22-02-09

Diee Geert met zijn kuit altijd!

Je verwacht hier zoals gewoonlijk een update van de trainingen van afgelopen week, en dat komt er ook aan. Alleen, ik zal hier snel uitgepraat zijn. Maandag was er de klassieke rustdag. Dinsdag had ik me voorgenomen om 's middags tijdens de lunch een tempoloopje van een 10-tal km te doen tegen 5.15 gemiddelt, dit omdat ik direct na het werk vertrok naar Kortrijk-KV Mechelen voor de beker van Belgie. Voor diegene die het nog niet weten, KV Mechelen plaatste zich, wel zeer moeizaam, voor de halve finales. Daar ontmoeten we het Cercle van de immens populaire blogster Katrien. Maar Katrientje, wij gaan naar de finale hoor! :) Terug naar dinsdag middag. Het liep zeer lekker op het relatief pittige parcours. Tot ik na een 6-tal km en zonder enige waarschuwing vooraf plots een gevreesde "zweepslag" kreeg in mijn linkerkuit. Waar kwam dat nu zo ineens vandaan? Zolang ik al aan het opbouwen ben heb ik amper of geen pijntjes gevoeld. Alleen de zaterdag training, die 800-jes deden wat pijn, ja aan de kuiten maar dan alleen een beetje bij de laatste 2 en echt bijna te verwaarlozen. Daarenboven was dat zondag al helemaal verdwenen bij de trage duurloop van 19km en had ik maandag dan nog een rustdag gehad. Maar bon, het is gebeurd en hier stopt dan ook mijn trainingsverhaal van deze week. De invloed van Geert reikt al tot in Bonheiden. :) De eerste paar dagen kon ik echt niet pijnloos stappen. Eigenlijk is dat pas sinds gisteren serieus verbeterd in zoverre dat ik me vandaag moet inhouden om het niet terug te proberen. Maar ik ga het niet doen. De kinésist zei donderdag dat het allemaal meeviel. Ja, hij voelde "een koord" in de kuit, maar niet echt erg. Morgen ga ik nog eens langs en als ik dan niets meer voel ga ik dinsdag terug stilletjes proberen. Dat gaat wel lukken denk ik, of moet ik zeggen hoop ik? ;)

Spijtig genoeg vrees ik dat de 10km in Putte-Grasheide van volgende week zondag hierdoor komt te vervallen. Dit is de eerste wedstrijd van het regelmatigheidcriterium van de masters van Bonheiden atletiek. Ik kan nog altijd overschakelen naar de 5km, misschien doe ik dat wel. De beslissing voor deze wedstrijd zal ik pas op de laatste moment maken. Maar als ik al deelneem zal het geen topprestatie worden, maar dat is niet erg. Als ik meedoe scoor ik toch al wat punten. De tweede wedstrijd is de natuurloop in Lier op 21/3, maar die ga ik zeer waarschijnlijk aan mij laten voorbijgaan. De derde en de vierde wedstrijd, de 10 miles in Antwerpen en de 20km van Brussel wil ik er wel staan, vooral dan in Brussel. Tussendoor is er uiteraard nog de marathon in Utrecht. Nu mag er toch niets meer gebeuren want anders vrees ik dat ik deze niet meer op een deftige manier kan uitlopen. Ik ga dan wel niet voor een pr, maar ik zou er wel graag leuk en tof lopen. Dus please geen kwetsuurtjes meer vanaf nu! :)

Veel meer heb ik niet te vertellen. KV Mechelen doet het goed tegenwoordig met gisteren wederom winst in een 6-puntenwedstrijd in Dender. De kloof met de barrageplaatsen is nu toch al 9 punten. Mijn dochter Katrien doet het prima op haar stages als leerkracht economie en Nederlands. Ze bracht ll vrijdag 2 prachtige stageverslagen van haar mentors mee naar huis. De oudste Jef werkt hard en lijkt het heel leuk te hebben met zijn vriendinnetje. De jongste Raf sport zich te pletter. 9 Uur op school (opleiding L.O.), 3 uur voetbaltraining per week, 3 uur atletiektraining per week in de atletiekclub. Dit moet omdat hij anders geen 50% haalt op school. De laatste weken moet hij dan ook nog geregeld 2 voetbalwedstrijden spelen, soms na elkaar! Zo ook gisteren. Eerste een volledige wedstrijd van 80 minuten met zijn scholieren ploeg, verloren 2-3. 20 Minuten daarna 90 minuten met de junioren, gewonnen 2-0. Ze zitten tegenwoordig duidelijk met personeels tekort op Muizen. Dat maakt dat hij wekelijks zowat 18 uur sport, zonder alle fietsuren hierbij te vermelden. Gezonde jongen als je het mij vraagt. Oh ja, met Ria ook alles goed hoor. ;)

Tot blogs, Gert

PS: Een hele week congé, jihaa. :)

14:26 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

oesje, da's ook nie niks met die kuit. Hou het asj aan jullie kant van de Vaart hé, die kuitproblemen...Hopelijk is het met een weekje rust weer genezen, want nu weer zo'n blessure kan je wel missen als kiespijn natuurlijk.
Dus morgen geen spinning voor jou vermoed ik? dju

Gepost door: Ruthje | 22-02-09

Die kuit eerst helemaal laten genezen en dan pas herbeginnen hé. Altijd leuk hé als uw kinderen het goed doen in school...En de KV is zo goed als gered.

Gepost door: natalie | 22-02-09

Elaba !!! We gaan naar de finale !!!! niet te zeker hé manneke ,wij (Cercle) zouden graag naar de finale gaan (veel bescheidener ploegsje hé ,de Cercle) maar enfin we gaan het sportief houden "de beste zal gaan" voila :-) veel succes maatje (op alle gebied)

Gepost door: Cercle lady | 22-02-09

Heel veel beterschap voor de kuit! Goh, ik ben echt niet op de hoogte van het voetbal, vreemd eigenlijk want ik leef met een voetballer samen ;-).

Gepost door: Wendy | 22-02-09

voodoo dus da met die popjes werkt tóch!? ;-)

'k zal m'n naalden wegsteken zulle ...

Gepost door: geert | 22-02-09

dat die kuit maar vlug weer de oude wordt ! Ik heb deze namiddag onze kaarten voor de zaterdag besteld, zorg er maar voor dat er geen kwetsuren tussenkomen he! ;-)

Gepost door: Chris | 22-02-09

veel succes met de kuit ! En geniet van de vakantie. Hier is het ook van dat ! JOEWIE !

Gepost door: Kaat | 22-02-09

die vakantie heb je wel verdient

Gepost door: coach mario | 23-02-09

Geniet van je weekske verlof,het zal je goed doen.

Gepost door: anita | 23-02-09

Geniet van de vakantie en voorzichtig met die kuit hé.

Gepost door: Yves | 24-02-09

Veel succes met de kuit (van ne kuitenkenner ...) Ik neem nu overvloedig magnesium en train mijn duurlopen steeds op 50 tot 60 % van de max. hs. Tot nu toe (even mijne kop vastpakken = hout hé) geen last meer ...

Gepost door: Dirk De Groof | 26-02-09

Ik heb lange tijd veel blogjes gemist, maar blijkbaar was ik niet de enige met kuitproblemen...

Gepost door: Homer | 27-02-09

De commentaren zijn gesloten.