30-10-08

Het kriebelde te hard.

Ik word het zo stilletjesaan beu om zo weinig te kunnen lopen. Ik was maandag dan wel lekker voluit gegaan op de Halloweenspinning in de fitness, lopen blijft voor mij nog altijd het summum. Die Halloween spinning was echt wel vet geil. ;)) De lesgeefster had zich in een lekker spannend catwoman pak gestoken, njammie, en de spinningruimte was half verduisterd. Er stonden ook overal kaarsjes en verlichtte pompoenen wat een zeer toffe sfeer creeerde. De muziek was eerder weird te noemen met veel gegriezel en horror achtige geluiden. Ik was echt in form en had zin om me eens goed uit te leven en heb dan ook maar meteen 2 uur na elkaar gedaan, zalig. Het eerste uur was er trouwens geen fiets meer vrij en waren we met 30 aan het spinnen.

Dinsdag en ook woensdag werd er dan weer niet gesport. Ik wou de pezen nog sparen en ook had ik sinds zondag last aan mijn linker bil. Zondagavond had ik met Raf boven in de kamer liggen fikfakken toen we samen naar Prison Break aan het kijken waren, allé tijdens de reclame hé. Je kent dat wel, de bijna 16-jarige wil stoer doen en vechten en papa wil natuurlijk niet onder doen. ;) Ik moet me daar ergens pijn gedaan hebben, alhoewel ik het me niet voor de geest kan halen, en een inwendige bloeduitstorting in mijn bil was het gevolg.

Normaal ging ik vandaag dan weer spinnen, maar ik moest en zou gaan lopen zodat ik ineens kon testen hoe het met de pezen en de bil ging. Ik had ook gewoon veel goesting om te gaan lopen. Het was dan wel echt koud, slechts 4 graden, maar eigenlijk was het super loopweer. 41 Minuutjes heb ik gelopen en ik heb er van genoten! De pezen gedroegen zich keurig, een heel klein beetje heb ik de rechtse pees "gevoeld" en de bil was niet 100% ok, maar het ging eigenlijk wel goed. Direct daarna naar de kinesist en hij heeft beide pijntjes zeer goed behandeld, knap werk! Het resultaat van de training.

training 30-10

Men kan duidelijk zien dat ik er hoelanger hoe meer zin in kreeg en eigenlijk vond ik het zonde dat ik moest stoppen. Maar ik blijf voorzichtig.

Morgen vrijdag naar de sauna, weeral lekker voor de spiertjes en zaterdag gaan we lekkere wafels en pannekoeken schransen met de kinderen en de liefkes van de 2 oudsten en mijn ouders. Dat gaat tof worden! :) Zondag hoop ik dan weer te kunnen gaan lopen. Misschien ietske langer, maar sneller hoeft zeker en vast niet. Als ik dat allemaal goed verteer probeer ik volgende week 3 looptrainingen. Ik zie er nu al naar uit! Damn, ik lijk wel verslaafd aan het lopen. :)

Tot blogs

PS: voor de muziekliefhebbers: de album cover linksboven is van het gloednieuwe Bloc Party album Intimacy dat ik een half uur geleden heb gedownload via iTunes. Na een eerste beluistering valt dit album me al geweldig mee, met voorop natuurlijk het fantastische nieuwe nummer Talons.

20:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

26-10-08

Niks forceren

Eerst eventjes een misverstand uit de weg helpen. Looprust betekent voor mij niet absoluut niet meer lopen. Bij mij wil dat zeggen lopen zonder schema en zonder enig (tempo) doel. Gewoon 1 of 2 keer per week wat rustig loslopen om de conditie wat te onderhouden.

Spijtig genoeg ben ik vorige zondag effe heel dom geweest en heb ik dus mijn beide achillespezen wat overbelast. Daar heb ik deze week veel last van gehad en daarom heb ik een hele week stilgelegen. Ik heb vooral de achillespezen veel aandacht gegeven: 2 keer per dag ijs leggen, brufen genomen, flexiumgel smeren en 2 keer naar de kiné. Alleen de "Julie truuk" met chocolade heb ik achterwege gelaten. ;)

Vandaag zondag heb ik dan een kilometertje of 6 losgelopen en ik moet zeggen dat het zalig voelde. De pezen waren "aanwezig" maar ik denk/hoop dat ik optijd gestopt ben voor ze geforceerd werden. Als het goed evolueert ga ik woensdag terug even loslopen.

