22-02-09

Diee Geert met zijn kuit altijd!

Je verwacht hier zoals gewoonlijk een update van de trainingen van afgelopen week, en dat komt er ook aan. Alleen, ik zal hier snel uitgepraat zijn. Maandag was er de klassieke rustdag. Dinsdag had ik me voorgenomen om 's middags tijdens de lunch een tempoloopje van een 10-tal km te doen tegen 5.15 gemiddelt, dit omdat ik direct na het werk vertrok naar Kortrijk-KV Mechelen voor de beker van Belgie. Voor diegene die het nog niet weten, KV Mechelen plaatste zich, wel zeer moeizaam, voor de halve finales. Daar ontmoeten we het Cercle van de immens populaire blogster Katrien. Maar Katrientje, wij gaan naar de finale hoor! :) Terug naar dinsdag middag. Het liep zeer lekker op het relatief pittige parcours. Tot ik na een 6-tal km en zonder enige waarschuwing vooraf plots een gevreesde "zweepslag" kreeg in mijn linkerkuit. Waar kwam dat nu zo ineens vandaan? Zolang ik al aan het opbouwen ben heb ik amper of geen pijntjes gevoeld. Alleen de zaterdag training, die 800-jes deden wat pijn, ja aan de kuiten maar dan alleen een beetje bij de laatste 2 en echt bijna te verwaarlozen. Daarenboven was dat zondag al helemaal verdwenen bij de trage duurloop van 19km en had ik maandag dan nog een rustdag gehad. Maar bon, het is gebeurd en hier stopt dan ook mijn trainingsverhaal van deze week. De invloed van Geert reikt al tot in Bonheiden. :) De eerste paar dagen kon ik echt niet pijnloos stappen. Eigenlijk is dat pas sinds gisteren serieus verbeterd in zoverre dat ik me vandaag moet inhouden om het niet terug te proberen. Maar ik ga het niet doen. De kinésist zei donderdag dat het allemaal meeviel. Ja, hij voelde "een koord" in de kuit, maar niet echt erg. Morgen ga ik nog eens langs en als ik dan niets meer voel ga ik dinsdag terug stilletjes proberen. Dat gaat wel lukken denk ik, of moet ik zeggen hoop ik? ;)

Spijtig genoeg vrees ik dat de 10km in Putte-Grasheide van volgende week zondag hierdoor komt te vervallen. Dit is de eerste wedstrijd van het regelmatigheidcriterium van de masters van Bonheiden atletiek. Ik kan nog altijd overschakelen naar de 5km, misschien doe ik dat wel. De beslissing voor deze wedstrijd zal ik pas op de laatste moment maken. Maar als ik al deelneem zal het geen topprestatie worden, maar dat is niet erg. Als ik meedoe scoor ik toch al wat punten. De tweede wedstrijd is de natuurloop in Lier op 21/3, maar die ga ik zeer waarschijnlijk aan mij laten voorbijgaan. De derde en de vierde wedstrijd, de 10 miles in Antwerpen en de 20km van Brussel wil ik er wel staan, vooral dan in Brussel. Tussendoor is er uiteraard nog de marathon in Utrecht. Nu mag er toch niets meer gebeuren want anders vrees ik dat ik deze niet meer op een deftige manier kan uitlopen. Ik ga dan wel niet voor een pr, maar ik zou er wel graag leuk en tof lopen. Dus please geen kwetsuurtjes meer vanaf nu! :)

Veel meer heb ik niet te vertellen. KV Mechelen doet het goed tegenwoordig met gisteren wederom winst in een 6-puntenwedstrijd in Dender. De kloof met de barrageplaatsen is nu toch al 9 punten. Mijn dochter Katrien doet het prima op haar stages als leerkracht economie en Nederlands. Ze bracht ll vrijdag 2 prachtige stageverslagen van haar mentors mee naar huis. De oudste Jef werkt hard en lijkt het heel leuk te hebben met zijn vriendinnetje. De jongste Raf sport zich te pletter. 9 Uur op school (opleiding L.O.), 3 uur voetbaltraining per week, 3 uur atletiektraining per week in de atletiekclub. Dit moet omdat hij anders geen 50% haalt op school. De laatste weken moet hij dan ook nog geregeld 2 voetbalwedstrijden spelen, soms na elkaar! Zo ook gisteren. Eerste een volledige wedstrijd van 80 minuten met zijn scholieren ploeg, verloren 2-3. 20 Minuten daarna 90 minuten met de junioren, gewonnen 2-0. Ze zitten tegenwoordig duidelijk met personeels tekort op Muizen. Dat maakt dat hij wekelijks zowat 18 uur sport, zonder alle fietsuren hierbij te vermelden. Gezonde jongen als je het mij vraagt. Oh ja, met Ria ook alles goed hoor. ;)

Tot blogs, Gert

PS: Een hele week congé, jihaa. :)

14:26 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15-02-09

Verder opbouwen.

