16-11-08

Update van de voorbije week.

Het was hier dan wel stilletjes maar dat wil dan wel niet zeggen dat er niet wordt gesport. Even de week overlopen.

Maandag is de traditionele spinningavond. Ruthje was ook weer van de partij en we zijn er weer lekker ingevlogen. De laatste tijd spin ik 2 uur op maandag, maar ik moest nog gaan eten met een ex-collega. Geen tijd dus voor een tweede uur.

Dinsdag heb ik de training van Mario afgewerkt, en dat was gene kattepis! 20x200m aan 22sec! Vrij pittig maar eigenlijk weet ik dat die korte intervallen zelden een probleem geven. Ik had wel te weinig rust tussen de 200-jes geprogrammeerd in de garmin. Ondanks dat was het resultaat prima behalve dan dat de meeste te snel waren, namelijk van 19sec tot 22sec op 100m. Tijdens en ook na de training had ik geen last van de achilles. Wel voelde ik de dag nadien wat overbelasting aan beide hamstrings, maar dat is niet abnormaal na een eerste reeks korte intervallen na zoveel maanden. Ik ben er natuurlijk ook direct stevig ingevlogen. Ijs en flexiumgel zullen dit wel wegnemen.

Woensdag sportrust, dat mag ook al wel eens, en donderdag was het uiteraard terug spinningdag. Ik had mijn vrouw kunnen overhalen om ook eens mee te gaan. Normaal is Ria iemand die heel weinig zweet, zelfs niet in de sauna, maar na een kwartiertje was ze al rood aangelopen en brak het zweet haar al uit en dit ondanks het feit dat ze zeer dikwijls gewoon bleef ronddraaien terwijl de meeste anderen, inclusief ons Ruthje, andere kuren uithaalden. Eef legde er weer serieus de pees op en de 2 laatste nummers waren pokkezwaar. Het voorlaatste was een klim van dik 7 minuten met jumps waarbij ik zo zwaar stond te trappen dat het echt zwaar werd de laatste 2 minuten. De laatste 6 mnuten dan nog een verschrikkelijk snelle zittende running aan dubbel tempo met een keer of acht staande running tussenin. Kapot gaan, maar niet afgehaakt hoor! ;)) Ik heb wel een minuut zweet moeten dweilen na de spinning.

Vrijdag wederom rustdag, maar dan laat ik mijn zweet achter in de sauna. Lekker gegeten ook daar. Dat brengt ons bij zaterdag. Een blik op het schema van Mario deed me even naar adem happen. 2 x een reeks van 500-1000-2000 aan 3'55". Oops, aan die snelheid heb ik nog nooit zulke lange versnellingen gedaan en eigenlijk ben ik ook nog aan het opbouwen. Vooral die 2km aan dat tempo zag ik niet zitten. Achteraf gezien bleek wederom dat ik mezelf vrij goed begin te kennen. Kijk maar.

training 15-11

De 500m en de 1000m waren zeer sterk op tempo en de eerste 2000m is ook nog aanvaardbaar. Bij de 2de 2000m was het vet echt wel van de soep. Na de spinning was dit de tweede keer kapotgaan deze week.

Vanmorgen dan gingen we terug ontbijten in de sauna. Ria verjaart morgen en ze gaat zo graag naar daar dat ik haar dat onmogelijk kon weigeren. Eerlijk, ik vind een lekker ontbijtje ook niet erg hoor. ;) Na het ontbijt nog lekker veel gelezen in 2 boeken, Looptraining van joggen tot marathon van Paul van den Bosch en Perfecte marathon training van Herbert Steffny,  die ik gisteren had gekocht. Uiteraard was het "loopliteratuur" want anders val ik in slaap. :) Voorlopig heb ik alleen in het boek van Paul van den Bosch gelezen. Ik probeer zoveel mogelijk kennis op te doen van atletiek, trainen en alles wat eromheen hangt. Misschien dat ik later net zoals Tiny wel ergens wat loopgroepen kan begeleiden, dit zou ik super vinden. Ik wil dat dan ook wel net zo goed doen en daarom probeer ik zoveel mogelijk kennis te vergaren. De praktijk beoefen ik al genoeg. :)

Looptraining - Paul van den Bosch

Perfecte marathon training - Herbert Steffny

Na de sauna ben ik wederom naar huis gelopen. Omdat ik niet weer versnellingen wou trainen verkoos ik de duurloop van 10km aan 5.15 die eigenlijk woensdag op het programma stond. De hartslag was wel hoger dan normaal, nu ja, ik kwam dan ook uit de sauna, maar de training ging prima. Wat mij vooral zeer blij stemde toen ik de training zojuist bekeek was het tempo, wat een regelmaat!

training 16-11

 

 

 

De volgende weken ga ik opdrijven naar 4 looptrainingen per week en de spinning valt dan weer terug naar 1 keer. Oh ja, de achilles? Ik denk en hoop dat ik er vanaf ben. Ze houden zich in ieder geval koest.

Nu vlug acher de kookpotten want de dochter wil nog eten voor ze terug naar haar kot vertrekt in Leuven.

 

Greetz, Gert

17:02 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

De boeken heb ze allebei , zeer mooi en leest gemakkelijk goeie koop ;-)

Gepost door: Katrien | 16-11-08

Sportieve gast gij!

Gepost door: Homer | 16-11-08

Awel, nu heb ik het zelf ondervonden, dat Spinnen is niet te onderschatten! De conditie zal alleszins in orde zijn bij jou! Leuke plannen ook om zo'n loopgroep te begeleiden!

Gepost door: Wendy | 16-11-08

Goeie trainigsweek! Hele mooie trainingsweek Gert. Wat je zegt het lijkt niet alleen leuk om recreantgroepen te begeleiden het is het ook. Superleuk zelfs!!!

Gepost door: Tiny | 16-11-08

verslag Jawadde, zo'n verslag, sebiet moeten we nog leesschema's beginnen volgen om al jouw sportieve uitspattingen te kunnen volgen. Knap getraind!

Gepost door: Julie | 16-11-08

Ik begin bijna te zweten van zoveel trainingsarbeid. Goe bezig Gert !

Gepost door: philippe | 17-11-08

tijd en toch nog tijd overhouden om te facebooken ! ;-) mooie trainingen :-)

Gepost door: Chris | 17-11-08

Jeb , die heb ik ook gelezen !! Knappe trainingen !!

Gepost door: coach mario | 18-11-08

tof verslag, mooie trainingen en knappe boeken plezant verslag om te lezen, knappe (zware) trainingen tot een goed einde gebracht en ook ik heb die boeken gelezen. Zeer plezant om te lezen

Gepost door: Dirk De Groof | 18-11-08

Sjeik Mooie trainingen afgewerkt en nog rap ook,ge verschiet precies van u zelf.Nu zie je wel dat het kan,doe zo verder.

Gepost door: anita | 19-11-08

De commentaren zijn gesloten.