29-01-09

Cavakes

Sinds mijn vorige update ll zondag zijn er 2 trainingen bijgekomen. Deze week heb ik nog steeds maar 3 trainingen gepland. Maar in tegenstelling tot vorige week wou ik de week trainingen wat intensiever maken. Tenslotte is het wel de bedoeling om aan conditieopbouw te doen. De zondag blijft voorbehouden voor een rustige duurloop.

Dinsdag stond er 's avonds voetbal op het programma, KV Mechelen-Kortrijk, en na het werk had ik niet direct tijd om te lopen. Daarom had ik nog eens een middagtraining gepland op het werk. Ik heb dan wel de vrijheid om mijn eigen werkuren te regelen, wat er dus op neerkomt dat ik vroeg begin en relatief laat eindig, maar toch wil ik daar niet van profiteren om bvb anderhalf tot 2 uur te spenderen aan trainen en douchen achteraf. Een dik uur is het absolute maximum. Veel collega's hebben die vrijheid niet en ik wil deze dan ook niet voor de borst stoten. Daarom werd het een kort tempoloopje aan 4.58min/km gemiddeld. Niet echt snel misschien, maar het is daar wel een vrij zwaar en heuvelachtig parcours. Op sommige lange heuvels haal ik de 10km/u echt niet. Het was ook een testje om te kijken hoe mijn hamstrings en pezen zich gedragen tegenwoordig op zulk parcours. En dat was goed. Ik "voelde" ze wel de dag nadien, maar vandaag donderdag was dat al weer voorbij. Gelukkig maar want tegenwoordig ga ik op donderdag, normaal ook dinsdag, meetrainen op de atletiekclub in Bonheiden. Die 2 dagen zijn het dan intervallen, fartlek of tempoduurloopjes. Er waren 3 groepen die stevige intervallen moesten doen. Groep 1 en 2 moesten achtereenvolgens 3 x 800m - 3 x 1km - 3 x 800m - 1 x 600m - 1 x 400m en 2 x 200m. Recup was telkens de halve afstand tussenin. Groep 1 moest 3.20min lopen op de km en groep 2 3.40min. De andere afstanden moesten ongeveer aan hetzelfde km tempo zijn, telkens ietsje sneller. Veels te snel en veel te veel voor mij. Ik kon aan sluiten bij groep 3 van de intervallen. Ons groepje bestond uit 2 jonge meisjes van ik schat een jaar of 14, 1 vrouwelijke en 5 mannelijke masters. Wij moesten de eerste 3 afstanden maar 2 keer doen. 1Km moest aan 3.55min, de 800m aan 3.00min, enzovoort. De eerste 3 vernellingen gingen zeer goed en werden telkens op kop gelopen door de jonge meisjes, en die deden dat prima voor zulke jonge loopsters. De maximum afwijking was 2 seconden te snel op de 2de 800m. Daarna kreeg ik het moeilijker en ik was dan ook geen kandidaat om kop te doen, behalve de 2 200-jes dan. Maar al bij al een prima training. Ik heb alles kunnen volgen, weliswaar door op de tanden te bijten, maar dit is niet abnormaal na bijna 2 maanden geen interval te hebben getraind en de conditie achterstand die ik heb. De groep was uitstekend en trainde prima alles binnen de 2 seconden afwijking. Daarna nog een kleine 2km uitgelopen en dan naar huis.

Et voilà. Morgen weer een leuke sauna want de Runnersworld is er sinds dinsdag. Ik heb hem speciaal bewaard voor morgen. Dat wordt weer zalig genieten van de hitte, het glaasje wijn (of 2) en de Runnersworld. Zaterdag nog een rustdag en zondag plan ik een trage duurloop van maximum anderhalf uur of 15km aan 10km/u.

Volgende week 3 of 4 trainingen. Dat hangt van de vermoeidheid en van de staat van de spiertjes af. Maar wat zeker is, het doet deugd om zo lekker te lopen verder op te bouwen zonder druk die ik mezelf opleg. Binnenkort mag er terug wat prestatiedruk bij. Nu nog even niet.

Tot blogs

23:31 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

waw , al dadelijk lange intervallen . je conditie is toch nog niet zo slecht . knappe training !!

Gepost door: coach mario | 30-01-09

intervallen! Niet alleen lange intervallen maar ook nog snel ook!!

Gepost door: Tiny | 30-01-09

Veel plezier in de sauna, wou ook de runners bijhouden tot het weekend, maar het is mij niet gelukt :-).
Grt

Gepost door: Wendy | 30-01-09

Morgen avond SVZW- KVM... Wie word de winnaar?

Gepost door: natalie | 30-01-09

Sterk bezig Gertje Knappe training hoor. Voor mij nog since fiction !

Gepost door: Dirk De Groof | 31-01-09

interval .....zal je conditie omhoogkrikken.niet te hard
van stapel lopen.uw hartslag niet tot het maximum
laten komen,of in het rood gaan.je kunt wel eens
als je nog fut genoeg hebt bij de laatste oefening het kot eens goed openzretten.dan mag je in het rood gaan.alles zal weer goedkomen gert.juist lijk bij club brugge.

Gepost door: tuyttens gino | 02-02-09

De Gert is er alweer stevig aan het invliegen. Nu de conditie rustig verder uitbouwen. Maar dat komt wel snor.

Gepost door: Yves | 02-02-09

kalmkes aan misschien tot in Utrecht, who knows ...
Goed dat je terug in j loopschoenen geschoten bent!

Gepost door: geert | 03-02-09

Fijn! Ha Gert! Wat fijn om te lezen dat je weer terug in training bent. En hoe!! Geweldig. Hou je gevoel erbij en geniet er van.

Gepost door: Petra | 03-02-09

De commentaren zijn gesloten.