Deze week ziet er zo uit voor mij:

 • Maandag: spinnen
 • Dinsdag: nikske
 • Woensdag: loslopen
 • Donderdag: spinnen
 • Vrijdag: sauna
 • Zaterdag: pannekoeken en wafelen bakken (1 november)
 • Zondag: loslopen

Vooral de zaterdagtraining is zeer veelbelovend! :)

Dan nog even terugkomen op de voorjaarsplanning. Als de kwetsuren goed evolueren is het de bedoeling om vanaf 1 december terug met een schema te beginnen. Hopelijk vind Mario tijd om voor mij een schemaatje in elkaar te knutselen met daarin de wedstrijdjes die ik ga proberen te lopen in december, januari en februari. Dat zijn er trouwens niet veel hoor.

 • Zondag 21/12: 5.4km in Kampenhout. (19de eindejaarsjogging)
 • Zondag 28/12: 4km of 8km in leuven (12de Eindejaarscorrida)
 • Zondag 18/01: 10.3km in Kortenberg (4de winterjogging)
 • Dan wil ik ergens een halve maraton lopen midden februari.

Zoals al eerder gezegd is het voor mij onmogelijk om de Rotterdam marathon te lopen omwille van de skivakantie. Daarom blijf ik dus bij mijn besluit om mee te doen aan de Utrecht marathon op Paasmaandag 13 april. Ik vind het uitermate spijtig dat ik niet met de bloggertjes naar Rotterdam kan, maar bon, daar is niets aan te verandereren. Ik ga wel mijn uiterste best doen om er in Oostende bij te zijn op de bloggersloop. Die datum ga ik proberen vrij te houden.

Na Utrecht had ik zeer graag meegedaan met de Roparun. Voorlopig sta ik op de lijst van 2 teams waar de samenstelling van het lopersteam nog niet definitief of volledig is. Beide teams gaan daar begin november een beslissing in nemen. Ondertussen zit ik niet stil en hou ik er rekening mee dat het niet gaat lukken om aan te sluiten. In dat geval heb ik al wel een alternatief "evenement" gevonden waar ik dan zeer waarschijnlijk aan ga deelnemen, en wel dit: Apeldoorn 4-daagse

Groetjes iedereen, Gert

 

15:25 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

19-10-08

Rustig weekje

Deze week heb ik op loopgebied niet veel uitgestoken, maar dat is ook zo ingepland. Om 10u30 vanmorgen heb ik voor de eerste keer de loopschoentjes terug aangetrokken en voor 1 keer was ik eens niet alleen om te trainen. Nu dat ik een paar weken even zonder schema loop dacht ik dat het wel een goed idee was om eens naar de atletiekclub in Bonheiden te trekken en daar met de masters mee te lopen. Ik ken daar een paar lopers en vrijdag in de sauna was ik er nog 2 tegengekomen en daarom was ik op dit idee gekomen. Op zondag doen ze gewoonlijk een duurloop en ze zitten daar nu zo juist na het stratenseizoen en voor de veldloop echt stevig begint. Met 5 man begonnen we aan een duurloop van... anderhalf uur. Hmm zo lang wou ik eigenlijk niet lopen, maar bon, het tempo ging 11km/u zijn, en dat was perfect. Tijdens het lopen voelde ik wel dat de conditie een dipje had gekregen na Eindhoven, maar vrij probleemloos ging ik mee in een tempo van bijna 12km/u. Verdorie, dat was dus een training die en te lang en te snel was. Maar bon, eens vertrokken moet je mee natuurlijk. Alles ging prima tot zo een 2km van het einde ik plots pijn kreeg aan beide achillespezen, en die pijn heb ik nog. Ik heb al ijs gelegd en ga dat vanavond en de volgende dagen zeker herhalen. Wel heel raar dat ik dit tegelijkertijd aan de 2 pezen krijg, daarom ook denk ik dat het eerder wat overbelasting is. Maar ok, beter nu dan in volle training binnen een paar maanden. Als ik woensdag terug loop en ik voel iets, stop ik onmiddellijk. In een periode van relatieve looprust, max 2 loopjes per week, moet alles genezen en is het niet de bedoeling van nieuwe kwetsuren op te lopen. Wat me wel opviel daarstraks is hoe vlot de kilometers verlopen wanneer je constant aan het praten bent met de anderen. Dat kleine anderhalf uur was om voor ik het besefte. Het was trouwens een heel lekker loopweertje. Op het einde van de training had ik dik 16km aan 5.10/km.

