11-01-09

1 Maand later.

Ll vrijdag belde ik het hospitaal met de vraag of ik even de wonde (lees gaatje in mijn buik) kon komen laten zien. Het zag er ons insziens vrij goed uit en we wilden weten hoe het nu verder moest. Een uur later kende ik het verdict al. Het zag er prima uit zei de behandelende arts. Nog even verzorgen en ze dacht dat het binnen een dag of 5 wel zou kunnen dicht zijn. Van haar mocht ik zelfs de dag zelf al terug gaan lopen, als ik maar geen last voelde aan de buikspieren! Dat klonk als muziek in mijn oren. Spijtig genoeg zat ik sinds vrijdag met een serieuze verkoudheid (keel en neus) opgescheept. Tot vandaag heb ik me dan nog kunnen bedwingen, maar vandaag moest ik eruit! Het werden dik 10 trage kilometers (5.45min/km) in een zalig loopweertje maar aan belachelijk hoge hartslagen (148). De ervaren loper weet wat dit betekent, de conditie is serieus naar de maan na 25 dagen zware antibiotica en 1 maand geen seconde sport. Dat is zowat 20 tot 25 tikken hoger dan normaal aan dit tempo! Maar kom, we zijn weer vertrokken en de rest van januari ga ik rustigaan opbouwen. Vanaf februari gaan we dan zien hoe we het gaan aanpakken voor Utrecht. Lopen voor een PR of gewoon starten en genieten en kijken hoever we komen. Positief is zeker dat ik ondanks de feestdagen eigenlijk niet echt ben bijgekomen. Dat is natuurlijk ook het gevolg van het feit dat ik geen alcohol mocht drinken vanwege de pillen. Ik moet zeggen dat ik het er af en toe moeilijk mee had en 1 keer heb ik een klein beetje gezondigd. Namelijk op 1 januari was de familiefeest bij 1 van mijn broers thuis. Hij heeft een zeer goed wijnwinkel en daar drinken we dan ook altijd aangepaste wijnen en bubbels tijdens de feest. Ik moet niet vertellen dat dit altijd af is. Soms trekt hij dan nog een flesje af uit zijn eigen collectie, zo ook dit jaar. Hij haalde een fles 1ere grand cru classé van 1975 boven, een chateau Latour! Zulke klassewijn moest ik geproefd hebben, en dat heb ik dan ook gedaan. Zalige klassewijn!

Et voilà, meer heb ik niet te vertellen. Morgen terug gaan werken Eindelijk terug onder de mensen, ik zie er naar uit.

Tot nog eens, Gert

 

22:41 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Mooi! Goed te lezen dat je op de weg terug bent. Rustig opbouwen en de vorm komt dan weer.

Gepost door: Tiny | 12-01-09

Utrecht da's nog 16 weken ... geen paniek; eerst aan de conditie werken, en binnen 4 maand heb je een beter beeld van wat je doelstelling kan zijn. In elk geval, 't is goed dat je terug de baan op kan!!

Gepost door: geert zelf | 12-01-09

Utrecht Eindelijk terug onder de mensen. Dit is inderdaad wat telt. Utrecht is nog veraf. Met een voorzichtige opbouw zal dat hart al gauw een paar tikken trager slaan.

Gepost door: harmsie | 12-01-09

welcome back ! blij te horen dat je weer op pad bent.

Gepost door: wim | 12-01-09

ahaaa Dat is goed nieuws zeg. Moet jou een goed gevoel geven terug te kunnen lopen. En nu voorzichtig opbouwen naar Utrecht toe. Dit komt vast en zeker goed. Succes met de voorbereidingen.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 12-01-09

Goed nieuws!! Een ervaren loper als jij weet wel dat dat geen probleem is en je snel terug in vorm zult zijn!

Gepost door: Wendy | 12-01-09

Goed nieuws Gert en de conditie is zo weer terug.
Veel sucses alvast.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-01-09

Goed nieuws dat terug kon starten, nu idd rustig opbouwen en binnen een maand zijn die hartslagen weer normaal...

