19-10-08

Rustig weekje

Deze week heb ik op loopgebied niet veel uitgestoken, maar dat is ook zo ingepland. Om 10u30 vanmorgen heb ik voor de eerste keer de loopschoentjes terug aangetrokken en voor 1 keer was ik eens niet alleen om te trainen. Nu dat ik een paar weken even zonder schema loop dacht ik dat het wel een goed idee was om eens naar de atletiekclub in Bonheiden te trekken en daar met de masters mee te lopen. Ik ken daar een paar lopers en vrijdag in de sauna was ik er nog 2 tegengekomen en daarom was ik op dit idee gekomen. Op zondag doen ze gewoonlijk een duurloop en ze zitten daar nu zo juist na het stratenseizoen en voor de veldloop echt stevig begint. Met 5 man begonnen we aan een duurloop van... anderhalf uur. Hmm zo lang wou ik eigenlijk niet lopen, maar bon, het tempo ging 11km/u zijn, en dat was perfect. Tijdens het lopen voelde ik wel dat de conditie een dipje had gekregen na Eindhoven, maar vrij probleemloos ging ik mee in een tempo van bijna 12km/u. Verdorie, dat was dus een training die en te lang en te snel was. Maar bon, eens vertrokken moet je mee natuurlijk. Alles ging prima tot zo een 2km van het einde ik plots pijn kreeg aan beide achillespezen, en die pijn heb ik nog. Ik heb al ijs gelegd en ga dat vanavond en de volgende dagen zeker herhalen. Wel heel raar dat ik dit tegelijkertijd aan de 2 pezen krijg, daarom ook denk ik dat het eerder wat overbelasting is. Maar ok, beter nu dan in volle training binnen een paar maanden. Als ik woensdag terug loop en ik voel iets, stop ik onmiddellijk. In een periode van relatieve looprust, max 2 loopjes per week, moet alles genezen en is het niet de bedoeling van nieuwe kwetsuren op te lopen. Wat me wel opviel daarstraks is hoe vlot de kilometers verlopen wanneer je constant aan het praten bent met de anderen. Dat kleine anderhalf uur was om voor ik het besefte. Het was trouwens een heel lekker loopweertje. Op het einde van de training had ik dik 16km aan 5.10/km.

Eerder deze week ben ik donderdag een uurtje gaan zweten op de spinning, samen met Ruthje en Koen. Vanaf volgende week wordt dat elke donderdag EN maandag. Ik zie er al naar uit morgen want dan is onze vroegere spinning goeroe terug. Zij was diegene waar ik nu bijna 2 jaar geleden de spinning ben bij begonnen, en het is eigenlijk de beste spinning trainer(ster) die ik al heb gehad. Ik ga in ieder geval kleding meenemen voor 2 uur, want ik weet toch dat dit er 1 van de weken van komt dat ik 2 uur na elkaar spin en na 1 uur kan je mijn kleding gewoon uitwringen. Ik begin het stilletjesaan terug gewoon te worden en zo kan ik de basis conditie lekker op peil houden. Eens het lopen terug intenser wordt schakel ik terug over op 1 uurtje/week.

Heb ik voor de rest nog nieuws? Niet echt. Ik kijk met heel veel plezier terug naar Eindhoven waar ik enorm genoten heb van het avondbuffet, het gezelschap dat weekend, van de sfeer tijdens het lopen en van ons groepje waar we mee samen liepen tijdens de marathon. Trouwens, dit was nu de 2de keer dat ik mocht hazen en ik moet zeggen dat ik dit echt heel graag doe. De combinatie van iemand te kunnen helpen in het streven naar een goede eindtijd en het feit dat je veel meer geniet van het lopen vind ik gewoonweg super. Toen ik zondag over de meet kwam was het genot achteraf eigenlijk even groot als in Keulen een week eerder waar ik zelf een PR liep. M.a.w. dit ga ik zeker en vast nog wel eens doen als het uitkomt.

Tot blogs, Gert

14:35 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het nog altijd straf wat jij en de coach gepresteerd hebben, 2 marathons in 2 weken. Ik heb na mijne halve toch 2 dagen serieus stijf geweest. Een beetje rust kan zeker geen kwaad na zo'n prestatie! En leuk om te weten dat je de rol als haas wel leuk vind ;-).
Groetjes

Gepost door: Wendy | 19-10-08

mijn gedacht, Wendy, superprestaties en dat twee weken op een rij...Straffe mannen (en vrouw Elastimam natuurlijk) !

Gepost door: Chris | 19-10-08

Achillekes toch wat rust gunnen Gert! Ge zijt echt ne krak!!

Gepost door: Homer | 19-10-08

even rust Even wat lopen met de rem erop. Weinig km's en geen tempowerk. Dan komt dat met die pezen wel weer in orde!

Gepost door: Tiny | 19-10-08

Op je lijf geschreven Denk dat je een nominatie gaat krijgen bij het uitreiken van de "Hazen Awards" mischien zelfs winnen maar er is nog eentje die het goed deed onze coach ,dus gaat een moeilijke wedstrijd worden :-)

Gepost door: Katrien | 19-10-08

Rusten Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je 2 weken looprust zou inlassen .. !!!
Toch oppassen met die Achilles

Gepost door: Edith | 19-10-08

Geniet maar van die extra rust nu en voorzichtig met die achielkes hé

Gepost door: Stofke | 19-10-08

straf Je eerste loop was geen rustige hé ! Toch wel oppassen. Als je natuurlijk in een bende loopt dan wil je mee tot het einde. Veel spinning genot !

Gepost door: wim | 20-10-08

Opletten met die achilles Gert. En je bent een prachtige haas trouwens. Echt een grote steun op de moeilijke momenten. Verzorg de pootjes.

Gepost door: yves | 20-10-08

goe bezig Stevig man, ik dacht dat je ging rusten... Bij deze wil ik je trouwens al veel succes wensen komende zaterdag... Je zal het nodig hebben :-)
Wij hebben nog iets recht te zetten na het debacle van verleden zondag. Helaas zal ik er niet zijn, had het al aan mijn zus beloofd en zelf dan maar de wedstrijd tegen het grootste Lokeren gekozen, how stupid can you be... Veel plezier en waai eens links naar boven. Ik heb mijn zus gezegd dat ze maar eens naar beneden moet waaien...

Gepost door: Steve | 21-10-08

goede raad... bergen goede raad bij de reacties he... hihi
rustig aan... denk dat we daar allemaal heeeeeeeel goed in zijn!
Geniet van al wat je doet!
Groetjes

Gepost door: Tinne | 21-10-08

Jij bent zeer goed NOG bezig . Ik rust nog altijd ! Die verdomde achilles !
Spinning......Ik lig volledig stil nu ! Allee , een beetje zwemmen ja , maar dat is ook alles.
De keuze is gemaakt voor rotterdam in het voorjaar . Kom jij daar ook ?
groetjes mario

Gepost door: coach mario | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.