Eerder deze week ben ik donderdag een uurtje gaan zweten op de spinning, samen met Ruthje en Koen. Vanaf volgende week wordt dat elke donderdag EN maandag. Ik zie er al naar uit morgen want dan is onze vroegere spinning goeroe terug. Zij was diegene waar ik nu bijna 2 jaar geleden de spinning ben bij begonnen, en het is eigenlijk de beste spinning trainer(ster) die ik al heb gehad. Ik ga in ieder geval kleding meenemen voor 2 uur, want ik weet toch dat dit er 1 van de weken van komt dat ik 2 uur na elkaar spin en na 1 uur kan je mijn kleding gewoon uitwringen. Ik begin het stilletjesaan terug gewoon te worden en zo kan ik de basis conditie lekker op peil houden. Eens het lopen terug intenser wordt schakel ik terug over op 1 uurtje/week.

Heb ik voor de rest nog nieuws? Niet echt. Ik kijk met heel veel plezier terug naar Eindhoven waar ik enorm genoten heb van het avondbuffet, het gezelschap dat weekend, van de sfeer tijdens het lopen en van ons groepje waar we mee samen liepen tijdens de marathon. Trouwens, dit was nu de 2de keer dat ik mocht hazen en ik moet zeggen dat ik dit echt heel graag doe. De combinatie van iemand te kunnen helpen in het streven naar een goede eindtijd en het feit dat je veel meer geniet van het lopen vind ik gewoonweg super. Toen ik zondag over de meet kwam was het genot achteraf eigenlijk even groot als in Keulen een week eerder waar ik zelf een PR liep. M.a.w. dit ga ik zeker en vast nog wel eens doen als het uitkomt.

Tot blogs, Gert

14:35 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

12-10-08

Eindhoven

Na een eerste korte loopsessie na Keulen van 7km op zaterdag, toch maar beslist om mee te lopen in Eindhoven. De verzuring was op een klein pijntje aan de linkerdij na volledig weg. Zaterdagavond aan het zeer geslaagde buffet, waarvoor dank Mario om dit weeral picco bello te organisereren, dan in een zotte bui maar beslist om de volle marathon mee te doen en haas te spelen voor wie er nood aan had in de wedstrijd. Awel, dat is schitterend gelopen en zonder op de feiten vooruit te lopen, ik hou me eraan om de lopers zelf hun uitslagen te laten meedelen, kan ik wel verklappen dat er vette PR's gelopen zijn!Het was weer een zeer geslaagde uitstap met vele bloggers. Voor herhaling vatbaar zou ik zo zeggen!

Nu gaat bij mij de loopriem eraf. Deze week loop ik niet meer, en de maand daarna loop ik maximum 2 keer per week, alleen maar gezappige duurloopjes zoals het me uitkomt. Ik ga nu alle kwetsuren (knie) wat laten herstellen om dan ergens einde november terug met een schema van Mario te beginnen. Tussendoor ga ik wel spinnen om de conditie aanvaardbaar te houden en de kilootjes geen vrij spel te geven.

Groetjes, Gert

19:39 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

07-10-08

Een terugblik op Keulen en plannen voor 2009.

Niets zo leuk als plannen maken voor zaken die men graag doet! Zo ben ik de laatste dagen wat aan het nadenken over wat mijn grote loopmomenten moeten worden voor 2009. Ik doe dat regelmatig, enkele weken terug heb ik hier ook al melding van gemaakt, maar hoe dichter het kom, hoe concreter uiteraard die plannen worden. Maar eerst nog heel even terugblikken op ll zondag, de marathon in Keulen, en dan vooral wat de organisatie betreft.

