19-11-08

Roparun? Misschien in 2010.

Ik was de laatste paar weken met 2 Roparun teams in contact om deel te kunnen uitmaken van hun lopersteam voor de Roparun 2009. Het ene team, een Belgisch, had beloofd om feedback te geven begin november, maar daar heb ik niets meer van gehoord. Het andere team, Fundament Vlaardingen uit Nederland, had dezelfde belofte gemaakt en heeft deze ook waargemaakt. De contactpersoon heeft mij steeds heel open en eerlijk op de hoogte gehouden van hun team vergaderingen en hun beslissingen. Helaas voor mij dan hapte ook hun 8ste loper toe en viel ik net af. Ik kon eventueel meegaan als fietser/reserve loper, maar daar had ik niet veel zin in omdat ik echt wel wil lopen en niet het risico wil lopen om alleen maar te fietsen. Maar dikke duim omhoog voor Team Fundament Vlaardingen voor hun communicatie en correctheid. Ik kan dan nog wel wachten op een kans moest er iemand wegvallen, maar dat doe ik niet graag omdat het nooit zeker is dat dit uberhaupt lukt en ook wanneer weet je dit? Ik maak mijn loopplannen graag optijd zodat ik daar wat kan rond plannen.  Dus heb ik besloten om de Roparun 2009 te vergeten. Maar ik wil dit evenement toch ooit eens een keertje meemaken en dus probeer ik volgend jaar opnieuw.

Dat betekent niet dat ik geen andere meer avontuurlijke loopplannen heb voor 2009, zeker wel. Daarom ga ik zeer waarschijnlijk als vervanging van de roparun deelnemen aan de 4daagse in Apeldoorn die plaatsvindt hetzelfde Pinksterweekend. Een link naar dit loopevenement vind je aan de linkerkant van mijn blog bij wedstrijden 2009. Bjorn een medeblogger gaat er ook dit jaar weer bijzijn. In mijn hoofd ben ik er al uit en ga ik voor de 100km. Er is echter 1 probleem. Ik slaap echt pokkeslecht in een tentje en een luchtmatras. Gewoonlijk lukt me dat amper en rust heb je nu echt wel nodig op zulk evenement. Ik zou dan wel iets in de buurt kunnen huren, maar dan mis je natuurlijk de gezelligheid 's avonds met alle lopers. Daar moet ik nog eens over nadenken. Misschien moet ik binnenkort maar eens een tentje in onze tuin zetten en wat oefenen! ;))

Wordt er ook nog gesport en gelopen deze week? Jawel hoor.

Maandagavond is er traditioneel spinning les, maar omwille van de verjaardag van mijn vrouw Ria ging dat niet deze week. Alle kinderen waren 's  avonds uitgenodigd om te komen eten na het werk of de school, ook de liefkes waren erbij. Ik had 1 van haar lievelings gerechten gemaakt, namelijk konijn. Lekker laten garen in bruine Carolus, met spekjes, uitjes en champignons. Daarbij zeer lekker volle grond witloof dat ik gestoofd had en daarbij kroketjes. Bij dit alles dronken we een lekkere Carolus Tripple of Classic. Ik ben zelf geen konijn fan maar ik moet zeggen dat het super lekker was. De gasten hebben echt geschranst, jawadde, en ook bij mij gingen de calorietjes goed binnen. Maar het belangrijkst is dat het een zeer geslaagde avond was en iedereen was zeer tevreden, Ria zeker. M.a.w. goede punten gescoord. :)

Gisteren dinsdag voelde ik me niet zo super. Eerst wat maagklachten, tja veel eten hé, en een opkomende verkoudheid. Maar dan later op de dag ben ik toch vertrokken voor 2 serietjes van 7 x 300m aan 22sec/100m. Ik ben ze gaan lopen op de piste in Bonheiden en ik moet zeggen dat het lekker ging. Ik liep er 4 aan 22sec en 9 aan 21sec. De allerlaatste wou ik er nog eens een lap op geven en ondanks dat ik de beepjes van de garmin wat laat had gehoord perste ik er toch een 300m uit aan 18sec/100m waarmee ik dik tevreden was. Vandaag woensdag stond er dan een rustige duurloop van 14km aan 5'45" op het schema. Op 5 seconden na, spot on, zoals mijn Engelstalige collega's plegen te zeggen. Hartslagen waren iets te hoog maar ik was dan ook wat vermoeid.

