06-04-09

Skivakantie aan +25 graden!

Dat is wat wij hier meemaken in het Oostenrijkse Zillertal. Een staalblauwe hemel en zomerse temperaturen. De sneeuw is dan ook navenant want het blijft 's nachts ook te warm. Tot een uur of 12u is het goed skieën maar daana is het echt pap. Maar zo erg is dat nu ook weer niet want dan kan ik zonder problemen mijn vrouw  gaan vergezellen die niet skiet en zo kan ik ook mijn looptrainingen netjes afwerken. Zo deed ik gisteren zondag de training die ik vorige vrijdag had uitgesteld omwille van pijn aan de knie. De 18km aan 5.45 werden er 20km en uiteraard op een zeer heuvelend parcours. Alle spieren worden hier danig getest, jawadde. Ondanks dat ik het mij had voorgenomen om het niet te doen ben ik de laatste helling van bijna 1km toch omhoog gelopen. Om jullie een idee te geven, als je daar 9km/u op haalt ben je goed bezig. De hartslagen uiteraard dan nog eens los in het rood. Als dat dan de 20ste kilometer is en dit onder een warme zon, leker zweten hoor. ;) Vandaag heb ik dat maar zo gelaten want de bovenbeentjes voelen redelijk stijf aan na de 20km van gisteren. Dat komt uiteraard ook door het skieën. Vandaag was het maar 15km en dit aan hetzelfde tempo.

Morgen en donderdag rustdag en woensdag en vrijdag de 2 laatste trainingen voor de halve marathon van Utrecht volgende week op Paasmaandag. Woensdag een wisselloop van 12km en vrijdag 8km loslopen en 2km aan halve marathon tempo. Ik ga zeker niet forceren om de snelheid te halen moest ik juist aan een stijgend stuk bezig zijn want dan riskeer ik alleen maar om wat kwetsuren op te lopen. De knie, de hamstring en de kuiten doen het voorlopig goed, hout vasthouden.

Ik kan nu niet zeggen dat dit nu een ideale voorbereiding is voor de halve marathon in Utrecht, maar plezant is het wel! :) Er wordt hier serieus gegeten en het weissenbier, de rode wijn en andere jägerthee's gaan er vlotjes in. Ik let dan wel steeds erg goed op en ik drink echt niet veel, maar in ieder geval meer dan anders. Carbo laden zit er ook niet echt in, tenzij je dat veel vindt in Rahmsause, wienerschnitel of schinken, käse of bvb eiscreme oder chocolade brötchen? Niet zeker? ;)

Tot de volgende.

17:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Zo te horen is het daar plezant...geniet er nog van.

Gepost door: natalie | 06-04-09

geniet van je vakantie Het hoeft niet steeds lopen te zijn he Gert,is ook een vorm om mentaal voorbereid te zijn!!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 06-04-09

je hebt er teminste van genoten . Je trainingen verlopen toch goed . Het carboloden met de snitsels .......Ik lees nergens dat het niet mag :-)
In visé zal je er klaar voor zijn !!

Gepost door: coach mario | 06-04-09

Je bent je daar serieus aant amuseren! Doe zo verder zou ik zeggen ;-).

Gepost door: Wendy | 06-04-09

Genieten, genieten en nog eens genieten ! Maar dat lukt je wel he !!! Ammusseer je nog he Gertje !

Gepost door: Dirk De Groofd | 07-04-09

25 graden? Zo zeg, da's niet verkeerd! Wat een heerlijk weertje hebben jullie daar.
Het is juist wel een goede voorbereiding hoor, rust is goed voor je....
Ik hoop je te zien in Utrecht Gert. Zo niet, dan wens ik je veel succes op je halve. Maak er wat moois van.

Gepost door: Petra | 08-04-09

genieten Geniet nog van jullie vakantie .. (laatste dag) en bedankt voor de felicitaties. Succes maandag in Utrecht !! 25 graden .. schitterend !! voor de sneeuw is dat inderdaad iets minder ..

Gepost door: Edith | 09-04-09

succes succes maandag Gert bij het eerste bloggerskampioenschap in Utrecht! groeten RR

Gepost door: Ronald | 09-04-09

Heel veel succes & plezier in Utrecht HM !!

Gepost door: Bjorn | 10-04-09

De commentaren zijn gesloten.