26-04-09

Stevige week met een leuke opsteker in Antwerpen

Het was op sportgebied eigenlijk een zeer leuke en tegelijkertijd hoopgevende week. Het leuke is natuurlijk dat mijn ploeg, KV Mechelen dinsdagavond na een schitterende maar even zenuwslopende wedstrijd de finale van de beker van Belgie heeft bereikt. Op 23 Mei zal het aan de Heyzel geel en rood kleuren! Het was er gisterenavond in Standard aan te zien dat ook sommige spelers zo erg hadden gefeest dat ze hun bed zelfs niet hadden gezien. Btw 247 Vatten bier zijn er in het stadion afgezopen, jawadde!  Maar het moet hier over het lopen gaan zeker hé? ;)

In mijn planning staat nog altijd een marathon in Visé op 10 mei en dus zitten we in de zware trainingsweken. Vorige week eindigde ik op 101km, deze week was het niet veel minder met ...100km. ;) Wat heb ik deze week afgewerkt.

Maandag: rust

Dinsdag: 10 x 1km. Afgewerkt tussen de 4.20 en de 4.25. Het moest maar aan 4.35 maar het loopt gewoon lekker.

Woensdag: 20km wisselloop met stukken van 4km aan 5.00. Ik was moe bij het begin maar ik heb doorgezet.

Donderdag: 27km aan 5.45. Ria heeft de eerste 12km meegefietst omdat ik het echt niet zag zitten, zo moe was ik. Na die 12km kwam ik een paar jongens van de club tegen die rustig aan een toertje bezig waren en daar heb ik dan 11km mee meegelopen en de laatste 4km was ik alleen tot thuis. Gemiddeld 5.44, perfect dus.

Vrijdag rustdag; oef!

Zaterdag: 4x4km tegen 4.40. Ietske te snel. 4.33, 4.30 en 2 keer 4.34, met daarbij mooie hartslagen netjes rond de 150 aan. Het liep lekker.

Zondag: 10 miles in Antwerpen om 15u30 met als opdracht van de coach lopen aan 5.00min/km.

Maar de dag begon heel wat vroeger, namelijk om 06u30 liep de wekker af. Ik had aan mijne maat van de KV, Peter Maes, ook trainende met de schema's van Mario en Steve beloofd om ze 's morgens wat goede moed te komen inpraten voor hun marathon. Vanwege de verwachtte verkeersproblemen had ik voor trein en tram gekozen om me naar daar te verplaatsen en dat was een dikke meevaller. Alleen moet je dan uiteraard vroeg opstaan. Om 8u30 stond ik al aan de expo tent en Peter had ik snel gevonden, net als Steve even later. Voor de start liep ik ook nog Jan Schockaert tegen het lijf waar ik nog een praatje mee heb geslagen. Ook hij ging voor de volle marathon, net als Harmsie die ik even later zag.  Ook Dirk zag ik even in de expo tent. Hij ging voor de aflossingsmarathon. Iets na 9u30 klonk een stevig schot en ging de "toeter" van een boot op de schelde. De marathon was vertrokken. Ik vlug te voet de voetgangerstunnel door want daar was het 6km punt. Peter die de pacers van 3u15 ging volgen passeerde daar een dikke 200m achter. Oei slechte dag of slimme wedstrijd gelopen? Jan zag er ook nog goed uit en ook Joeri passeerde plots. Steve, die voor uitlopen ging na veel blessureleed, kwam door dik voor de pacers van 4u15, terwijl zijn pr rond de 4u30 ligt! Een goede dag of was hij zich aan het verbrandden? Na die doortocht was het echt veel te ver om ze nog ergens op het parcours te kruisen en dus ging ik met de zondgskrant in mijn sportzak een taverne binnen. Het was buiten ook al de hele tijd aan het druil regenen, niet aangenaam. 1 Uur en 2 koffies later beloot ik om naar de grote markt te wandelen die daar tot mijn grote verbazing maar 5 minuten vandaan was. Op een terrasje gezeten had ik zicht op de aankomst. Mmmmm lekkere dagsoep en appeltaart op dat terras. Peter Maes had wel degelijk een zeer slimme wedstrijd gelopen. Hij verbrijzelde zijn PR van vorig jaar, ergens rond de 3u25 en bracht het op net 3u10!! Zegt hij mij direct na de aankomst dat hij eigenlijk amper of niet in het rood is geweest en op hartslag heeft gelopen, heel sterk! De anderen heb ik spijtig genoeg niet zien aankomen want het was tijd om terug naar linkeroever te wandelen om me voor te bereiden op mijn 10 miles. Van Steve heb ik nog een sms gekregen. Hoe hij het gedaan heeft? Ik weet het! :)

Al snel liep ik Homer tegen het lijf. Ook Christophe kwam er bij met zijn vrouwke en even later was ook Elastimam er. Zij ging haar man proberen onder de 1u45' te hazen. Of het gelukt is lees je op hun blog.

