10-04-09

Einde skivakantie en de halve marathon in Utrecht

Met het risico om in herhaling te vallen maar zulk een skivakantie gaan we denk ik nooit meer meemaken. De volle 7 dagen hebben we heel af en toe eens een hoge sluierwolk gezien. Voor de rest, blauwe lucht, lekker warm en amper of geen wind. Voor zulk weer teken ik de ganse...zomervakantie! De locals hier vinden het zelf echt uitzonderlijk. We kunnen het maar gehad hebben. Stoer

Vandaag vrijdag ben ik niet meer gaan skiën. Deze morgen na het ontbijt al wat valiezen ingepakt, de skies terug gaan binnendoen, het hotel betaald en iets voor de middag mijn laatste training afgewerkt. 8km loslopen en 2km tegen 4.30. Ik heb bewust gekozen om op een pokkedrukke straat die 2km te doen omdat het daar wat vlakker is. 10 Keer werd ik zo goed als van mijn sokken gereden, maar ik heb het overleefd. De laatste 300m moest ik van die straat af omdat ik anders nog eens 2km op die straat moest lopen en 1 zelfmoordpoging van bijna 2km was al voldoende. Die laatste 300m waren dan wel zo stijl bergop dat ik uitkwam op 4.35/km. De gemiddelde hartslag tijdens die 2km slechts 145. Heel goed dus.

Na een lekker douchke ben ik dan samen met Ria een gezond slaatje gaan eten op het terras van het hotel, in de schaduw wegens veels te heet in de zon. Raf is de skipistes nog onveilig aan het maken. Straks gaan we dan nog een dik uur wandelen in de bergjes. Na de zoveelste Bourgondische maaltijd en hopelijk een goede nachtrust gaan we deze nacht om 5u vertrekken naar huis, alwaar ik hoop tegen 15u aan te komen. Zaterdagavond naar Bergen-KV Mechelen en zondag wordt dan een echte rustdag want op Paasmaandag staat mijn 2de wedstrijd van het jaar gepland, de halve marathon in Utrecht.

De hamvraag is natuurlijk: "Ben ik er klaar voor?" Je ne sais pas eerlijk gezegd. Ik heb de laatste paar weken elke training kunnen volbrengen, dat was dan ook al weer even geleden. Maar de trainingen deze week waren eerder recuperatie trainingen en de weinige versnellingen die ik moest doen zijn dan zo moeilijk te beoordelen wegens het zwaar heuvelend parcours hier in Fügen. Als ik op mijn hartslag mag voortgaan zit ik (heel) goed maar als ik dan weer op de weegschaal ga staan begin ik lichtelijk te panikeren. Het moet zowat anderhalf jaar geleden geweest zijn denk ik dat ik zo zwaar heb gestaan. Zoals eerder gemeld is het hoofdzakelijk deze week die de oorzaak hiervan is. Maar kom, ik denk niet dat dit zo bepalend kan en zal zijn. De kwetsuren dan? Ook hier tevredenheid. De pijn aan de kuiten lijkt echt wel verleden tijd en de hamstrings blijven zich op een uitzondering na (fantoompijn?) ook keurig gedragen. Eerder deze week had ik wat overbelasting aan de buitenkant van beide dijen omwille van het heuvelend parcours en het skiën, maar dit is verdwenen. Blijft over de rechterknie, ik noem ze wel eens mijn tendinitisknie. Die is zeker en vast niet genezen maar sinds ik loop met mijn brace heb ik geen last gehad. Kon ook moeilijk omdat ze ook niet echt belast is geweest vanwege de trage kilometers deze week.

Mijn ambitie voor maandag dan? Goh, normaal heb ik daar altijd een duidelijk beeld van voor een wedstrijd maar nu weet ik het echt niet goed. Ik heb dan ook nog nooit een halve marathon op zich gelopen. Mijn PR is dan ook de doorkomst vorig jaar in Visé bij de hele marathon en staat op 1u36'55". Waarchijnlijk ga ik deze tijd als uitgangspunt nemen en heimelijk hoop ik op een tijd onder de 1u35'. In ieder geval ga ik ervan genieten, dat staat vast. Ik hoop ook om wat Nederlandse bloggers te kunnen ontmoeten en zal een poging wagen om het bloggersontmoetingspunt te vinden. De halve marathon start dan wel pas in de namiddag, maar ik wil er op tijd zijn want wil uiteraard de hele marathon zien en alle bloggers aanmoedigen.

Et voilà, dat was het. De volgende update zal maandagavond zijn na Utrecht. Om in de sfeer te komen, DOEI! :)

Gert

 

 

15:05 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

veel plezier in Utrecht Gert en tuurlijk ga jij dat super doen ginder!!succes!!

Gepost door: Ruthje | 10-04-09

Je gaat dat goed doen in Utrecht. Ik ga je daar supporteren!!

Gepost door: Tiny | 10-04-09

Utrecht Veel sukses in Utrecht, Gert!
Breng maar wat van die Oostenrijkse zon mee.

Gepost door: frank spencer | 10-04-09

Na een geslaagde vakantie zul je maandagavond hopelijk kunnen spreken van een geslaagde halve marathon...succes.

Gepost door: natalie | 10-04-09

Veel succes in Utrecht maandag. Hopelijk minder warm dan in Rdam afgelopen zondag

Gepost door: Emile | 10-04-09

Suc6 Die 1u35 is zeker haalbaar. Ik wacht in spanning op een veslag!

Gepost door: Spencerwoman | 10-04-09

Veel succes in Utrecht!

Gepost door: harmsie | 10-04-09

Zalig Pasen! En ongeloofelijk veel succes maandag!! Ik duim voor jou!

Gepost door: Wendy | 11-04-09

Veel succes Gert

Gepost door: Stofke | 11-04-09

Heerlijk zo'n mooie vakantie en het mooie weer heb je wel mee genomen.
Sucses in Utrecht en ga je zien.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-04-09

gewoon lopen aan marathon tempo , ietske sneller , 4.28 min/km en je hebt een pr. Zo simpel is dat .
veel succes he makker , en tot in visé :-)

Gepost door: coach mario | 13-04-09

En? En en? hoe is het gegaan? ik wacht vol spanning op je verslagje. Wel super dat de skivakantie zo goed is meegevallen, kan deugd doen he!

Gepost door: Julie | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.