Deze week zou ik terug naar 4 looptraingen gaan maar dat ging niet echt zonder slag of stoot. De spinningmarathon van vorige zondag had toch echt wel een pak energie gevraagd. Dat uitte zich vooral in een extreme vermoeidheid het eerste gedeelte van de week. De dinsdag training op de atletiekclub ging dan ook moeilijk. Daarenboven drong het ook niet echt door wat we gingen doen. Ons toereke van 11km met tussenin  3 x 2km aan 4.00min/km. De vorige weken was da aan 4.30 en dat zat dan ook in mijn hoofd. Met z'n 15-en begonnen we eraan, maar bij de eerste versnelling haakte de helft af. Zij hielden een constant tempo aan. Ik mee met de versnelling. Zeg gasten, gelle loopt nen halve minuut te snel hoor. Niet dus! Op 400m na heb ik ze meegedaan maar toen moest ik eraf. En wat erger was, omwille van die vermoeidheid was het vet toen al van de soep. De groep die een constante snelheid aanhield kwam voorbij en den deze moest er al na 1000m af. Stikkapot zat ik. M.a.w. daarna heb ik de rest alleen moeten afwerken. Pas op, op het einde van de 11km had ik dan nog 5.00 de km hoor, maar ik heb afgezien.

Woensdag en donderdag moest ik dan naar Engeland voor het werk, met de auto. De donderdag training heb ik dan woensdag op de loopband afgewerkt in het hotel. Daar was een schitterende fitness, zwembad, sauna en er was zelfs spinning les. Bleek dat dit eigenlijk ook dienst deed als plaatselijk fitnesscentra. Daar heb ik een wisselloop van 9km gedaan 1km aan 6.00 en 2km aan 4.30. Ik was nog steeds moe, maar de training ging eigenlijk goed. De laatste 2km heb ik zelfs het tempo stevig opgedreven.

Vrijdag met Ria naar de sauna waar we ook lekker hebben gegeten. Dat was even geleden. Ongelooflijk eigenlijk dat we daar zo blijvend van genieten. Nu donderdag loopt ons jaarabonnement al af. Dat wordt uiteraard verlengd. ;)

Het weekend was weer aardig druk. Raf was dan wel vrijdagavond op aspi-weekend vertrokken, toevallig stond zijn voetbal op zondag geprogrammeerd. Maar eerst zaterdag. Mario had in voorbereiding voor de marathon van Keulen 10x800m aan 4.00 op mijn schema staan op dit tijdstip. De vermoeidheid was ondertussen uit het lichaam en op de club had ik 2 weken terug ook aan dit tempo getraind, dus ging ik het proberen. De eerste 5 gingen zeer goed, de laatste 5 werd het moeilijk, maar ik hield de woorden van Tiny in gedachte, niet verkrampen en op de loophouding letten, en dat hielp. :) Het was een zware training, maar ik was zeer blij met het resultaat!

14-02-2009

's Avonds heb ik dan echt genoten van de voetbalwedstrijd KV-Gent. Twee aanvallende ploegen en een 3-3 eindstand. Ik heb geen kou gehad in de tribune. :)

Vanmorgen om 6u30 bed uit om Raf van weekend te gaan afhalen omdat hij al om 8u moest samenkomen op het voetbal. Dat is vroeg hoor voor een zondag! Op datzelfde schema stond een vetloop van 18km. Tja, ik ga nu niet om 5u opstaan om dat af te werken. Het werden dan ook gewoon deze namiddag 18km, puur op hartslag gelopen want ik moest en zou onder de 130 blijven. Ook dat lukte met 18km aan 6.30 en 128 hartslag.