Ik vond het een zeer geslaagde marathon en kan hem echt aan iedereen aanbevelen. Ondanks het echt zeikweer, was het enthousiasme van organisatie, deelnemers, toeschouwers en animatie onderweg zeer groot. Je moet het maar doen als muziekbandje of toeschouwer om in zulk weertje aanwezig en enthousiast te zijn. Wel ze waren met veel onze oosterburen, hmmm wanneer dat is ooit nog geweest Stoer, en ze waren luid! Maar dat is dan weer een open deur intrappen zeker, ;) Ook de eetkraampjes na de aankomst, die ik dus heb gemist omdat ik direct na de aankomst via een rode kruispost tussen de nadars een korte weg naar mijn ontmoetingspunt met Ria zag, vielen bij de bloggers blijkbaar zeer in de smaak. De start in blokken was ook zeer positief te noemen en de sms met je officiële uitslag een paar uurtjes na de aankomst is super leuk. Het parcours is niet echt helemaal vlak, maar toch ook niet zwaar te noemen. Ik loop nog altijd liever die brug op in Keulen op het einde dan de Tervurenlaan in Brussel. Ook voor de toeschouwers is het een zeer dankbaar parcours omdat het een echt lussen stadsparcours is en je de lopers verschillende keren kan zien zonder je echt héél ver te moeten verplaatsen. Ik heb geen gebruik gemaakt van de douche mogelijkheden achteraf en de pasta party vooraf , dus daar kan ik niet over oordelen. Was er dan ook iets minder positief? Jazeker, en wel het feit dat er geen enkele pacer groep was! Voor zulke grote marathon, meer dan 10.000 starters, vind ik dat niet normaal. Ik heb daarstraks dan ook naar de organisatie gebeld waarom dit zo was. De vriendelijke mevrouw aan de telefoon zei me dat ze deze vraag al 10-tallen keren had gekregen maar ze moest het antwoord schuldig blijven. Als laatste puntje heb ik echt mijn twijfels over de correctheid van de afstand. Met 6 personen hebben we al afwijkingen gaande van +600m tot zelfs 1km, allen gemeten met Garmin met sateliet ontvangst. Diezelfde mevrouw moest weer het antwoord schuldig blijven maar raadde me aan me te informeren via email bij de firma die hiervoor instaat, wat ik dan ook prompt heb gedaan. Ik ben benieuwd of er reactie komt. Ik vind het niet abnormaal dat je met een afwijking zit, maar deze vind ik wel echt groot. Conlusie wat mij betreft: de Koln marathon krijgt van mij een dikke duim omhoog!

Wat nu in 2009? Wat mijn voorjaarsmarathon betreft ligt Utrecht op Paasmaandag 13 april 2009 voorlopig in pole position. Waarom? Het valt voor mij ideaal daar ik de week ervoor toch moet rusten en ik juist dan op skivakantie ben. Ook weet ik van een deelnemer dat deze marathon een vlak parcours heeft, perfect georganiseerd is en ik persoonlijk Utrecht een leuke stad vind. Het is daarenboven nog redelijk dichtbij en een marathon die ik nog niet heb gedaan. Als laatste lees ik ook op verschillende Nederlandse blogjes dat ze daar ook wel eens aanwezig zouden kunnen zijn. Redenen genoeg dus om Utrecht marathon in pole positie te zetten. Ik ga alleen nog afwachten of er vanuit de bloggers misschien een andere voorjaarsmarathon naar voor wordt geschoven. Alleen dat kan me nog van gedacht doen veranderen denk ik. Voor Utrecht zou ik ook graag een halve marathon lopen, maar daar ben ik nog niet echt naar opzoek gegaan.

En dan is er nog dit: roparun 2009. Zou er ergens nog een plaatsje vrij zijn in een team? Ik zou het met plezier invullen. Alhoewel ik uiteraard ook graag meer informatie zou krijgen over de organisatie, de kosten per deelnemer ,enz. Maar ik ben zeer zwaar geïnteresseerd en dus bij deze een openlijke sollicitatie om aan te sluiten bij een team.

Voorlopig is er echter van lopen nog geen sprake. Man, man, ik wist niet dat een mens zoveel spieren heeft in zijn benen. Sommige had ik nog nooit gevoeld, nu daarentegen... 's Morgens rol ik voorlopig nog uit mijn bed, de trap afgaan is een ware marteling, zelfs opstaan en gaan zitten is een serieuze opgave. Maar die roze wolk, daar zit ik nog altijd op hoor! :)

Tot in Eindhoven!

20:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |