23-11-08

Wat een prachtig zicht buiten!

Het is hier iets na de middag beginnen sneeuwen en ondertussen is dit toch al een uur of 3 bezig en ziet hier alles spierwit buiten. Wat een prachtig zicht en wat een geluk dat ik mijn training vandaag al had afgewerkt. Alleen, ik durf er niet echt meer door met de auto want het is echt gevaarlijk op de straat en ik heb nog geen winterbanden, volgende zaterdag pas, en we zouden nog weg moeten vannavond. Het is Christus Koning met de kampdia's van het voorbije chirobivak en de dochter moet nog naar de trein want ze gaat nog naar Roisin Murphy in Vorst. Hmmm, dan toch maar er door gaan zeker en dan maar heel voorzichtig zijn.

Gisteren stond er een zware training op het programma, 1km-2km-1km en dat 2 keer aan 3'55".  Tijdens het inlopen kwam ik een wandelaar met hond tegen en die riep me nog toe dat het toch geen weer was om te lopen? Maar allé mijnheer, wat zeg jij nu, prima weertje en mijn duim de lucht in. Tot ik naast de dijle uitkwam en de (weer) hel boven mijn hoofd losbarstte. Met de sneeuw en de felle wind in het gezicht en daarbij de koude, daartegen opboksen is echt niet doenbaar. Ik was dan wel vertrokken met 4 lagen boven elkaar, muts en handschoenen, maar in het aangezicht was het echt superkoud. Het resultaat viel al bij viel het nog mee. De eerste 1km ben ik gewoon moeten terugdraaien omdat ik bijna misselijk werd van de koude in mijn gezicht. Die versnelling was dan ook een maat voor niets. Ook de volgende 2km was het boksen tegen wind en koude. Daarna was de wind wat gaan liggen en had ik die sowieso schuin in de rug en kwam de zon er terug door. De volgende versnellingen kwamen dan ook beter in de buurt van het voorgeschreven tempo. De laatste 1000m ging weer tegen de wind in.

training 20-11

Vandaag dan 12km aan 5min. Dat ging wel netjes. Btw, die verdomde hartslagmeter krijg ik maar niet proper hé. Telkens duurt het zowat 2km vooralleer deze normaal begint te meten.

training 22-11

Dat was het. ;))

17:22 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

ik heb twee dagen achtereen in rustig droog weer gelopen, vroeg vertrekken is de boodschap. Maar de koude lucht is wel pijnlijk voor het gezicht en de keel (ijskoude lucht inademen). Toch twee knappe trainingen Gert!! wees voorzichtig vanavond!!

Gepost door: Ruthje | 23-11-08

hopelijk zijn jullie er zonder brokken geraakt, en lopen met dit weer is geen pretje, ik ben als 'watje' mooi binnen gebleven :)

Gepost door: jogginggirl | 23-11-08

't Is inderdaad heel mooi, zelfs om in te lopen. Alleen is het inderdaad jammer dat het zo gevaarlijk wordt met de auto. En die trainingen zien er toch heel knap uit.

Gepost door: Luc | 23-11-08

Gisteren ook midden in een sneeuwbui terechtgekomen, gelukkig moest ik geen versnellingen doen, ik heb nog gedacht "ocharme diegene die versnellingen moeten doen", en dat was jij dus :-D. Maar kom weer een ervaring rijker, en je hebt je goed geweerd! Wees toch ma voorzichtig met de auto brrr, ik ben er gene held in.

Gepost door: Wendy | 23-11-08

Terug 2 mooie trainingen afgewerkt, je bent de braafste leerling uit de klas van coach Mario !

Gepost door: philippe | 24-11-08

Je hebt weer 2 prachtige trainingen acher de rug , ondanks de slechte omstandigheden . Het zijn de echte die je nu buiten aantreft in looppak. Hier was het zaterdag en zondag morgen telkens schitterend weer om in te lopen . En nu op mijn rustdag , weer een mooi weertje . De goesting op te gaan lopen is groot . Maar we houden ons op schema he

Gepost door: coach mario | 24-11-08

goe zot ;-) ik was content dat ik de straat nog niet op moest gisteren ;-)
Is je dochter uiteindelijk naar Roisin geraakt ? Collega's van mij zijn er niet geraakt wegens het slechte weer :-/

Gepost door: Chris | 24-11-08

weer of geen weer? Dat noemen ze afharden, dan ben je het al wat gewoon wanneer straks de echte winter begint.

Gepost door: Marc | 25-11-08

Weeral 2 stevige trainingen. Weer nen schonen fond aan het leggen voor het voorjaar.

Gepost door: yves | 25-11-08

erg mooi Gert Dit zijn de trainingen die opbrengen en de beste dingen bij ons bovenhalen,wat dan ook nodig is op zulke momenten,ik geniet er zelfs van,maar je kan je training soms niet afmaken zoals je wenst!
Je bent inderdaad wel een schoolvoorbeeld voor de twijfelaars onder ons,wat ik terzijde ook spijtig genoeg opmerk,ik ben vandaag minstens 5 atleten tegen gekomen,waarvan 3 zonder reflectoren of hesje en vooral in donkere kleuren,mensen toch,ik loop nu met een hesje twee bijkomende reflectoren aan de enkels en een KOPLAMP op mijn pet,niet mooi,doch erg zichtbaar!!!Liever een beetje gek,dan dood ,nietwaar!
groetjes Patrick

Gepost door: Patrick | 25-11-08

Sneeuw Die sneeuw was echt de moeite he! Ik ben er zowel zaterdag als zondag in geslaagd om "verrast" te worden door de sneeuw: droog vertrokken en in 't midden: hopla! maar wel leuk. Knappe trainingen alweer Gert, dat, en dat spinnen, jij bent niet meer te houden!

Gepost door: Julie | 26-11-08

Prachtig uitzicht ! ik zie hier nog mooier trainingen , gij zijt ook een gemotiveerd exemplaarke zenne , ze maken geen zulke meer :-(

Gepost door: Katrien | 27-11-08

De commentaren zijn gesloten.