19-03-09

Hoop

Het moet gezegd, het is deze week al zalig loopweer geweest! Een mens kikkert er helemaal van op. Ik ben deze week dan ook altijd vroeg gaan werken om 's avonds optijd te kunnen vertrekken om nog te kunnen trainen in het zonnetje.

Dinsdag de eerste test voor de nog steeds niet helemaal herstelde spiertjes. 6 x 1km aan 4.10-4.20. Mario had gezegd dat ik ze ook aan 4.30 mocht afwerken. Mijn voornemen was om heel relax en "correct" te lopen en de tijd was bijkomstig. Het moest uiteraard wel een versnelling blijven. Dat ging eigenlijk heel lekker en vooral, zonder pijntjes aan kuit of hamstrings. 1Km is dan ook niet zo lang om te versnellen en er werd voldoende recup na elke versnelling ingebouwd. De 6 x 1 km lagen tussen de 4.20 (de eerste) en de 4.09. Ook de hartslagen waren bijna top. Zulke training geeft deze burger weer hoop.

Daarstraks dan een wisselloop van 18km met afwisselend 2km traag en 2km aan 4.45min. Net als dinsdag een zalig loopweertje, wel net iets meer wind. Snelheid wederom piece of cake en prima hartslagen. Hamstrings heb ik wel wat gevoeld vanaf een km of 10 maar het was niet echt onhoudbaar en alleen een beetje in de snelle stukken. Bij de trage delen verdween het gezeur bijna volledig. Morgen weer rustdagje en na het weekend weten we waarschijnlijk meer of ik kan blijven doortrainen. Ik hoop er echt op want de conditie wordt echt beter en beter met de dag en ik heb zulke goesting om te lopen! Lentekriebels zeker? :)

Tot zondagmorgen, Gert

20:24 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Die 1000m's gingen vlot...en sneller als moest. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 20-03-09

ziedewel ... geen reden tot paniek! Komt helemaal in orde om in de straten van Utrecht te gaan genieten!!

Gepost door: geert zelf | 20-03-09

lentekriebels als je zelf al voelt dat het met de dag beter gaat dan is dat de beste waardemeter. De motivatie zal ook stijgen en je bent weer op weg naar een goede marathon ! Ik vind het spijtig dat ik je zondag niet zal zien, je komt dan eens naar onze streek en ik stuur mijn kat ( paard in ons geval ). Jammer maar ik kan me de zondagmorgen zo moeilijk vrij maken. Oudste dochter zit op kot en wil dan natuurlijk tijdens het weekend paardrijden en aangezien ik een professionele paardenfluisteraar ben heeft ze graag dat ik daarbij ben.

Gepost door: wim | 20-03-09

Amaai, de snelheid gaat toch al terug de goei richting uit hé. Er is duidelijk verbetering op komst, hopelijk mag je gewoon verder doen!

Gepost door: Wendy | 20-03-09

De commentaren zijn gesloten.