01-03-09

Vanalles en nog wat.

Een weekje is voorbij en dus een update.

Na de bijna looploze week vorige week vanwege de kuitblessure ben ik maandag met Ruthje een uurtje gaan spinnen. Dat ging lekker en voordien had ik 10 minuutjes op de loopband getest en ook dat ging goed, Geen last meer van mijn kuit. Maar eerst even terug naar zondag toen er (volledig terecht) een mailtje van coach Mario in de mailbox stak. Gert, je bent niet goed aan het trainen! (en gelijk had hij) Het liep niet vlot en snelheden die ik vorig jaar met de vingers in de neus haalde gaven nu problemen. Er was dan wel die zware buik infectie geweest en bijbehorende appendicit, maar het herstel en de conditieopbouw gingen toch zeer traag. Ik had natuurlijk het probleem dat ik op de atletiekclub geen collega marathonloper heb om mee te trainen omdat er toevallig dit voorjaar niemand zich op een marathon voorbereid. Dat maakt dat ik zo een beetje tussen schip en wal zat. Ik wou niemand een schema vragen omdat ik in Utrecht totaal geen ambitie heb, maar tegelijkertijd kon ik nergens echt goed aansluiten. Ik had op de club al gezegd dat ze mij de eerstvolgende weken niet veel zouden zien hierdoor. Maar coach Mario stak een reddende hand uit en dus ging ik terug met zijn aangepast schema trainen om zo goed en zo kwaad als nog kan de marathon van Utrecht voorbereiden. De 3 trainingen van dinsdag t/m donderdag werden kwasi perfect afgewerkt en alleen tijdens de intervallen heb ik een beetje last gehad van de kuit. Maar hoe perfect dat ook ging, eigenlijk liep het voor geen meter. Ik was moe en alles koste echt teveel moeite. Wat kan ik in Godsnaam met deze conditie gaan uitrichten in Utrecht? Even met Mario gemaild met wat gewijzigde plannen en vooral om zijn gedacht hierover te vragen. Het antwoord en de bevestiging volgde snel. Doen Gert! Wat verandert er nu?

De marathon van Utrecht wordt een halve marathon! De 10 Miles van Antwerpen waar ik al voor heb ingeschreven loop ik maar gecontroleerd aan 5min/km. En ik ga op 10mei opnieuw deelnemen aan de Maasmarathon in Visé. Dat maakt dat ik een volle maand extra tijd krijg om deze perfect voor te bereiden en misschien toch nog voor een leuke tijd te gaan, maar dat zien we later wel.

De eerste test die ik moest afleggen van coach Mario stond dan ook nog eens vandaag op het programma. Vlammen op de 10.39km wedstrijd in het plaatselijke Putte-Grasheide. De club organiseert deze mee en de wedstrijd komt in aanmerking voor het Masters regelmatigheidscriterium. Mijn pr is dan wel zowat 41'20 op de 10km, met een tijd van 45' (4.30min/km) was ik al heel dik tevreden! Komt er dan nog bij dat het een mooi, maar wel redelijk moeilijk parcours is met maar 15% geasfalteerde wegen en voor de rest veel aarde en bosweggetjes. De start werd deze namiddag gegeven onder een zeer aangenaam lenteweertje. Vermits ik altijd heel goed luister naar de coach en hij gezegd had dat ik moest doorvlammen, heb ik amper of niet naar de garmin gekeken maar puur op gevoel gelopen. Op de eerste 3km na zat ik altijd tegen mijn overslag aan of er juist over over, maar ik heb doorgezet. En kijk eens aan, na voor mij 10.39 zware kilometers stopt mijn chronometer na 44'04" oftewel exact 4'15" per kilometer en een 10km tijd van 42'30". Of ik daar blij mee ben? Superrrr tevreden en totaal onverhoopt. Zelfs de recuperatie na de wedstrijd was na een paar minuutjes dik inorde. Enige spelbreker: diezelfde linkerkuit! Die heb ik ondertussen al uitvoerig met ijs behandeld, ingesmeerd met spierzalf en veelvuldig gemasseerd. De pijn kwam plots terug na 2.5km, maar ik ben gewoon doorgelopen, ook omdat het niet verergde en ik wou gewoon weten hoe het met de conditie stond. Nadien krijg je dan de weerbots natuurlijk. Maar het kan mij niet schelen en ik denk positief. Ik, en ook mijn kinesist, gaan die kuit super in de watten leggen en dat komt allemaal goed, zeker weten. Et voilà, dat was mijn loopverhaal inclusief de gewijzigde wedstrijdplanning van de voorbije week.

