30-12-08

Update en overzicht 2008.

De eerste paar feestdagen zijn achter de rug en ondanks mijn zwakke fysieke toestand waren ze zeer leuk. Op 24/12 was er een klein feestje samen met de kinderen en hun liefkes. Mijn dochter Katrien had haar blok onderbroken en was samen met haar liefke (ook in den blok) afgekomen. Ook mijn oudste zoon Jef was er samen met zijn vriendin met wie hij al zowat 2 jaar samenwoont. De menu hadden we eenvoudig gehouden omdat er nog feesten volgen. Broccoli soep, lamskotteletjes met gestoofd witloof en kroketten en lekkere pannekoeken als dessert. Leuk om nog eens met z'n allen rond de tafel te zitten. :)

Zaterdag 27/12 werd er gevierd met onze beste vrienden, vrienden waarmee wij als gezin al meer dan 20 jaar na elkaar mee op zomervakantie gaan, om de tussendoorvakanties dan nog even te vergeten. Ook zij hebben 3 kinderen en het klikt gewoon tussen ons. Na een lekkere scampisoep en een overheerlijke gourmet volgde nog de traditionele ijstaart. Eenvoudig, maar allemaal zeer lekker. Tussendoor en nadien hebben wij ons met z'n allen een breuk gelachen met het spelen van gezelschap spelletjes en dit tot...2uur 's nachts. Superdagje!! Alhoewel, eerder op de dag was er een raar telefoontje geweest...

Toen onze kameraden juist waren toegekomen kreeg ik telefoon van het ziekenhuis. Ik moest direct overschakelen op andere en zwaardere antibiotica omdat de bacterie in mijn buik resistent was tegen de pillen die ik nam. Dat verklaarde natuurlijk direct waarom mijn buik 14 dagen na de operatie en 10 dagen pillen, nog steeds zwaar etterde. Ik bespaar jullie de dagelijkse zorgen die ik moet ondergaan. Maar het goede nieuws is, deze antibiotica werkt wel! :) 2 Dagen nadien zagen we al het verschil bij de wondzorg. Bij de controle vandaag in het ziekenhuis kreeg ik dan ook het goede nieuws dat het buisje eindelijk uit mijn buik mag. Er wordt dan nog wel wat anders ingepropt (een wiek) de eerste paar dagen, maar het herstel heeft zich dan toch eindelijk ingezet. Spijtig genoeg moet ik vanaf vandaag nog 10 dagen die pillen pakken, en ik moet verdomme nog 1 week thuisblijven van het werk en mag pas terug gaan op 12/01! Ik loop hier nu al de muren op! Maar ik zal het nodig hebben want ik ben precies al mijn kracht uit mijn lichaam verloren. De operatie en vooral de ontsteking nadien heeft echt op me ingehakt.Voilà, dat weten jullie ook weeral.

Hoe was 2008? Wel, eigenlijk heb ik een zeer mixed gevoel. Bij mij staat alles in het teken van de marathon. Andere wedstrijden heb ik dan ook amper of niet gelopen. Ik deed in Maart een 10km in Sluis, in mei de 20km van Brussel en ergens een 15km als training in Haacht in de zomer en dat was het als ik me niet vergis. Ik had er dan wel 3 gepland deze maand, maar daar stak de buik een stokje voor. Later misschien. Ik onthoud eigenlijk vooral 3 zaken van het afgelopen jaar.

  1. Mijn eigen marathons zijn deels de mist ingegaan omwille van extreme weeromstandigheden. Visé (3u27'17") extreme hitte met temperaturen rond de 30 graden. Keulen (3u22'25" pr) en temperaturen rond de 10 graden met veel wind en regen. Keulen was wel zeer gezellig omwille van het leuke gezelschap.
  2. Het haaswerk voor Edith in Antwerpen en voor Yves in Eindhoven. Beide gaven me minstens evenveel voldoening dan mijn eigen marathons. Als ik terug in conditie ben ga ik dat zeker nog doen als er behoefte aan is. Eindhoven was ook een zeer gezellige bedoening. Beide marathons hadden het prachtige weer dat ik niet had voor mijn marathons.
  3. Kwetsuren. Ik heb dit jaar regelmatig gesukkeld met kwetsuurtjes, kleine en minder kleine. Ik hoop dat ik daar in 2009 van gespaard kan blijven. Spijtig genoeg is dit winterseizoen ook weeral om zeep omwille van de problemen waar ik nu mee sukkel.

Daarbuiten bewaar ik ook supergoede herinneringen aan de weblogloop in Mol, dank je Mario!

Vooruitblikken naar 2009 durf ik op dit moment nog niet zo goed. Ik mag pas voorzichtig aan lopen beginnen denken midden januari en dan nog langzaamaan. Ik schrijf de marathon van Utrecht, waar ik al ben ingeschreven, nog niet af. Maar ik betwijfel zeer dat ik na meer dan 1 maand inactiviteit gevolgd door een langzame conditieopbouw daar nog iets kan gaan uitrichten. Zoals ik al zei, dat zien we wel als ik 2 of 3 maanden verder ben. Maar ach, daarna komen er nog wedstrijden genoeg om me uit te leven. :)

Iedereen prettige eindejaarsfeesten gewenst en ik wens iedereen een prima gezondheid en alle geluk toe voor 2009.

Gert

23:53 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

Commentaren

Wat een jaar met ups en downs! We proberen de ups te onthouden en beginnen met frisse moed aan 2009. De beste wensen voor jou, Ria en de "kindjes".

Gepost door: Homer | 31-12-08

Gezondheid! Snel beteren en dan voor 2009 een jaar met een goeie gezondheid en zonder blessures gewenst.

