28-03-09

Het gaat goed!

Ik hou mijn hart vast als ik zulke titeltjes aan mijn berichtjes geef want gewoonlijk lig ik dan een paar dagen in de lappenmand. Maar het zal niet waar zijn deze keer! :)

Na de leuke blogtraining van vorige zondag had ik een extra dag rust gekregen van Mario. De eerste training was pas woensdag namelijk 2 reeksen van 1Km-2Km-1Km tussen de 4.10-4.20. Ik kan kort zijn, het liep niet echt vlotjes maar daar zat slaapgebrek en vooral de stormwind voor veel tussen. De versnellingen waren dan ook heel wisselend en dan had ik ook nog de tegenslag dat ik de 2km telkens tegen de wind moest inbeuken wat echt onbegonnen werk was. Ik koos er dan ook voor om niet te forceren. Maar kom, met 2 x 4.25min was ik niet ontevreden. De 1 km waren wel binnen de vooropgestelde tijd, op 1 na die ook tegen de wind in was.

Donderdagavond was ik zo mogelijk nog meer vermoeid. Het weer was ook niet echt lekker en ik had zowaar tegengoesting om te gaan lopen. Maar ik laat me niet kennen hé. Loopkleding aan en hopla weg voor 12km tegen 5.00min. Zoals gewoonlijk viel het tijdens de training allemaal nog mee. Ik heb gewoon een ganse training vlak tegen 4.53 gelopen aan een goede hartslag van 148 gemiddeld. Nadien was ik zowaar een nieuw mens!

Vrijdag rustdag. Lekker naar de sauna geweest met Ria. Dat doet toch altijd deugd. ;)

Deze morgen dan goot het pijpestelen. Wederom, weinig goesting om te lopen met zulk pokkeweer. Ik was dan ook nog eens vroeg, 7u, moeten opstaan om mijn dochter naar Leuven te voeren. Zij vertrok naar Berlijn voor een week met school. Daarna tegen 10u eerst naar de Runnersservice. Mijn Mizuno Nirvana's zijn nog niet versleten, maar ik moet echt een tweede paar hebben want ik kan nooit afwisselen. Wat andere merken gepast, maar voor een 4de keer na elkaar werden het Mizuno Nirvana. Ik heb een hele brede voorvoet en alle andere merken zijn echt te nauw en spannen. Mizuno's zitten mij perfect en corrigeren ook goed volgens mijn voetscan. Ik ben een "redelijk goede" klant, wat een understatement, bij de Runnersservice en daarom krijg al al eens wat zaken mee om te testen. Zo heb ik al eens tepelpleisters meegekregen en koolhydraten snacks. Nu waren het gels van het merk SIS met zijn GO GELS, die had hij pas ingeslagen. Daar zit al water bij in en zijn dan ook wat groter dan de SQUEEZY's. Morgen een vetloop van 18km en dat is ideaal om er zo 2 mee te nemen om te proberen. Alleen op water overleef ik anders geen vetloop van 18km hoor. ;)

Raf speelde voetbal om 11u15 en daar was ik net op tijd om ze te zien aftrappen. Ze verloren met 3-2 maar hadden moeten winnen met 1-7 of zoiets. 2 Weggeefgoals van onze keeper, het waren nog geeneens kansen, en ik kan het aantal huizenhoge kansen niet tellen wat zij zelf misten. Tijdens de wedstrijd braken zowaar de grijze wolken open en kwam de zon er af en toe door! Toen ik om 13u thuiskwam scheen de zon nog en geen donkere wolken in het zicht. Effe mijn middageten achteruitzetten want wie weet wat weer het wordt deze namiddag. Vlug een Born snack met 2 glazen water binnengespeeld, korte loopbroek aan hops 13u10 was ik op weg voor een pittigge training van 4 x 3km tegen 4.30min. Die 4.30 "zou" mijn tempo moeten kunnen worden op de halve in Utrecht op Paasmaandag. Ik weet niet hoe het komt maar na 3 versnellingen dacht ik dat mijn training erop zat. Toen ik dan bij de beepjes voor het uitlopen plots 4de versnelling van 4 zag verschijnen op de garmin verschoot ik dan ook serieus en voor ik het besefte waren er al 5 seconden weg. Daarbij komt nog dat ik bij de derde versnelling de laatste kilometer serieus aan het versnellen gegaan was omdat ik met het besef rondliep dat het de laatste was. Vandaar de iets te hoge max. hartslag van 168 trouwens. Het was een stevige training maar ik heb vooral eigenlijk genoten. Het liep dan ook zeer goed en relatief soepel. De cijfertjes. Versnelling 1 en 4 zijn grotendeels tegen de wind in gelopen.