Dat maakt dat ik heel tevreden ben met deze trainingsweek. Hopelijk kan ik daar nog zo een paar weken aan vast breien. Het zal weer schuiven worden met de trainingen want dinsdag ga ik 's avonds uiteraard naar de terugmatch van Kortrijk - KV Mechelen kijken. De competitie blijft dan wel het allerbelangrijkste, toch zou ik graag mijn club naar de halve finale zien gaan. Frank Spencer denkt daar zeer zeker anders over. :)

Tot schrijfs, Gert

20:18 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

08-02-09

Weer een week genoten.

De week zit er weeral op en het lopen is goed geweest. Drie trainingen heb ik afgewerkt.

Dinsdag 11km op de club waarbij 3x2Km aan 4.30min. We waren met een 10-tal masters/seniors. ik moet zeggen dat het niveau echt behoorlijk hoog is. Er was een nieuwe senior van 21 jaar die overkomt van een andere club. Die loopt de 10km ergens in de 32min! Dat manneke loopt vlotjes zeg!

Donderdag besloot ik om alleen te lopen omdat ik de kilometers wat wil opdrijven. 18Km had ik gepland aan een redelijk tempo van 5.15min/km. Helaas, de 18km was er dan wel boon op, de snelheid echter was 4.58min/km. Ik kon me weer niet inhouden de gek die ik ben. Vanaf km 2 dook ik per ongeluk onder 5min, en ik besloot dat dan maar vol te houden zolang het ging, 18Km dus. De hartslagen liggen nog een 10-tal slagen te hoog, naar het einde toe een 15-tal. Maar bon, we komen van 25 te hoog en dus boek ik vooruitgang.

Zaterdagvoormiddag even mijn Keulen schema van Mario er bij gehaald en teruggeteld naar waar ik nu zou zitten met dat schema. 15Km aan 5.45. Deze keer heb ik me echt ingehouden en puur op hartslag gelopen. Die moest en zou onder de 140 blijven, normaal onder de 130. Dat lukte ook met een gemiddelde van 137. Het tempo was dan ook iets lager aan 5.50min.De rest van de dag was gevuld met voetbal! Raf moest om 13u eerst zijn wedstrijd afhaspelen met de scholieren (6-2 gewonnen) en direct daarna heeft hij nog 60 minuten meegedaan met de junioren (3-2 gewonnen). Vermits ik 's morgens had voorspeld dat ik mijn ploegen 3 keer wou zien winnen, moest KV Mechelen het trio rond maken 's avonds in Tubeke. En ja hoor 1-5 en wat ademruimte onderaan. Als het Cercletje van Katrien seffes Charleroi verslaat klimmen we een plaatsje in de rangschikking. Pittig detail: Raf was pas om 4u45 thuisgekomen van hun eigen Chiro aspifuif. Die heeft goed geslapen zaterdagnacht. :)

Vandaag zondag was het dan spinningmarathon in de fitness ten voordele van "Kom op tegen kanker". 3 Uur spinnen na elkaar terwijl het 2 maanden geleden was dat ik nog had gespind, wat zou dat geven? Awel dat geeft dat je na 3 uur serieus stuk zit. Al maar goed dat het 2de uur kalm was want anders zou ik het niet gehaald hebben, zeker niet met "Miss dubbel tempo" Eefje als lesgeefster van het 3de uur. De laatste 10 minuten zat ik echt op mijn tandvlees, maar afgeven, nooit hé. ;)) Ruthje en Koen waren er trouwens ook en zaten naast mij af te zien. ;)

De aankomende week, en normaal gezien gans februari, ga ik een poging wagen om 4 looptrainingen af te werken. De intervallen en het tempoloopje doe ik op de club dinsdag en donderdag. Zaterdag en zondag ga ik dan weer verder op mijn Keulen schema van Mario met dien verstandde dat ik het tempo wat lager leg als ik voel dat ik teveel moet forceren. Als alles volgens plan blijft gaan en ik geen kwetsuren oploop of te vermoeid geraak ga ik dan naar 5 looptrainingen in maart. De Utrecht marathon is dan op Paasmaandag 13 april en zoals gezegd ga ik daar naartoe met de bedoeling om te genieten en is de tijd van ondergeschikt belang. Ik wil zelfs het haasje zijn indien daar vraag naar is en dit vanaf 3u40' of trager. Maar dat zullen we dan binnen een maand of 2 wel invullen.

Groetjes, Gert

19:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |