25-12-08

Ik leef nog hoor.

Vooreerst wil ik me bij iedereen excuseren voor mjn afwezigheid de laatste paar weken op zowat alle blogjes en ook op facebook ben zelden komen piepen. Ook dit blogje kreeg al 2 weken geen update meer. Maar bon, ik had er dan ook een aanvaardbare uitleg. Er zijn namelijk verwikkelingen opgetreden na mijn operatie.

Vorige week woensdag werd ik ontslagen uit het ziekenhuis en op dat moment voelde ik me wel ok. Ik had dan nog wel een lamel uit mijn buik steken zodat het wondvocht langs daar uit de buik kon, maar voor de rest was de pijn al goed verminderd. Ook donderdag was alles nog ok. Vrijdag echter begon de miserie. Dezelfde darmklachten als voor de operatie begonnen zich te manifesteren en het wondvocht begon er troubel uit te zien en dat begon ook te "ruiken". Zondag was ik even slecht als voor de operatie en het wondvocht stonk nu echt als de pest. Slapen kon ik al lang niet meer (rug -en buikpijn) en ik het enige wat ik deed was nog vermageren. De dokter van wacht gebeld en die schreef onmiddellijk zware antibiotica voor en pijnstillers om te proberen me een deftige nacht te bezorgen. Maandag naar de kliniek gebeld en ik moest direct langskomen. Alles moest ik weer ondergaan, bloed prikken, echografie (zinloos want ze konden niet aan mijn buik komen van de pijn) en tenslotte een scan. Diagnose na 6u spoed: er had zich een collectie gevormd op de plaats van de ingreep. Dat is vrij gevaarlijk als dit uitgroeid tot een abces bvb. De dokter van wacht had zeer goed gehandeld om mij direct zware antibiotica voor te schrijven. Dat en het feit dat Ria, mijn vrouw, verpleegster is en zodoende de wondverzorging kan doen en ook omdat ik maar 5 minuutjes van de kliniek woon, maakte dat de chirurg me de keuze liet om opgenomen te worden of naar huis wou gaan en regelmatig op controle moest komen. Met de Kerstdagen wil ik thuis zijn natuurlijk!

Gisteren voormiddag op controle geweest en ik kon toen al voelen dat het gunstig aan het evolueren is. De buik ettert nog steeds, maar de overblijvende pijnplek in de buik wordt steeds kleiner en kleiner. Nog 10 dagen die zware pillen slikken en 2 maal per dag wordt de wonde verzorgd. Als er zich geen complicaties meer aandienen zou het ergste leed dan wel geleden moeten zijn. Ik hoop het zeer want ik ben het zetelzitten en de pijn echt wel kotsbeu.

Lopen? Daar heb ik echt waar de laatste 2 weken nog geen seconde mee in mjn hoofd gezeten en nog niet. Eerst terug helemaal herstellen en daarna zien we wel.

Ook vanuit Bonheiden iedereen prettige feestdagen toegewenst!

Gert

 

11:33 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

amai Gert, 't zit je echt niet mee. Kan me goed voorstellen dat lopen en computeren effe niet je prioriteiten zijn momenteel. Laat je maar supergoed verzorgen door je vrouw en kids, hou het heel rustig en zie dat je hier 100% van herstelt hé alvorens weer zotte kuren uit te halen. Hopelijk kan je toch een beetje genieten van de feestdagen. Ik wens je alvast een supergezond 2009 toe!! Toi toi toi!!

Gepost door: Ruthje | 25-12-08

Oei Gert, je zit duidelijk in een sukkelstraatje. Hopelijk gaat het nu dan toch de goede weg op. Gelukkig dat Ria voor de verzorging kan instaan zodat je toch nog de kerstsfeer wat kan opsnuiven.
Beterschap Gert!

Gepost door: Homer | 25-12-08

Ai..! Je conditie zal er serieus mee geleden hebben maar da´s van secundair belang. Eerst beter orden en dan terug op het looppad! Snel beterschap gewenst!!

