19-04-09

Weektotaal 101km

Ik verschoot er zelf van toen ik daarjuist even alle trainingen van de afgelopen week en uiteraard de halve marathon ll maandag in Utrecht naast elkaar legde. 101Km dat duidt er op dat er een marathon aankomt zeker? Dat duidt er ook op dat ik alles heb kunnen afwerken zonder noemenswaardige pijntjes, yipieyayé! :)

Na Utrecht kreg ik 2 dagen rust van Mario en die waren ook nodig. Niet zozeer fysiek, maar de knieën kunnen de rust tussenin verdragen. Donderdag dan een wisselloop van 20km met stukken van 3km aan 5.00min/km. Ik was toen gewoon geweldig moe van de drukke werkweek en begon zowaar met tegenzin aan de training, dat overkomt me niet vaak. Maar al bij al ging dat eigenlijk vrij vlotjes, zelfs beter en beter naargelang de training vorderde. Ik wou binnen zijn op 1u45' en moest daarvoor de laatste kilometer serieus gas geven, maar wel gelukt. Heel raar nadien was dat de laatste blok van 3km niet geregistreerd was in de garmin alhoewel ik 200% zeker heb gezien dat de garmin liep. Na 20km gaf hij ook aan workoud finished, maar die laatste 3km niet te vinden, heel bizar! Het wordt tijd dat de 305XT uitkomt! ;)) Vrijdag normaal gezien rustdag stond er nu uitzonderlijk 10km loslopen met wat lichte versnellingen op. Ik denk dat mijn lichaam ook protesteerde en dat het niet akkoord was dat ik zijn rustdag niet respecteerde. Na dik 8km gaf ik er de brui aan want het liep om zo te zeggen voor geen meter! Elke stap die ik moest zetten was er 1 teveel! Mijn eindpunt was de sauna waar Ria al wachtte en waar we de avond dan ook hebben rondgemaakt.

Gisteren zaterdag wederom voetbal dag. Raf 2 wedstrijden na elkaar sjotten en 's avonds KV Mechelen. Tussenin moest ik dan nog koken en ongeveer 1u30' trainen. Het paste allemaal netjes in elkaar. Hoe slecht de training vrijdag liep, hoe perfect en lekker gisteren. 3 x 4Km aan een tempo van rond de 4.40min/km. Zelden ging dit zo gemakkelijk en ontspannen ondanks dat ik wat te snel was.

18-04-2009

Die hartslagen van 152 tijdens de versnellingen zijn wat mij betreft echt perfect. Na zulke trainingen kan mijn dag normaal gezien niet meer stuk. Tot je dan 's avonds naar KV Mechelen-Cercle gaat kijken en verliest tegen een ploeg die zegge en schrijve 0 (nul) kansen heeft gehad, geen enkele deftige aanval heeft gemaakt en stampte op alles wat bewoog. De 0-1 kwam er dan ook na een vrije trap, prachtig binnengeschoten dat wel, die er eigenlijk geen was. Niet dat wij nu zo goed waren hoor, maar we kregen toch een stuk of 5 halve doelkansen en probeerden tenminste aan te vallen. Van zulk negatief voetbal geraak ik echt gedégouteerd. Ik hoop dat we dat dinsdag tegen datzelfde cercle even recht zetten en de finale van de beker van Belgie kunnen halen.

Vandaag dan de langste training, 35km aan 6.00min/km! Ik had Ria voorgesteld om naar de sauna stevig te gaan ontbijten, daar nog anderhalf uur wat te lezen en 1 sauna beurt doen. Daarna vertrok ik van daaruit voor die 35km. 6 Busjes sportdrank aan de riem (=1liter), 2 gelletjes en 1 reep had ik bij en Ria ging me water bezorgen na een kilometer of 19 als ik aan het brughuis passeerde in Muizen. Voor ik vertrok nog snel een flesje water gedronken en hop weg voor 35km. Wederom het liep echt schitterend. Nergens pijn, niks moe en het temo steeds rond de 5.55min/km zowat en de hartslagen gemiddeld aan 124, perfect. Na 19km stond Ria aan het brughuis en kon ik ze 4 lege busjes geven die gevuld werden met water. Nadien fietste ze dan de volgende 7km met me mee tot ik thuis passeerde. Op km 25 kreeg ik plots een serieuze dip. Die kon ik wegwerken met de reep en wat drinken, maar het verval was ingezet en stilletjesaan liepen de hartslagen een beetje op tot 128 gemiddeld. Op km 30 begon ik zowaar af te tellen want ik kreeg het echt moeilijk. Het tempo was ok, maar de hartslagen gingen boven de 130 en mijn benen waren precies van elastiek. Ik was dan ook heel blij dat precies aan ons huisje, hoe reken ik het toch altijd uit, de beep ging en de 35km rond waren. Even recupereren op een tuinstoel buiten, nadien een lekker relaxed badje om de beentjes te ontspannen en daarna goed bijgedronken en goed gegeten. Het was echt nodig want die laatste 7 à 8km hadden dan toch kracht gekost. Maar nu zowat anderhalf uur later ben ik al bijna helemaal opgeknapt hoor :).

