08-11-08

Zalige training!

Man, man, wat is dit een zalig loopweertje! Ik heb zowaar terug een korte broek en korte mouwen, weliswaar 3 lagen boven elkaar, aangedaan om te lopen. Ik had er enorm veel zin in en had inspiratie opgedaan in de Runnerswold voor deze training. Het schema van Mario begint dan wel op 1 November, omwille van de voorzichtige trainingsopbouw heb ik dit nog niet kunnen volgen. Maar stilletjesaan probeer ik het wel terug te integreren in mijn training, en dat heb ik ook zojuist gedaan. Er stond een fartlek op het schema met 10x100m aan een pittige 23sec en 4x500 aan 1'55. Uiteraard was deze training nog te zwaar in de opbouw, maar ik ben creatief geweest en zoals gezegd heeft de laatste Runnersworld me inspiratie gegeven. Deze maand stond daar een trainingsvorm omschreven waar je gewoon alle heuvels en bruggen in de omgeving opzoekt en daar dan snel tegenaanloopt. Tussenin wordt er dan een aangenaam tempo aangehouden. Toegegeven, Bonheiden is niet echt de meest heuvelachtige omgeving van Belgie, maar "de brug over het spoor" in Muizen en den dijlenberg, nu ja berg, geeft mogelijkheden en is gesneden koek voor zulke training. Om een lang verhaal kort te maken, ik ben 6 keer een brug/dijleberg opgespurt en heb 3 x een 500m gedaan in de voorgeschreven 1'55", dit alles zonder te wandelen tussenin en alles kris kras door elkaar. Het was dan wel niet de volledige training van het schema, maar in acht genomen dat ik niet alles ineens wou bruskeren ben ik hier zeer tevreden over, temeer daar de peesjes zich erg koest hielden. Ook de snelheid zit er verbazend genoeg nog vrij goed in. Ik was terug thuis na een dikke 12km en iets meer dan 1 uur. M.a.w. het was en is nog steeds genieten van deze training.

Als er geen reactie komt op de achillespeesjes ga ik morgen 12km loslopen zoals voorgeschreven door coach Mario. Stilletjesaan begin ik me terug loper te voelen. In ieder geval, de honger is door de rustperiode van de laatste paar weken serieus aangescherpt. Het was een zeer goede beslissing om echt eens even mijn lichaam rust te geven. De volgende weken blijf ik deze rustige opbouw dan ook trouw volgen. Vanaf december moet ik terug volledig op het schema zitten.

Greetz iedereen en geniet van het (lange) weekend, Gert

14:07 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het lichaam heeft af en toe die rust nodig...

Gepost door: Stofke | 08-11-08

heb er vanmorgen ook rap effe van geprofiteerd om van het frisse herfstzonneke te gaan genieten, heerlijk!

Gepost door: Ruthje | 08-11-08

goed gedaan, zo heb je er toch een goei trainingske opzitten! Vandaag was het perfekt loopweer, morgen zal het ietske minder zijn vrees ik, maar genieten doe jij zowiezo, of het nu regent of niet.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 08-11-08

weer goed bezig. Hopelijk houdt die pees zich gedeisd ! btw, die tickets voor KoL zijn in de sjakosj, gisteren in pre-sale gekocht ;-)

Gepost door: Chris | 08-11-08

Vertrouwen terug!! Belangrijk dat het vetrouwen in je eigen lichaam weer terug is. Dan kun je weer uitbouwen!

Gepost door: Tiny | 08-11-08

bruggen Een bruggentraining is wel raar, alleen voor de loper, diegenen die daar passeren zien je maar 1 keer.
Succes met de trainingen, ik probeer ook stilaan terug het schema te volgen !!!

Gepost door: Edith | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.