training 19-11

 

Morgen vrees ik voor de spinningles, sorry Ruthje, want ik moet naar een seminarie in Brussel met...eten nadien!! Damn, wederom een hoop calorieen en het is al zo moeilijk om op gewicht te blijven. Dat zal er in december niet gemakkelijker op worden met 2 verjaardagen, Raf en Katrien, en 3 Kerst -en/of Nieuwjaarsfeesten voor de boeg. Aiaiai, dat wordt veel trainen en streng op de voeding toezien in januari. De vrijdag hou ik traditioneel vrij van sporten, maar in het weekend staan er weer 2 trainingen op het schema die ik ga trachten te volbrengen. Vooral zaterdag ziet er weer verduiveld zwaar uit want bijna dezelfde training als ll zaterdag, alleen nog iets langer.

Tot blogs, Gert

22:35 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Gewichtig! Tja... Gert het valt niet alrijd mee om je gewicht in de hand de houden.

Gepost door: Tiny | 19-11-08

Goed eten, goe drinken en goe trainen. Meer moet dat niet zijn. =)

Gepost door: yves | 20-11-08

Dat ziet er mij wel een belevenis uit zo'n 4-daagse, maar inderdaad het slapen zou ook een probleem zijn, ik slaap al slecht als mijn man niet naast mij ligt! Maar ik zou toch ooit ook eens zo iets willen ondernemen. Hopelijk is er in 2010 een plaatsje vrij voor jou in een roparun team.
Grt

Gepost door: Wendy | 20-11-08

bourgondisch leven je bent echt wel een levensgenieter. Inderdaad, drukke tijden in het vooruitzicht. Idem hier 2 verjaardagen eind december tussen al die feestdagen ! Ik denk nog na over een marathon in januari maar vrees een beetje dat ik teveel zal genieten om zonder problemen een marathon te lopen.

Gepost door: wim | 20-11-08

dichtbij van ver nu woon jij op 5 minuten van bij mij, en waar ga ik je in 2009 overal zien? Juist ja, in Utrecht, Berlijn en Apeldoorn (deze moet ik nog nazien in de planning)
Als tenttraining stel ik de eerste week intervallekes voor: 2 x 15 minuten aan lage hartslag snelslapen, daarna 30' uitslapen ...

Gepost door: geert | 20-11-08

Het leven kan toch schoon zijn hé ! Genieten van het leven is een kunst ! Daarom moet je het ook zoveel als mogelijk apprecieren ... Tot binnenkort wel eens ergens zeker ! Tussen () Dit weekend topper voetbal voor mij Anderlecht - Westerlo + Verjaardag vrouwke !!!! Zware dagen !!!!

Gepost door: Dirk De Groof | 21-11-08

beker haha, net je berichtje gelezen. kmaak me toch beteke zorgen. Op verplaatsing naar de kazerne. Tegen een zeer zwaar gemotiveerd Mechelen tegen dan... Mar goed, met de nodige kwaliteit winnen we dat wel zenne Gert ;-)

Gepost door: Steve | 22-11-08

beker haha, net je berichtje gelezen. kmaak me toch beteke zorgen. Op verplaatsing naar de kazerne. Tegen een zeer zwaar gemotiveerd Mechelen tegen dan... Mar goed, met de nodige kwaliteit winnen we dat wel zenne Gert ;-)

Gepost door: Steve | 22-11-08

Boek van Paul VDB.... Nog een reactie op je vorige berichtje. Dat boek van Paul VDB heb ik ook en ik heb er al zoveel in gelezen dat het bijna uiteen valt.
Voor Rotterdam zal ik het schema voor 4u volgen. Ik heb wel gezien dat het schema in het boek (2005) iets aangepast is op de website (http://www.sport.be/alprostarttosport/) en een beetje zwaarder is geworden.
Voor Helsinki heb ik dit schema voor 90% gevolgd en ik was heel tevreden over het resultaat. Ik vind het absoluut geen zwaar schema en heel prettig om mee te trainen. Met relatief weinig trainingskilometers (minder input) krijg je veel output (een mooi resultaat).
Volgens mij kan iedereen die het echt wil op die manier een marathon lopen.
Natuurlijk moeten de echt snelle mannen (sub 3 uur) uiteraard wel heel wat zwaarder trainen.

Gepost door: Spencerwoman | 23-11-08

De commentaren zijn gesloten.