Gepost door: Stofke | 12-01-09

Oef !! Leuk dat je terug mag beginnen met lopen,normaal dat de conditie weg is maar zal snel weer terug komen.Hoge hartslag is normaal gewoon blijven doordoen en komt weer goed.Het goede nieuws is dat je weer mag lopen.

Gepost door: anita | 12-01-09

leuk Ben heel blij voor jou dat hier eindelijk weer wat loopnieuws te lezen valt en dat je aan de beterhand bent. Hopelijk viel de eerste werkdag ook goed mee. Voorzichtig blijven he Gert!

Gepost door: Julie | 12-01-09

Schitterend nieuws .. je bent terug aan het lopen. Toch voorzichtig zijn en rustig opbouwen. Succes alvast !!!

Gepost door: Edith | 12-01-09

jihaaaaaaaaaaaa !! gelijk we zeggen :-) welkom in runnersworld (de echte) ;-) voorzichtig opbouwen ps veel succes zondag met je ploegsje hi hi ;-)

Gepost door: Katrien | 12-01-09

Prachtig ! Da's pas goed nieuws ! En zo slecht heb jij dat toch niet gedaan voor die eerste kilometers zenne, bij mij ging het véél trager :-). Maar zelfs dat kon me niet deren. Liever traag lopen dan niet lopen ;-)

Gepost door: Chris | 12-01-09

Goed dat je eindelijk weer terug kan lopen, nu rustig opbouwen. Je zal versteld staan hoe snel dat kan gaan.

Gepost door: Marc | 12-01-09

Goed dat je terug onder de lopende mensen bent. Ria zal waarschijnlijk kontent zijn dat je terug mag gaan lopen ;-) Veel loopplezier !

Gepost door: Philippe | 13-01-09

Goed te horen dat je terug vertrokken bent Nu hoop ik enkel voor jou dat je inderdaad RUSTIG zal beginnen opbouwen... Is niet gemakkelijk voor u denk ik (als ik zo wat door uw blogjes blader...) en pietzak. Zone klassewijn ... Lekker hé !!!! Puur Genot !

Gepost door: Dirk De Groof | 13-01-09

Proficiat Met de 2-1 overwinning... Ik heb nog geen beelden gezien want zat op een receptie maar de verdiende winnaar gaat door zullen we maar zeggen... ;-)

Gepost door: Steve | 14-01-09

Pittig! Jeetje, heftig Gert, je hebt aardig wat meegemaakt. Heel fijn dat je nu weer naar buiten mag. Je zult zien dat als je het kalm aan weer op pakt, dat je hartslag èn je tempo weer snel op het 'oude' niveau zitten. Succes.

Gepost door: Petra | 14-01-09

aha , .......de gert is terug bezig ! Te hoge hartslag ? Die is bij jou op een paar weken weer normaal . Kriebeld het niet om toch eventueel iemand te hazen op de marathon in rotterdam ? Na een paar duurloopjes kan jij dat al . :-)

Gepost door: coach mario | 15-01-09

Weer gestart. Goed om dat te lezen. Die conditie gaat er snel terug zijn. Daar ben ik zeker van.

Gepost door: Yves | 15-01-09

Het jaartje is voor u met narigheid begonnen . Maar je kan het nu ook zo bekijken , dat je er voor de rest van het jaar vanaf bent . Dus dit jaar wordt vast en zeker een jaar om nooit te vergeten ! laat vooral je kop niet zot maken door mijn ventje . Hij zou je nu al graag in het voorjaar aan een marathon laten deelnemen . Maar hij is wel vol lof over u ! Da's er ook ene die mij gaat kloppen , zegt hij soms ! Veel succes ermee . Ik duim voor je ! :-) sssssssssttt he !

Gepost door: peggy | 18-01-09

De commentaren zijn gesloten.