Voor de rest gaat het natuurlijk super goed met mijn club, KV Mechelen. Vrijdagavond hebben we de blauwe smurfjes van dat fusieploegje van Genk effe in het zand doen bijten en dat deed heel goed. Nu woensdag de volgende zeer belangrijke wedstrijd namelijk de eerste match van de halve finale van de beker van Belgie op Cercle Brugge. We gaan daar een optie nemen op de finale, zeker weten. Wij willen naar den Heyzel op 24 mei!

Morgen terug werken na 1 weekje vakantie, bweurk! :)

Tot blogs, Gert

21:41 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Alles komt in orde Gert, zeker weten ... Toch opletten met die kuit Gert. Neem voor de zekerheid wat extra magnesium !!! Zeg die Maasmarathon, is dat een vlak parcours ? En met de kv gaat het bijna zo goed als met Westel hé ! hi hi

Gepost door: Dirk De Groofd | 01-03-09

Schitterende tijd gelopen, hopelijk blijft die kuit niet te lang zeuren zodat je zonder problemen je schema kan afwerken.

Gepost door: Stofke | 01-03-09

't koppeke als je efkes stil hebt gelegen kruipt dat ook in't koppeke hé. Meestal heb je schrik om direct terug voluit te gaan, maar eens je die schrik overwint merk je dat je toch verder staat dan verhoopt. proficiat met je sterke eindtijd!

Gepost door: geert | 02-03-09

Lekker trainen dan komt dat weer helemaal goed.

Gepost door: Tiny | 02-03-09

Schoon doorgevlamd Gert. Proficiat. De snelheid is er bijna volledig terug.

Gepost door: Yves | 02-03-09

prima gelopen !!
de kuit goed verzorgen , want dat is ons enige hekel punt . De rest komt allemaal inorde !
zeker weten !!

Gepost door: coach mario | 02-03-09

Top van Mario en zo zal het allemaal goed komen.
Mooie tijd gelopen en een behoorlijke snelheid,prima.
Groet Rinus,.

Gepost door: Rinus | 02-03-09

Knap gelopen hoor...en de KV ook zonder Vlemings langs de smurfkes

Gepost door: natalie | 02-03-09

Knap gedaan Gert! Het bewijs is nog maar eens geleverd hoe Mario inzit met zijn lopers!
Da is shit he, die kuit! Ik weet er alles van...

Gepost door: Homer | 02-03-09

onze coach Hij houdt ons allemaal in de gaten .. oppassen met de kuit. Rustig opbouwen en dan lukt het je wel in Vise !!
Enne .. de cursus is low budget .. !!

Gepost door: Edith | 02-03-09

Proficiat met je goede tijd! Onze Coach kan nogal motiveren hé, en leuk dat hij je er terug helemaal in heeft gebracht.

Gepost door: Wendy | 02-03-09

Super !! Je hebt een prachtige wedstrijd gelopen Gert,heel goed gelopen,je mag er zeker tevreden op zijn.

Gepost door: anita | 03-03-09

heee moateke!
Proficiat! Knap gelopen en verzorg je goed he.
Die marathon komt dik in orde!

Gepost door: INvormTinneke | 03-03-09

Ferm gelopen Gert ! Die marathon komt wel in orde, soigneer die kuit eerst nog wat !

Gepost door: Chris | 03-03-09

ik ben er hé op vrijdag de 13e in Malinois! Ik STA in vak F. STAAN nota bene is normaal gezien niet aan mij besteed maar voor ene keer. Mijn schoonbroer heeft online tickets gekocht. Ik stel voor dat we dan een pint drinken Gert, wat denk je? Ik trakteer u er dan ene. Als neutrale supporter die avond. Ge weet, ik ken niks van voetbal hé. Mechelen zijn toch die paarse niet? ;-)

Gepost door: Steve | 04-03-09

Goeie wedstrijd ! Ik vind het formidabel dat een mens zo kan 'terugkomen'. Want het is toch niet niks wat jij allemaal hebt voorgehad ! Proficiat !

Gepost door: Kaat | 08-03-09

De commentaren zijn gesloten.