Gepost door: Tiny | 31-12-08

feesten Een minder goede afsluiter van het oude jaar, dus begin het nieuwe jaar met goede moed.
Toch een mooi jaaroverzicht.
De allerbeste wensen voor jullie !! Geniet van de jaarwisseling.

Gepost door: Edith | 31-12-08

Een gezond en blessurevrij 2009 gewenst !

Gepost door: Stofke | 31-12-08

2009 Wat kan ik je beter wensen dan een blessurevrij 2009. Dat zou al een mooie opsteker zijn hé. Gelukkig nieuwjaar.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 31-12-08

2008 Dat was een serieus jaareinde in mineur.
We duimen dat je tijdig in form geraakt voor Utrecht.
En dat K.V. Mechelen (en Kortrijk) de degradatie ontlopen !
Prettige feestdagen !

Gepost door: frank spencer | 31-12-08

Minder blessure's in het nieuwe jaar!.
Veel loop plezier in 2009.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 31-12-08

gezond 2009 ik zie dat het al veel beter gaat gert.mooi zo.
doe maar rustig aan.als ik jou was zou ik een
marathon plannen in het najaar.eindhoven misschien?als je u goed voorbereid en je blijft
gespaard van alle ellende ga je knallen .dat weet
ik zeker.ikzelf ga ook terug naar eindhoven.ik ga
proberen onder de 3u te finishen.nog een prettig
eindejaar!!!

Gepost door: tuyttens gino | 31-12-08

Gert laat 2009 Een gezond,sportief,blessurevrij jaar worden,met regelmatig eens een PR natuurlijk!
Patrick en Myriam

Gepost door: Patrick | 31-12-08

ups en downs... horen nu eenmaal bij het leven , maar bij de ups was het dan wel dik in orde hé !! het allerbeste voor jou en je familie ! en voor je ploegsje :-)

Gepost door: Katrien en Christ | 31-12-08

Herstel Het herstel heeft zich ingezet, schrijf je. Het kan dus alleen maar beter gaan. Het allerbeste voor 2009!!

Gepost door: harmsie | 01-01-09

Nieuw jaar! Het nieuwe jaar is begonnen, zo ook jouw herstel! Een mooi jaar gewenst Gert. Voor jou, je vrouw en jullie kinderen. Maak er één groot hoogtepunt van, met veel positiviteit en enthousiasme. Feliz navidad!

Gepost door: Petra | 01-01-09

Een zorgeloos 2009 gewenst met bovendien veel sportieve prestaties! Sorry, maar de 13e ga je nog eens het verschil zien tussen de supperpaarsen en den overschot in België. ;-) Als mijn schoonbroer nog aan tickets geraakt( hij woont vlak aan het stadion maar is geen voetbalsupporter, kom ik wel kijken. De bedoeling is eigenlijk om de competitiewedstrijd mee te maken. Anyway, van mij mag de KV in 1e blijven, samen met GBA. Ofwel nen eindronde spelen met Antwerp, Sint-Truiden en bon, Tubize. En dan den eindronde winnen... Soit, als ik op de KV geraak tegen Anderlecht (tzal dan in KV vak zijn)dan spreken we af om een pintje te drinken tijdens de rust of erna. Blij je te leren kennen in 2008 tijdens de blogloop in Mol. grtz

Gepost door: Steve | 01-01-09

Wensen De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Binnen een paar weken op 't gemakske herbeginnen en wie weet....

Gepost door: Spencerwoman | 01-01-09

2009 Ik wens je een aangenaam, gezond en sportief 2009 toe!

Gepost door: Koen | 01-01-09

Beste wensen voor een voorspoedig, gezond en sportief 2009

Gepost door: Marc | 01-01-09

je hebt een mooi jaar achter de rug ! Natuurlijk goede en minder goede momenten .
Ik wens jou en je hele familie een nog beter 2009 . En in utrecht zal je zeker staan ! Ik zal duimen !!

Gepost door: coach mario | 02-01-09

We wensen je een gezond en blessurevrij 2009. En dan volgen de prachtprestaties vanzelf, de beste wensen voor de ganse familie.

Gepost door: Philippe | 02-01-09

Veel succes in 2009 en vooral geen blessures.

Gepost door: Herman | 02-01-09

Vergeet maar snel 2008,en denk vooral aan de mooie momenten die moeten komen en op loopgebied zal je er snel weer staan als je genezen bent,veel beterschap.

Gepost door: anita | 02-01-09

gelukkig ben je weer aan de beterhand! nog een kleine 2 weekjes en dan kan je de draad weer oppikken hé. M'n beste wensen ook voor 2009!!

Gepost door: Ruthje | 03-01-09

HAPPY 2009 Een gelukkig en gezond 2009. Veel mooie momenten met je familie, KV Mechelen en het lopen toegewenst !

Gepost door: wim | 05-01-09

Beste wensen voor 2009 !!

Gepost door: Bjorn Paree | 05-01-09

Hoe gaat het nu met jou Gert?

De ALLERbeste wensen!
Groetjes
Tinne

Gepost door: Tinne | 06-01-09

Beste wensen voor 2009 Gert. Blij te zien dat het herstel nu eindelijk begonnen is. Dat komt binnenkort zeker goed. Nogmaals dank voor het haaswerk vorig jaar.

Gepost door: Yves | 06-01-09

nog 2 keer slapen hé Gert En dan kunnen jullie, jullie volledig concentreren op de competitie. :-) Als Anderlecht nu verliest, sluit ik mijn blog voor een halfjaar zenne. ;-)

Grtz
Geniet van de wedstrijd en dat de beste moge winnen! Hoop dat je mooie voetbal te zien krijgt.

Gepost door: Steve | 11-01-09

De commentaren zijn gesloten.