15-02-09

Verder opbouwen.

Deze week zou ik terug naar 4 looptraingen gaan maar dat ging niet echt zonder slag of stoot. De spinningmarathon van vorige zondag had toch echt wel een pak energie gevraagd. Dat uitte zich vooral in een extreme vermoeidheid het eerste gedeelte van de week. De dinsdag training op de atletiekclub ging dan ook moeilijk. Daarenboven drong het ook niet echt door wat we gingen doen. Ons toereke van 11km met tussenin  3 x 2km aan 4.00min/km. De vorige weken was da aan 4.30 en dat zat dan ook in mijn hoofd. Met z'n 15-en begonnen we eraan, maar bij de eerste versnelling haakte de helft af. Zij hielden een constant tempo aan. Ik mee met de versnelling. Zeg gasten, gelle loopt nen halve minuut te snel hoor. Niet dus! Op 400m na heb ik ze meegedaan maar toen moest ik eraf. En wat erger was, omwille van die vermoeidheid was het vet toen al van de soep. De groep die een constante snelheid aanhield kwam voorbij en den deze moest er al na 1000m af. Stikkapot zat ik. M.a.w. daarna heb ik de rest alleen moeten afwerken. Pas op, op het einde van de 11km had ik dan nog 5.00 de km hoor, maar ik heb afgezien.

Woensdag en donderdag moest ik dan naar Engeland voor het werk, met de auto. De donderdag training heb ik dan woensdag op de loopband afgewerkt in het hotel. Daar was een schitterende fitness, zwembad, sauna en er was zelfs spinning les. Bleek dat dit eigenlijk ook dienst deed als plaatselijk fitnesscentra. Daar heb ik een wisselloop van 9km gedaan 1km aan 6.00 en 2km aan 4.30. Ik was nog steeds moe, maar de training ging eigenlijk goed. De laatste 2km heb ik zelfs het tempo stevig opgedreven.

Vrijdag met Ria naar de sauna waar we ook lekker hebben gegeten. Dat was even geleden. Ongelooflijk eigenlijk dat we daar zo blijvend van genieten. Nu donderdag loopt ons jaarabonnement al af. Dat wordt uiteraard verlengd. ;)

Het weekend was weer aardig druk. Raf was dan wel vrijdagavond op aspi-weekend vertrokken, toevallig stond zijn voetbal op zondag geprogrammeerd. Maar eerst zaterdag. Mario had in voorbereiding voor de marathon van Keulen 10x800m aan 4.00 op mijn schema staan op dit tijdstip. De vermoeidheid was ondertussen uit het lichaam en op de club had ik 2 weken terug ook aan dit tempo getraind, dus ging ik het proberen. De eerste 5 gingen zeer goed, de laatste 5 werd het moeilijk, maar ik hield de woorden van Tiny in gedachte, niet verkrampen en op de loophouding letten, en dat hielp. :) Het was een zware training, maar ik was zeer blij met het resultaat!

14-02-2009

's Avonds heb ik dan echt genoten van de voetbalwedstrijd KV-Gent. Twee aanvallende ploegen en een 3-3 eindstand. Ik heb geen kou gehad in de tribune. :)

Vanmorgen om 6u30 bed uit om Raf van weekend te gaan afhalen omdat hij al om 8u moest samenkomen op het voetbal. Dat is vroeg hoor voor een zondag! Op datzelfde schema stond een vetloop van 18km. Tja, ik ga nu niet om 5u opstaan om dat af te werken. Het werden dan ook gewoon deze namiddag 18km, puur op hartslag gelopen want ik moest en zou onder de 130 blijven. Ook dat lukte met 18km aan 6.30 en 128 hartslag.

Dat maakt dat ik heel tevreden ben met deze trainingsweek. Hopelijk kan ik daar nog zo een paar weken aan vast breien. Het zal weer schuiven worden met de trainingen want dinsdag ga ik 's avonds uiteraard naar de terugmatch van Kortrijk - KV Mechelen kijken. De competitie blijft dan wel het allerbelangrijkste, toch zou ik graag mijn club naar de halve finale zien gaan. Frank Spencer denkt daar zeer zeker anders over. :)

Tot schrijfs, Gert

20:18 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Mooie trainingen...goed zo. Ja de KV is goe bezig de laatste tijd. Succes met uw lopen.

Gepost door: natalie | 15-02-09

Amaai, ondanks de vermoeidheid werk je die trainingen toch maar netjes af - respect makker.

Gepost door: philippe | 15-02-09

Tjee.. 10 x 800 dat durf ik aan die van mij niet te vragen. Wel schitterend afgewerkt en op de ontspanning letten dat helpt!!

Gepost door: Tiny | 15-02-09

terug goe bezig moe of niet, je groeit teug naar je oude vormpeil ... ambities voor Utrecht bijstellen misschien??

Gepost door: geert | 16-02-09

Dat opbouwen is hard werk hé! Het is leuk om te lezen dat er nog lopers zijn die aan Tiny denken terwijl ze afzien ;-). Knappe trainingen!!

Gepost door: Wendy | 16-02-09

Kv Kortrijk - KV Mechelen Ja, voor beide ploegen is het een unieke kans om de Finale te spelen.
Cercle en Roeselare kunnen we allebei aan :-).
Veel plezier morgen en 1-0 is een linke uitgangspositie voor Malinois.
Ik voorspel alvast verlengingen.

Gepost door: frank spencer | 16-02-09

Je hebt toch nog zeer knappe trainingen afgewerkt,veel succes verder.Je bent goed bezig.

Gepost door: anita | 16-02-09

Mooi de trainingen afgewerk Gert. Die 800m trainingen zijn niet te onderschatten. De conditie is stillaan aan het pieken.

Gepost door: Yves | 17-02-09

ik ga je straks ééns mailen ! Moet nu gaan werken !

Gepost door: coach mario | 18-02-09

knappe trainingen ! goe bezig Gertje ,gelijk je ploegsje :-) ps Spencertje zag weer licht in de Tunnel maar hij heeft pech de topper Cercle -Kv Mechelen is voor ons ;-) hi hi

Gepost door: Katrien | 18-02-09

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag...en met de KV. Wat een mooie week voor jou zeg. Geniet er van.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 19-02-09

ge zijt weer goe bezig hé Gert!
maandag is 't spinning, ik ga normaal gezien! Ze plannen trouwens weeral ne spinningmarathon, de 8e maart. 'k Ga daarvoor wel passen peis ik, als ik tegen dan weer een beetje aan 't lopen ben tenminste (daarmee bedoel ik meer dan 10 km hé ;-)).

Gepost door: Ruthje | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.