25-01-09

Opbouwen en wat gewijzigde plannen.

Het is hier de laatste tijd heel stilletjes. Dat heeft enerzijds te maken dat er weinig te vertellen valt omdat het lopen nog op een laag pitje staat en anderzijds, wat moet een mens altijd schrijven hé?

Wat het lopen betreft ben ik nog steeds stilletjes aan het opbouwen. Vorige week 2 keer gelopen, deze week 3 keer. Dinsdag deed ik het rustig aan met 13km aan zowat 5.55min/km. Donderdagavond had ik echt geen zin om alleen te lopen. Enkele masters van Bonheiden atletiek die ik al eens tegen kom in de sauna hadden al een paar gezegd dat ik altijd met hen mocht komen meetrainen. Om 19u stond ik dus op de club. Ze gingen op straat lopen, 3 km inlopen, 3km aan 4.30, 1km recup, terug 3km aan 4.30 en 1 km uitlopen. Ik zou wel afhaken als het tempo te hoog lag. Om een lang verhaal kort te maken, het tempo was geen probleem alhoewel ik blij was dat de 2de 3km erop zat. Leuke groep daar en wat is het toch gezellig als je ondertussen kan praten, zelfs onder de versnellingen. Je vergeet dat je moe wordt en trekt je op aan de anderen. Heel de groep is dan ook netjes en zonder problemen samen gebleven. Vanmorgen had ik dan een vetloopje gepland van 12km met als eindbestemming de sauna, alwaar een lekker gratis ontbijt wacht wat inbegrepen is in ons abonnement. Rond 8u20 vertrokken onder een frisse, maar wel stralende zon en zowat 1u en 9 minuten later was ik aan de sauna alwaar Ria 1 minuut vroeger arriveerde met de auto. Conclusie: ik train nog niet fel en zwaar, maar ik geniet er niet minder om. Alleen, die hartslagen zijn nog steeds veel te hoog, gemiddeld tussen de 15 en de 20 slagen. Ik denk niet dat het aan de hartslagmeter ligt want die heb ik ondertussen toch al 2 keer met wat detergent proper gemaakt. En toch heb ik nooit het gevoel dat ik echt moet duwen,  heel bizar. Ofwel heeft die infectie echt zwaar ingehakt op mijn lichaam en is de conditie echt zo slecht, ofwel is er toch iets fout met de hartslagmeter. To be continued.

Ondertussen zit ik op zowat 2.5 maand voor de marathon van Utrecht. Wetende dat ik mezelf nog zowat 4 weken geef om terug op 5 trainingen/week te zitten, dan heb ik het nog niet gehad over kwetsuren en de conditie opbouw, heb ik besloten om Utrecht wel te lopen, maar dan niet met als een doel een pr te lopen. Ik ga dan ook geen speciaal schema volgen waarvan ik weet dat ik me daar dan weer te pletter ga voor trainen om dat toch te halen met het risico om weer kwetsuren op te lopen, ik ken mezelf. Het is moeilijk, maar soms moet een mens al eens slim zijn rekening houden met zijn lichaam en op langere termijn denken.

Denk nu niet dat ik geen doelen meer heb hé! Uiteraard wel. In het najaar zou ik graag die 3u20' breken en tussenin wil ik ook wedstrijdjes lopen, zelfs meer dan ik gewoon ben. De 20km van Brussel, misschien de 10 miles in Antwerpen, en wat kleinere wedstrijden hier in de buurt, of wat verder weg als ik iets leuks zie via onze facebook vrienden. Hoofdoel van dit alles: genieten van het lopen!

groetjes, Gert

22:44 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Zeer verstandige beslissingen !

Gepost door: coach mario | 26-01-09

samen lopen! Het loopt altijd zo heerlijk in een groepje, samen kletsen, samen afzien. Je hartfrequentie komt wel weer op orde!

Gepost door: Tiny | 26-01-09

Utrecht Ik ben vooral blij dat ik je daar eens aan het wek zal kunnen zien. Verstandig hoe je het gaat aanpakken, trouwens.
Voor 3u20 ben je altijd welkom op de Leiemarathon ... dat lukt je zeker wel!
En om zeker te zijn van je hartslagmeter: vervang eens de batterij van je borstriem ...

Gepost door: geert zelf | 26-01-09

"Je kunt het gras niet langer maken door er aan te trekken." Dit is een citaat van Dreamteamtrainer Rob Veer. En gelijk heeft hij. Na zo'n zware infectie heeft het lichaam tijd nodig. Stap voor stap opbouwen en het PR zal er wel uitkomen tussen Deinze en Wevelgem.

Gepost door: harmsie | 26-01-09

blij om te zien dat je weer vertrokken bent !

Gepost door: wim | 26-01-09

Verstandig Gert. En het laatste vind ik het meest belangrijke : "genieten van het lopen".
Na enkele blessures besef je dat dit het voornaamste is.

Gepost door: Yves | 26-01-09

Je bent heel goed bezig, zo rustig terug opbouwen en alles relativeren, zo hoort het! Geniet maar vant lopen!!

Gepost door: Wendy | 26-01-09

Verstandige beslissing Maar ik verwacht niet anders van nen Malinwa supporter hoor !!! Succes met de opbouw, het komt allemaal dik in orde !

Gepost door: Dirk De Groof | 26-01-09

. rustig opbouwen en je komt wel weer terug op je oude niveau. Ik heb dat ook met die hartslag, tijdens het lopen torenhoog en toch niet het gevoel hebben dan ik me aan 't forceren ben...

Gepost door: Chris | 26-01-09

Je bent verstandig genoeg... om de juiste aanpak die het beste is voor je lichaam , ps we hebben je gisteren wel gemist hoor :-(

Gepost door: Katrien | 26-01-09

Inderdaad gewoon een geniet marathon van maken in Apeldoorn en zie hoe het loopt.
Het zal goed komen en in het najaar vol vlammen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-01-09

KVM - KVK Probeer gewoon te genieten van je marathon in Utrecht, Gert.
Die grens van 3u20' kan je in het najaar (Leiemarathon ?) wel doorbreken.

Geniet vanavond ook maar van het knappe voetbalspel van de mannen van Hein Vanhaezebrouck.
Kortrijk is “in forme” voor de moment, en niet vergeten, het is een echte cupploeg.
Zet maar twee mannetjes op Coulibaly :-)
Ik blijf gekluisterd aan mijn radio luisteren, volgende week ben ik “live” in ’t Guldensporenstadion voor de terugmatch.

Veel plezier vanavond !

Gepost door: frank spencer | 27-01-09

Coulibaly Damn, het schiet me juist te binnen dat Coulibaly geschorst is vanavond .
’t maar dat Peter Maes ’t weet, hé, en zijn twee mannetjes dan maar elders zet :-).

Hij zal zijn goals moeten opsparen tot volgende week …

Gepost door: frank spencer | 27-01-09

Hopelijk kan KV Mechelen winnen vanavond.

Gepost door: natalie | 27-01-09

Groot gelijk Dat je niet voor een PR gaat na een kwetsuur. Soms moet je inderdaad enkel proberen om van het lopen te genieten.

Gepost door: Marc | 28-01-09

De commentaren zijn gesloten.