Ik ging met de jongens van de atletiekclub van Bonheiden naar de startboxen. Oops, die hebben allemaal een nummer onder de 1000, daar mag ik niet binnen. Dan maar vlug over de omheining klimmen en ik zette me in het 2de startvak. Het weer was ondertussen helemaal opgeklaard en rond 15u30 waren we weg met meer dan 18.000 lopers. Opstroppingen? Niet gezien hoor. Over de matten en direct was er plaats genoeg om te lopen. Ik had besloten om net zoals Peter op hartslag te lopen. Na de pitigge training van gisteren was dat beter dan een tempo van 5.00min na te streven. De hartslag moest onder de 150 blijven. Eerste blok van 4km aan 4.47 met hartslag 143. Hmm, ik was toch vermoeid? Tweede blok van 4km aan 4.47 met hartslag aan 146. Niet verwondelijk dat hij even omhoog ging want dat was het blok met de Kennedytunnel in. Maar ik liep zo soepel en stilletjesaan begon ik meer en meer lopers in te halen, het begon te jeuken. ;) Na 10km had ik er genoeg van en daar gingen mijn goede voornemens. Even testen of ik nog kon versnellen. Blok 3 van 4km aan 4.34 en hartslag 150. Hmmm dat gaat goed. Ach die laatste 4km nog even aanzetten. Die Waaslandtunnel is dan wel een serieus stuk bergop, het is eerst bergaf ook hé. Laatse blok van 4km aan 4.23 en ook dan nog hartslag nog steeds niet in overslag met 158. De laatste 500 meter heb ik denk ik nog 100 man voorbijgestoken met een vette spurt aan 20km/u, toen wel eventjes in het rood. ;) Netto eindtijd van de 16.11km aan 1u14'39" (4.38/km)en een negatieve split om u tegen te zeggen. 2 Minuten na de aankomst zat ik terug rond de 100 hartslag. Hoeft het gezegd dat ik zeer tevreden ben? Nog 2 weken tot Visé, heel blijven Gert!

Btw, ook Wendy nog gezien na het lopen. Zij had ook weer zeer sterk gelopen!

21:48 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

je zit duidelijk in supervorm Gert!! Proficiat met je prestatie!!

Gepost door: Ruthje | 26-04-09

Je was echt aant glunderen, leuk dat ik je nog eens gezien heb, prachtig gelopen!

Gepost door: Wendy | 26-04-09

Zo....Gert de vorm is er en nu rustig die vasthouden tot 10 mei.

Gepost door: Tiny | 26-04-09

Mooi gelopen, proficiat

Gepost door: Stofke | 26-04-09

Knappe prestatie Amai ja, je bent blijkbaar in bloedvorm... De volgende keer drinken we er een paar he ...

Gepost door: Dirk De Groof | 26-04-09

Knap gedaan hoor...proficiat. Je bent bent helemaal klaar voor Visé. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 27-04-09

Supertraining Verzorg je goed, en word nu zeker niet te overmoedig. De vorm is er, die gaat niet zo vlug meer weg.

Gepost door: Fré | 27-04-09

Proficiat... Dat komt daar helemaal goed in Visé!

Gepost door: Spencerwoman | 27-04-09

Sterk heeel goed bezig Gert, waarschijnlijk zat de euforie van de behaalde bekerfinale nog in je lijf. Sterk opgebouwde wedstrijd van je, proficiat !

Gepost door: wim | 27-04-09

Super Leuk je nog eens ontmoet te hebben. Super gelopen. Dat komt helemaal goed in Visé!!

Gepost door: simon van thuyne | 27-04-09

knap gelopen niet ver van de Bosuil! sterk tempo aan die hartslag ... Visé wordt (eindelijk!) de sterke prestatie waar je al zo lang naar hebt uitgekeken, zeker weten!

Gepost door: geert | 27-04-09

profficiat !! Verzorg je de volgende 2 weken goed ! Geen gekke dingen meer he ! Tegen 20 km/u foei foei ....Gertje toch ! :-) :-) Doet deugd he !
Ik ga je nu een zeer belangrijke raad geven !!

Zorg dat je je zottigheid de baas kan !! Als dat lukt de volgende 2 weken , is een pr verzekert !! :-)
Je hebt echt sterk gelopen !!

Gepost door: coach mario | 27-04-09

Hey,
Mooi gelopen, proficiat.
Ik heb wel problemen gehad bij de start. Later merkte ik dat ik in het verkeerde vak was gaan staan. Ik heb de hele race mogen slalommen maar gelukkig heeft mijn tempo er niet onder geleden.
Veel succes in Visé. Als het daar misloopt zal het alvast niet aan je conditie liggen.

Gepost door: Christophe De Potter | 27-04-09

Proficiat Gert. De conditie ziet er zeer degelijk uit. Dat gaat zeker wat geven in Visé.

Gepost door: Yves | 27-04-09

Dikke proficiat !! Supervorm gelijk jullie ploegsje !! dus Dubbel proficiat !! op naar Visé en de Heysel ;-)

Gepost door: Katrien | 27-04-09

Ik lees niets dan goeie berichten uit Antwerpen. Ook weer zo'n prachtprestatie neergezet. Dikke proficiat en Visé kan niet mislukken!

Gepost door: Chris | 27-04-09

Het... ...zit goed voor Visé! En parcourskennis heb je al. Maar goed aan het schema houden, het is per slot van rekening een marathon en geen 10 mijl. Mss moet je anderzijds toch je tempo even bijstellen als het zo goed gaat? Mijn omslagpunt ligt niet zoveel hoger als dat van jou hoor...

Gepost door: Francis | 02-05-09

De commentaren zijn gesloten.