19-04-2009blog

Morgen rustdag, oeffffff. Het zal nodig zijn want de rest van de week is niet van de poes.

Iets anders. Volgende week zondag is het marathon in Antwerpen en de 10 miles uiteraard. Ik weet dat Steve, Frank en Edith en Wendy er zeker gaan zijn. Wie nog en waar spreken we af? Ik ga er 's morgens al zijn voor de start van de marathon om Steve en Peter Maes, iemand die ook met de schema's van Mario traint maar niet blogt, even dag te zeggen en moed in te spreken. Voor 's morgens best ergens in de buurt van de tenten aan de start zeker? Maar waar voor de start van de 10 miles? Ik ga niet voor een scherpe tijd dus het interesseert mij niet echt om vooraan te staan en sta dus open voor eender waar en wanneer; Als ik maar op tijd aan de start sta. Ik loop gewoon mijn tempoduurloop aan 5.00min zoals voorgeschreven door Mario want ik moet veel te zwaar trainen deze week en wil me niet overbelasten. Ik lees het dan wel waar we afspreken.

Groetjes, Gert

17:44 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Amaai stevig doorgetraind deze week. De coach zal content zijn !

Gepost door: philippe | 19-04-09

jawadde, je zit niet stil precies! knappe training ook vandaag, die dertiger. Dat wil waarschijnlijk wel zeggen dat je morgen niet komt spinnen? ;-)

Gepost door: Ruthje | 19-04-09

Dat zijn weken die er niet om liegen!!

Gepost door: Tiny | 19-04-09

Je verteerd de trainingen blijkbaar goed.Succes in Antwerpen.

Gepost door: natalie | 19-04-09

zondag Stevige trainingen Gert !! en dat na de halve marathon.
Voor zondag zal ik nog een mailtje sturen of een berichtje op mijn blogje achterlaten. Ik weet niet wie er allemaal loopt in Antwerpen.

Gepost door: Edith | 19-04-09

je bent er weer helemaal bovenop, en geen pijntjes ! Fantastisch toch? Ferme trainingsweken heb je gedaan. Chapeau !

Gepost door: Chris | 19-04-09

stevige trainingen en pech met de KV, maar kom jullie gaan voor de beker hé!
Hey, keitof dat je even wat moed klomt inspreken voor de marathon! Ik zie je zeker daar. Als ik ooit aankom in Antwerpen... ja dus zeker... dan kom ik naar de finish van de 10 miles kijken. De start zal ik, vrees ik niet halen... Dan hoop ik net vanonder een welverdiende douche te komen! :-)

Gepost door: Steve | 20-04-09

Dalmatiërs ik wist niet dat jij je voor het bepalen van het aantal kilometers in je schema liet lijden door Disney-films ... 101 ... tssssss ;-)

Gepost door: geert | 20-04-09

Amaai zeg 101km in 1 week, dat is stevig doorgetraind! Ik ga ook proberen om er zondag voeg te zijn, het hangt een beetje van de plannen van mijn gezinsleden af!

Gepost door: Wendy | 20-04-09

Je bent echt weer goed bezig Gert. Weer in topconditie zo te zien.

Gepost door: Yves | 21-04-09

Zo...jij gaat zeker volgende maand kijken naar de finale...het hoogtepunt van het jaar.

Gepost door: natalie | 22-04-09

Jawadde je hebt er goed ingevlogen,je bent goed bezig en kan zeker vele km aan.Doe zo verder.

Gepost door: anita | 23-04-09

De commentaren zijn gesloten.