08-02-09

Weer een week genoten.

De week zit er weeral op en het lopen is goed geweest. Drie trainingen heb ik afgewerkt.

Dinsdag 11km op de club waarbij 3x2Km aan 4.30min. We waren met een 10-tal masters/seniors. ik moet zeggen dat het niveau echt behoorlijk hoog is. Er was een nieuwe senior van 21 jaar die overkomt van een andere club. Die loopt de 10km ergens in de 32min! Dat manneke loopt vlotjes zeg!

Donderdag besloot ik om alleen te lopen omdat ik de kilometers wat wil opdrijven. 18Km had ik gepland aan een redelijk tempo van 5.15min/km. Helaas, de 18km was er dan wel boon op, de snelheid echter was 4.58min/km. Ik kon me weer niet inhouden de gek die ik ben. Vanaf km 2 dook ik per ongeluk onder 5min, en ik besloot dat dan maar vol te houden zolang het ging, 18Km dus. De hartslagen liggen nog een 10-tal slagen te hoog, naar het einde toe een 15-tal. Maar bon, we komen van 25 te hoog en dus boek ik vooruitgang.

Zaterdagvoormiddag even mijn Keulen schema van Mario er bij gehaald en teruggeteld naar waar ik nu zou zitten met dat schema. 15Km aan 5.45. Deze keer heb ik me echt ingehouden en puur op hartslag gelopen. Die moest en zou onder de 140 blijven, normaal onder de 130. Dat lukte ook met een gemiddelde van 137. Het tempo was dan ook iets lager aan 5.50min.De rest van de dag was gevuld met voetbal! Raf moest om 13u eerst zijn wedstrijd afhaspelen met de scholieren (6-2 gewonnen) en direct daarna heeft hij nog 60 minuten meegedaan met de junioren (3-2 gewonnen). Vermits ik 's morgens had voorspeld dat ik mijn ploegen 3 keer wou zien winnen, moest KV Mechelen het trio rond maken 's avonds in Tubeke. En ja hoor 1-5 en wat ademruimte onderaan. Als het Cercletje van Katrien seffes Charleroi verslaat klimmen we een plaatsje in de rangschikking. Pittig detail: Raf was pas om 4u45 thuisgekomen van hun eigen Chiro aspifuif. Die heeft goed geslapen zaterdagnacht. :)

Vandaag zondag was het dan spinningmarathon in de fitness ten voordele van "Kom op tegen kanker". 3 Uur spinnen na elkaar terwijl het 2 maanden geleden was dat ik nog had gespind, wat zou dat geven? Awel dat geeft dat je na 3 uur serieus stuk zit. Al maar goed dat het 2de uur kalm was want anders zou ik het niet gehaald hebben, zeker niet met "Miss dubbel tempo" Eefje als lesgeefster van het 3de uur. De laatste 10 minuten zat ik echt op mijn tandvlees, maar afgeven, nooit hé. ;)) Ruthje en Koen waren er trouwens ook en zaten naast mij af te zien. ;)

De aankomende week, en normaal gezien gans februari, ga ik een poging wagen om 4 looptrainingen af te werken. De intervallen en het tempoloopje doe ik op de club dinsdag en donderdag. Zaterdag en zondag ga ik dan weer verder op mijn Keulen schema van Mario met dien verstandde dat ik het tempo wat lager leg als ik voel dat ik teveel moet forceren. Als alles volgens plan blijft gaan en ik geen kwetsuren oploop of te vermoeid geraak ga ik dan naar 5 looptrainingen in maart. De Utrecht marathon is dan op Paasmaandag 13 april en zoals gezegd ga ik daar naartoe met de bedoeling om te genieten en is de tijd van ondergeschikt belang. Ik wil zelfs het haasje zijn indien daar vraag naar is en dit vanaf 3u40' of trager. Maar dat zullen we dan binnen een maand of 2 wel invullen.

Groetjes, Gert

19:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

De conditie is toch al terug aan beteren hé! 3u spinnen, vrees dat ik dat zelfs niet zou zien zitten, knap hoor van jullie!!

Gepost door: Wendy | 08-02-09

spinningmarathon je geeft ons wel iets te veel krediet hé Gert, ik heb amper 2uur gespind en Koen maar een uurtje ;-) maar 't was wel plezant!

Gepost door: Ruthje | 08-02-09

hersteld je bent precies weer helemaal de oude aan 't worden ! Goed bezig :-)

Gepost door: Chris | 08-02-09

schema Amai Gert, je bent weer helemaal terug. Straffe trainingen .. succes !!!

Gepost door: Edith | 08-02-09

De conditie is terug tip top in orde zie ik. En de KV doet het inderdaad goed hé.

Gepost door: natalie | 08-02-09

Ja, het gaat tegenwoordig terug voor de wind hé Gert Goed bezig jongen ! Knappe trainingen, en wat een tijden al !! En met de KV ook alles ok !!! Houden zo hé !!!!

Gepost door: Dirk De Groof | 08-02-09

knap zo van zodra ik terug bij de lopenden ben kom ik wel ne keer meelopen op de Krankhoeve. Je conditie zit terug in stijgende lijn; in Utrecht kan je lekker genieten!

Gepost door: geert | 09-02-09

3 uur spinnen, moet je dan na afloop niet naar buiten zwemmen. Hoeveel liters zweet stromen er dan niet.

Gepost door: Marc | 09-02-09

3 uur spinnen. Amai, denk dat ik al mijn spieren zou voelen dan.

Gepost door: Yves | 09-02-09

3 uur ? Amai zeg ! Applaus !!!!

Gepost door: Kaat | 09-02-09

3 u spinnen ......amai mijn benen.
je zal wel klaar geraken !

Gepost door: coach mario | 10-02-09

Terug !! Je bent weer goed op dreef en doet al mooie trainingen aan een zeer goed tempootje,goed bezig.

Gepost door: anita | 11-02-09

Je gat goed richting Utrecht en 3 uur spinning, jeetje!.
Fijn weekend.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 13-02-09

3uur ik sta daar niet van versteld ! jij heb al in de tijd dat ik jou ken redelijk veel stunten verwezenlijkt ! chapeau !

Gepost door: Katrien | 13-02-09

tu quoque Bij jou dus ook niet altjd makkelijk om tijd te maken voor het bloggen. Maar ja, als je 3 u gaat spinnen, dan versta ik wel hoe dat komt. Knap hoor!

Gepost door: Julie | 14-02-09

De commentaren zijn gesloten.