28-03-2009

Deze training geeft mij weer wat meer moed. Geen of amper "pijntjes" en de conditie blijft steigende. Ook nadien geen last van de spieren. Lekker!!!!

Morgenvroeg een vetloop van 18km. Ik wil ten laatste om 7u30 ZOMERUUR (Aan iedereen: niet vergeten de klok 1u vooruit te zetten voor je gaat slapen) vertrekken en ik loop mijn tour zodanig dat ik eindig aan de sauna. Daar wacht een lekker ontbijt met alles erop en eraan. Ria komt met de auto naar ginder. Weekend, toch zalig :).

Tot blogs, Gert

 

PS: Ik heb grotendeels in het zonnetje gelopen en heb geen druppel regen gehad. Ik was 1 minuut binnen na de training er er volgde een wolkbreuk. :)

 

Update zondag 29/3: Lekker vetloopje van 18km gedaan. Tempo 6.11min aan gemiddelde hartslag van 122. Daarna goed ontbeten, 2 saunasessies afgewerkt en de rest van de namiddag profiteren in de zetel voor TV. :) De spaghettisaus voor vanavond had ik gisteren al gemaakt. ;)

20:00 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

zonnig Heb nog niet de kans gehad om te reageren op je blog van vorige week maar beter laat dan nooit: het was een aangename (en langere) babbel dan toen bij dEUS!
En fantastisch nieuws dat je trainingen zo goed gaan. Ik heb vanmorgen een zonnedans gedaan,een half uur later stopte het met regenen en heb een halve training het gezelschap gekregen van de zon :-)
PS: heb je ondertussen al es de Silversun Pickups geyoutubed? ;-)

Gepost door: Chris | 28-03-09

Laat Utrecht maar snel komen Gert! Je bent er aan toe.

Gepost door: Tiny | 28-03-09

Je bent er helemaal klaar voor hé...gezond blijven en je loopt een toptijd. Succes.

Gepost door: natalie | 29-03-09

héhé, ik kreeg vorige week ook Go Gel mee van de Runners om uit te testen. De Patrick wil zo veel mogelijk tegenstanders bijeenkrijgen opdat het niet bij hun in de winkelrekken zou belanden. 'k Vond het maar een plakkerig goedje met een medicinale smaak. Toch maar liever Squeezy's.

Gepost door: Ruthje | 29-03-09

Blij om te lezen dat het steeds beter gaat en Utrecht gaat volgens mij helemaal top worden.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-03-09

Het voornaamste is dat die pijn wegblijft, de rest is bijzaak en kan gerelativeerd worden

Gepost door: Stofke | 29-03-09

mooi als ik dit lees dat lijkt alles zo gemakkelijk te gaan en je leest gewoon dat het vertrouwen toeneemt. Je bent weer op de goede weg ! Werken, gezin, trainingen en ontspanning blijkbaar heb je alles goed onder kontrole !!

Gepost door: wim | 30-03-09

Conditie De conditie bouwt mooi op. Na een paar vermoeide dagen zie je dat je toch vooruitgang boekt.

Gepost door: Fré | 30-03-09

Weer !!! Het weer was zeker niet aangenaam verleden week,heb het ook ondervonden,je halve marathon zal zeker een succes zijn daar ben ik van overtuigd,hopelijk blijft het weer nu een beetje aangenamer.

Gepost door: anita | 30-03-09

Dat moet wel teleurstellend zijn, denken dat de training erop zit en dan nog eens 4km moeten vlammen :-). Knappe trainingen! Die 4.30 op de halve marathon zal wel in orde komen ze!

Gepost door: Wendy | 30-03-09

oef ... gooi de lappenmand maar weg; je hebt ze niet meer nodig!

Gepost door: geert zelf | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.