07-12-08

Veel minder vollenbak.

Ik had het al aangegeven in de vorige post dat ik mijn twijfels had bij de zaterdag training. Ik voelde dat ik tegen mijn grens aanzat en dat ik vermoeid aan het worden was. Zoals gewoonlijk had ik mezelf vrij goed, zeg maar perfect, ingeschat. Vrijdag had ik nog mijn klassieke rustdag, maar zaterdag moest ik aan de bak met 2 reeksen van 1k-2k-3k aan 3.55. Ik was nog aan het twijfelen om de zaterdag en de zondag training, 10km loslopen, om te wisselen omdat ik me al op voorhand vermoeid voelde. Had ik het maar gedaan. Na de 2km loslopen de eerste km versnellen. Met heel veel moeite en sterk verkrampt kwam ik uit op 3'58". Bij aanvang van de 2de versnelling die 2km lang moest zijn, zat ik plots in een hagelbui, wind op kop. Ongeveer 800m heb ik het tempo volgehouden en dan brak de elastiek. De rest van de "versnelling" werd afgewerkt ergens rond de 5', totaal 4'29". Even gerecupereerd maar ik had toen al uitgemaakt dat dit niet echt veel zin had. De 3km heb ik dan naar goed vermogen afgewerkt, 4'21", maar ik had de weg naar huis al ingezet. Na ongeveer 9.5km en halverwege de training was ik thuis en ben dan ook gestopt. Ik was bekaf! Even gedoucht, even op mijn bed gelegen en ben dan vertrokken naar Charleroi voor de wedstrijd van KV Mechelen. KV eindelijk nog eens, en dik verdiend, gewonnen.

Vandaag wordt er NIET gelopen en morgen geen spinning. Als ik me goed voel begin ik er terug dinsdag aan, maar dan zeer waarschijnlijk niet met een intervaltraining, wel met een lichte duurloop. Volgende week plan ik dus een recuperatieweek.

Zo, er is geen paniek hoor bij mij. De combinatie van weinig slaap en behoorlijk zwaar trainen de laatste paar weken maakt dat mijn lichaam wat vermoeid is. Ik vind dit niet abnormaal en het is aan mij om dan even gas terug te nemen en naar mijn lichaam te luisteren, wat ik dan ook doe. Af en toe word ik al eens geconfronteerd met het feit dat ik geen jong ventje van 30 meer ben hé. ;)

greetz, Gert

14:28 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

5x per week looptraining kruipt soms in je kleren en dat gecombineerd met je zware job...goed dat je zelf tijdig gas terugneemt Gert! Moeste donderdag geen zin hebben om te lopen, 'k ga dan spinnen!

Gepost door: Ruthje | 07-12-08

Inderdaad, ken jezelf! Je zal er vlug terug 100% staan!
Grt

Gepost door: Wendy | 07-12-08

luisteren! Lijven geven meestal redelijk aan wat ze willen alleen zijn wij vaak slechte verstaanders of luisteraars! Of heet dat eigenwijs;-)

Gepost door: Tiny | 07-12-08

Gelijk neen groot gelijk ! als de "corpore" niet funcioneert naar de "Mens sana" is het wat terug schroeven agcq8

Gepost door: Katrien | 07-12-08

focus je bij de versnellingen van die afstanden niet altijd op de max. snelheid , maar op de training zelf . Er staat 3.55 min/km , iets wat jij in optimale omstandigheden zou halen . Dus met een volledig afgewerkt schema en in je goede dag . Dus een iets mindere periode door de drukte op je werk geven dan wel aan dat je andere snelheden hanteerd . Dus loop ze dan bv. ietske trager ( 5 sec. doen al wonderen ) en je hebt dezelfde training achter de rug , dus de opbouw gaat gewoon verder . Dus laat je niet ontmoedigen door niet gehaalde snelheden . Een extra rustdagje doet ook wonderen !
je bent en blijft een beetje een perfectionist . En die hebben het dadelijk moeilijk bij de minste afwijking van het schema . Dat zijn de personen die de meeste vorderingen maken . Maar ook die bij de minste afwijking zich slecht voelen . je doet het zeer prima en bent een voorbeeld voor vele lopers . Doe gewoon zo verder !! Ik kom mischien ook naar leuven op 28 dec. Daar gaan we samen voor de 40 min en eronder !

Gepost door: coach mario | 07-12-08

luisteren naar je lichaam (en naar de coach) luisteren !!! Een extra rustdag kan geen kwaad .. Ik sta versteld van die snelheden die jullie maken. Dat haal ik nog niet eens met de fiets !!!

Gepost door: Edith | 07-12-08

http://anita-delvael.skynetblogs.be/ Als je een paar rustdagen neemt ben je snel weer opgeknapt,je lichaam vraagt misschien om rust.

Gepost door: anita | 08-12-08

Effe wat rustiger kan zeker geen kwaad. Ik heb de training zaterdag ook gestaakt.
Wat extra rust en volgend weekend geef je terug gas zoals voordien !

Gepost door: Philippe | 08-12-08

geen 30 en dan moet je woensdag nog staan shaken op dEUS ;-)

Gepost door: Chris | 08-12-08

Knap zo Gert... dat je luistert naar je lichaam. En toppers zoals jullie, kunnen gerust een weekje minder hard trainen om daarna gewoonweg hun schema terug op te pakken.

Gepost door: Dirk De Groof | 08-12-08

Take it easy Verstandige beslissing.
Eventjes wat gas terugnemen gaat je deugd doen.

Gepost door: frank spencer | 08-12-08

Op tijd eens rusten he Gert!!

Gepost door: Homer | 08-12-08

Verstandig om naar je lichaam te luisteren Gert. Beetje uitblazen en dan weer vlammen.

Gepost door: yves | 09-12-08

MOOIE... ...trainingen. Goed luisteren naar de coach zou ik zo zeggen. Als je vermoeid bent is even gas terug nemen geen slecht idee.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 09-12-08

luisteren .... naar je lichaam.dat moet je doen gert.heb
dat ook al gedaan.gaan trainen en toch moe zijn
van de vorige trainingen.dat is niet goed.ikzelf
ben grondwerker van beroep,en moet op sommige dagen ook heel hard op mijn tanden bijten.maar
soms werkt dat bij mij omgekeerd.na het hard labeur ne duurloop en alles valt van mij af.toffe
blog man.en kzie dat je kvm supporter bent.ik ben
ook keihard voetbalsupporter maar dan wel van de
mooiste club van belgie club brugge!!!
ps zie wel graag bjorn vlemincks spelen,met deze
kun je naar de oorlog gaan.

Gepost door: tuyttens gino | 09-12-08

druk leven Als je echt voor een tijd gaat moet je er serieus veel tijd en energie insteken. Ik probeer dit nog 1 x te doen volgend jaar en na de nacht loop ik alleen nog maar marathons voor het plezier. Ik heb nu een 4 tal weken zeer weinig gelopen en dit heeft me deugd gedaan. Nu beginnen we er langzaam weer aan om dan volgend jaar eens met een schema ( aangepast aan mijn mogelijkheden ) te lopen.

Gepost door: wim | 12-12-08

De commentaren zijn gesloten.