Gepost door: Tiny | 25-12-08

Prettige Feestdagen en we zijn wel reuze blij dat je er weer bovenop bent ! en btw ! Christ vraagt of je geen pijn meer hebt in je buikje om te lachen met zijn ploegje :-)

Gepost door: Katrien | 26-12-08

beterschap ......gewenst man.dank je wel voor uw bezoekje
op mijn blog.het is niet plezant he om zulke
toeren mee te maken.en dan nog juist voor de
feestdagen.je zult er wel snel doorkomen.en is
uw voorjaar misschien naar de kloten, zit er niet
mee in het najaar zal des te beter zijn.tvoornaamste is dat je goed herstelt.je kunt
nog lang lopen!ben verheugd en ik wens je van harte welkomù in jan breydel op 17januari.we gaan
er samen met kvm een mooie pot voetbal van maken.
ik wens je een fantastisch gezond super 2009 toe
voor u en gans je gezin.en dat de malinois in de
hoogste afdeling mag blijven.

Gepost door: tuyttens gino | 26-12-08

Miserie Amai...jij hebt je deel al gehad zeg. Eerst volledig herstellen en dan pas denken aan lopen hé. Ik wens je een vlug herstel toe. Voor 2009 wens ik je een mooie conditie opbouw toe en dan komen de resultaten wel. Succes.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 26-12-08

Spoedig herstel Gert en een gezond en blessurevrij 2009 gewenst !!!

Gepost door: Stofke | 26-12-08

op naar een beter en gezonder 2009 zou ik zo zeggen !!
Wij wensen jullie het allerbeste toe, veel gelukkige momenten en een goede gezondheid !
Wim en co

Gepost door: wim | 26-12-08

beterschap Voor jou ook veel beterschap .. na 5 filmen op 1 dag ben je het tv-kijken ook wel beu .. nu eerst goed uitrusten.
Geniet toch een beetje van de feestdagen.

Gepost door: Edith | 26-12-08

Gho... je kan een en ander meemaken he Gert!
Verdorie toch...wat een pech allemaal.
We bekijken het positief...Vanaf nu gaat alles beteren! Verzorg je goed, laat je goed verzorgen ;-)
Veel beterschap!
Hopelijk heb je toch nog iets aan de feestdagen en voor 2009 de ALLERallerALLERbeste wensen!!!

Liefs
Tinne

Gepost door: INvormTinneke | 26-12-08

wow Wow Gert... kijk ik even een tweetal weken geen blogjes meer na, en wat blijkt? Kom jij dat allemaal tegen? Da's niet niets.... gelukkig ben je thuis precies in goeie handen! Ik wens je dan ook een heel spoedig herstel en hopelijk kan je toch een beetje van de feestdagen genieten! Sterkte Gert en koppie op! 2009 zal alvast beter zijn!

Gepost door: Julie | 26-12-08

Beterschap Gelukkig gaat het nu al wat beter,amai zijn me dat vreselijke dingen.Hopelijk ben je er snel weer vanaf,gelukkig word je goed verzorgd thuis.Hou je goed.

Gepost door: anita | 27-12-08

pech wat een pech heb je toch gehad. Hopelijk gaat het je beter in het nieuwe jaar ! Toch nog leuke feestdagen gewenst voor jou en je gezin Gert.

Gepost door: Chris | 27-12-08

Fijne feestdagen en een spoedig herstel gewenst. Lekker herstellen en in 2009 mag je weer gaan.

Gepost door: Bjorn | 28-12-08

Oei, dat is inderdaad niet prettig om de feestdagen zo te moeten doorbrengen. Laat je maar goed in de watten leggen door Ria.
Veel beterschap en het allerbeste voor 2009 !!!

Gepost door: Philippe | 30-12-08

NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN Gert, verdorie, dat was geen goed einde jaar hé !, maar niet getreurd, we zijn zo goed als in het nieuwe jaar. Laat u nog goed verzorgen, dat je snel terug te been bent, en dat je uit volle borst de Malinwa kunt gaan aanmoedigen ! IK WENS JE HET ALLERBESTE VOOR 2009 !

Gepost door: Dirk De Groof | 30-12-08

De commentaren zijn gesloten.