16-03-09

Altijd hetzelfde verhaaltje.

Dat verhaaltje is dat ik kan blijven trainen als ik traag kan trainen en dat ik last heb van de kuit en/of de hamstrings als ik sneller ga. Daarom heb ik ook geen zin om dat hier elke keer opnieuw te schrijven. Ten eerste val ik in herhaling en ten tweede is het niet leuk en oninteressant om lezen. Maar bon, niet bloggen is ook zo raar. Daarom hier gaan we maar weer.

Dinsdag werkte ik een wisselloop van 12km af met afwisselend 500m traag en 1km aan 4.30min. Het tempo gaf eigenlijk geen probleem ondanks vermoeidheid op voorhand (te weinig slaap) en een beginnende verkoudheid. Maar na een km of 9 begon de rechtse kuit, het moet niet altijd links zijn, serieus te verkrampen. Resultaat, de kuit om zeep en ook beide hamstrings blijven zeuren. Hop, wederom om bezoek bij mijn beste vriend de kinesist en 2 dagen rust inlassen. Vrijdag dan 15km aan 5.30min afgewerkt in een heerlijk lenteweertje. Kuit terug inorde maar de hamstrings blijven lichte problemen geven. Om geen verdere overbelasting te creeren besliste ik om zaterdag niet te lopen en dus ben ik een uurtje met de koersfiets gaan rijden. Vertrokken met het zonnetje naar de voetbalmatch van Raf. Dit weekend was hij gevraagd om zaterdagnamiddag met de reserven mee te spelen, en zondagmorgen met de junioren. En dus ben ik naar Perk gereden, kilometertje of 15, met de koersfiets. Na de wedstrijd, 0-2 gewonnen, was het aan het regenen en kwam ik als een slijkduivel terug thuis. 's Avonds nog een heerlijke sauna gedaan. Zondag stond ik voor een dilemma. Zou ik de lange versnellingen van zaterdag afwerken of de 25km duurloop van zondag? Vermits ik er volgende zondag absoluut wil bijzijn op de webbloggerstraining in Oostende en ik nog geen duurloop langer dan 19km had afgewerkt de laatste paar maanden opteerde ik voor de 25km. Wederom, buiten de licht zeurende hamstrings werd dit probleemloos afgewerkt. Het werden 26.3km aan 5.57min.

Ondertussen heb ik samen met Mario uitgemaakt dat deze kwakkelachtige manier van trainen niet mag blijven aanhouden. Morgen ga ik de lange versnellingen afwerken zoals ze op het schema staan, maar dan ietske trager. Lukt dit zonder verdere pijn aan de hamstrings of elders ga ik verder met het schema om de voorjaarsmarathon af te werken in mei. Lukt het niet, dan haak ik af voor de voorjaarsmarathon en laat ik de kwetsuren stilletjes genezen. Wel te verstaan, pas na Oostende! Want daar wil ik echt wel bijzijn. Ik heb ook al wel ingeschreven en betaald voor volgende wedstrijden: 10miles in Antwerpen, de halve marathon in Utrecht en de 20km van Brussel. Het is wel de bedoeling dat ik deze ga meedoen. Met welke ambitie, dat zien we dan wel.

Tot zondag in Oostende! We zien er naar uit! :)

21:12 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Goed dat je er zondag bij bent, het zal wel beteren!!!

Gepost door: Wendy | 16-03-09

grondig nazicht makker, ik kan je een bezoekje aan Peter Vervoort van harte aanbevelen ... even al je kuiten en je vele hamstrings laten bekijken om (hopelijk) tot een definitieve oplossing te komen ...

Gepost door: geert zelf | 16-03-09

Houd vol !! Straks lees je dit soort blogjes terug en ben je heel blij dat je de periode van rustig trainen voorbij bent. Blijf vooral positief denken ; dan komt alles goed.

Gepost door: Bjorn | 17-03-09

Hou de moed erin,Hopelijk komt er snel een oplossing zodat je er weer eens kan invliegen.

Gepost door: anita | 17-03-09

Tot zondag in, Oostende...in leuk gezelschap zal alles goed gaan.

Gepost door: natalie | 17-03-09

Al de zevende ker dat ik vandaag kom kijken . ik ben benieuwd wat je versnellingen gaven . Ik hoop tip top ! Ik duim !
Zondag praten we over alles bij !! Tijd geoeg dan ! :-)

Gepost door: coach mario | 17-03-09

@Mario Eerste werken, daarna direct trainen, daarna douchen, snel eten en naar de kinésist :) Mailtje is bij jou.

Gepost door: Gert | 17-03-09

Het is zeuren de blessure en inderdaad anders toch die rust nemen voor herstel!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18-03-09

De commentaren zijn gesloten.