dit aan hetzelfde tempo.

Morgen en donderdag rustdag en woensdag en vrijdag de 2 laatste trainingen voor de halve marathon van Utrecht volgende week op Paasmaandag. Woensdag een wisselloop van 12km en vrijdag 8km loslopen en 2km aan halve marathon tempo. Ik ga zeker niet forceren om de snelheid te halen moest ik juist aan een stijgend stuk bezig zijn want dan riskeer ik alleen maar om wat kwetsuren op te lopen. De knie, de hamstring en de kuiten doen het voorlopig goed, hout vasthouden.

Ik kan nu niet zeggen dat dit nu een ideale voorbereiding is voor de halve marathon in Utrecht, maar plezant is het wel! :) Er wordt hier serieus gegeten en het weissenbier, de rode wijn en andere jägerthee's gaan er vlotjes in. Ik let dan wel steeds erg goed op en ik drink echt niet veel, maar in ieder geval meer dan anders. Carbo laden zit er ook niet echt in, tenzij je dat veel vindt in Rahmsause, wienerschnitel of schinken, käse of bvb eiscreme oder chocolade brötchen? Niet zeker? ;)

Tot de volgende.

17:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |